Боледуване на децата ни - тема 48

• 41 836
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
Аз само от зъби  Mr. Green напоследък.
Не им се тикай много. Малко вероятно е според мен да ги заразиш. Ти къде втаса...ходи ли на лекар или сама си тресна диагнозата?

# 76
  • София
УНГ ми предписа АБ-то (10 дни отново). В работата го пипнах. Трима колеги последно боледуваха от ангина. Аз в понеделник бях добре, ама после се скофти. Много ми е криво, че въобще не мога да обърна внимание на децата. ММ се оправя сам, сутрин ги води, аз уж трябва да ги взимам, но съм парцал и не мога - майка ми и баща ми търчат. Въобще много безотговорно от моя страна. Направо не знам как да постъпя вече. Да търся друга работа с по-малък офис ли, що ли  Tired

# 77
Виж ся...почивай и не се втуркай да вземаш децата. Дано бързо мине. А за офиса...мога да ти пратя от моите маски Laughing Няма друг вариант просто. Или отпуска,като мен,докато поотмине януари...
 Гърлото боли ли те? За сверка питам...

# 78
  • София
Боли - мен специално ме боли към ушите. Налепът, където е - там ме боли. Другият колега го болеше, като преглъщаше. Различно е явно.

# 79
Нурофен да ти предложа...за големи,за болката. Т имаш ли? Hug

# 80
  • София
Т нямам, но съм порядъчно медикирана в момента (след нурофен и парацетамол). Сутринта имах. Просто ми стана любопитно как маса възрастни около мен бяха с ангина миналите дни, а преди не ми е правило впечатление да има толкова много болни като сега.

# 81
Уф, Аш, много неприятно. Стой настрана от децата сега и почивай. Като има болни около теб на работа, нищо не можеш да направиш. Безотговорни са другите, че са идвали в активната фаза.
ММ предните седмици се оплакваше, че има много болни на работа и ето вече и той втаса.

Днес автобусът на щерката за училище не е могъл да качи баира и са вървели пеш до училище. После цял час са седели на пода в салона да репетират нещо. Направо очаквам включване през нощта  Tired Confused

# 82
  • София
Оф, Дъждец, дано не се разболее. Как не е взел баира, то там наклонът не е ли по-скоро надолу  newsm78. Но си трябва и каляване. В нашия офис вътрешната темп днес беше 26 градуса и като излезеш на 0-та, зъзнеш, все едно си в Яркутия, а не в България. Та така де - искам да кажа, че дано се е отразило блоготворно стоенето малко на студ на детето ти. То ще си проличи, де, ама айде дано ви подмине тоя път.

# 83
Моето дете в градината,днес на -11,е излизало навън.Луди ли са тия хора не знам?!При нас изрично беше забранено излизането днес.Това са малки деца...бягат,дишат с отворена уста...Луди хора.Дано да няма последствия.

# 84
  • shumen
Аш,оправяй се скоро и стой по далеч от децата да не ги заразиш.
За боледуването и аз боледувам често в последно време.
Дъждец,дано не се разболее детето сега.
Уми,ама тия хора да не са луди?При нас в БГ цяла зима не ги изкарват навън в градината.
Моето тази сутрин ми обяснява,че правили снежен човек вчера,а като го питам къде навънка ли вика не,вътре.Днеска питам госпожата как ще правят снежен човек вътре и тя вика-а ние вчера рисувахме и той затова сигурно Ви е казал.Викам,а то оставаше в този студ да ги изкарате и утре половината да са болни,а тя а ние зимата не ги вадим до към март-април докато се стопли.

# 85
Е,цяла зима е прекалено!Сутрин го видиш в 8,вечер го взимаш в 17...Кога ще излезе това дете навън?!Тук принципно е забранено след -5,защото било вредно за бронхите.Иначе излизат всеки ден.Ние като има сняг сме на пързалката всеки ден в градината.Иначе 30мин.разходка.

# 86
  • София
При нас на -2, -3 в градината ги изкарват, с изключение на ясленците. Аз съм "за" стоененто навън и декларирах, че искам и малкият да е навън с кака му и батко му в снега.

В събота и неделя ги разхождаме дори на -10, -15 без притеснение. Стига да няма силен вятър.

0 градуса после ми се струват като топло пролетно време. Вътре също не поддържаме повече от 22-23 гр.

# 87
Аш, на въпросът ти от снощи - бактериите по-трудно се предават според мен, в сравнение с вирусите.  Сещам се за варицелата и скарлатината на прима виста - при бактериалната шарка заразността е под 50 процента, докато при вирусната - знаете, е доста по-висока. Така че има шанс децата да останат незасегнати от твоята гнойна ангина Peace

# 88
  • Варна
По принцип гнойна ангина не е особено заразна, тя обикновено е усложнение след вирусно боледуване... Тет е права, бактериите не се предават чак толкова лесно. Възможно е, но по-малко вероятно. Аз не заразих никого миналата година, а дребният беше постоянно отгоре ми, преди да ме диагностицират съм го и целувала даже.

# 89
Аз пък да кажа друго с риск да досадя вее с тия стрептококи  Laughing  НО нали малките, двете от децата на Аш, са носители на стрептокок пиогенес, та може те нея да са заразили и тя да е развила гнойна ангина.. нали всъщност така протича ангина с налепи.. не ли същото ...
Иначе да по- трудно се заразява човек с бактерии. от колкото с вируси.Но в едно семейство където се ползват общи предмети и прибори и т.н е по- лесно, по близък е контакта.

Общи условия

Активация на акаунт