Модни тенденции в прическите и всичко за косата - тема 11

• 64 834
  • 745
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
let_it_shine, може да пробваш и с домашни маски, в които има мед. Аз съм писала по-наторе каква си правя. Моята много изсветля, отдавам го на маслата и меда. Чела съм, че от и от него пада цвят. Разбирасе, ще стане с времето, едва ли ще е толкова бързо колкото ти се иска. Но хем ще подхранваш косата, хем ще буташ и цвят.

# 76
Чаровна, не знам как става това смесване на бои и ме е страх да не стане нещо комично после да не мога да се покажа навън Laughing . Ще пробвам с витамин Ц да ведя колко боя ще се свали от него и ако видя че не се получава ще тичам към салон ..Лошото е че салоните във Враца са все некадърни, а не искам да ми праснат направо обезцветяване че е най лесно.
Може да попиташ Фрея за смесването.Не веднъж е писала , че когато е била в тъмната гама пепеляв отенък е смесвала 3 ка с пепелно 6 ца
Simple SmileИначе лакмето е щадяща боя .След нея не съм имала накъсвания, експлозии, цъфтежи  и т.н и все към нея се връщам точно заради това Simple Smile

# 77
Благодаря ви момичета Hug.Ще пробвам с меда , иначи си правя маски, но досега не са ми сваляли кой знае колко цвета, може меда да е спасението.
Лакме покрива ли хубаво белите коси?

# 78
Благодаря ви момичета Hug.Ще пробвам с меда , иначи си правя маски, но досега не са ми сваляли кой знае колко цвета, може меда да е спасението.
Покрива ми ги, но бързо падна.Само ,че аз не се притеснявам, че се виждат и отказвам да се боядисвам за сега  Joy
https://www.facebook.com/184246365097089/photos/a.22638702421635 … =1485159609462488  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 79

Нали и аз съм от Враца и затова се боядисвам сама  Joy
Червени и рижави оттенъци махнах доста добре с боя макадамия с добавени зелен коректор, но не мога да покажа линк през телефона. После се боядисах при Кеви в Дъбника, ако го знаеш? В салона боядисват много добре, работят с лакме.  Каза че над 5-ца няма смисъл да пробваме, защото няма да покрие хубаво. Така се отървах завинаги от рижавите оттенъци. Хубаво боядисва и мацката в Creative, но работи с много скъпа боя - 50лв е само боята и като си сложи труда си идва около 70лв.

# 80
Аз не съм от Враца, ама и аз се боядисвам сама  Laughing
И съм се изсветлявала сама с Деколора на Престиж /исках да бутна черно, нищо не стана, след няколко години бутах тъмно кестеняво - от ниво 4-ка се получи 5-ца/.
Ползвала съм и един продукт за изсветляване от магазин за проф. козметика - Лидинг. С него махнах черното, намаза ме приятелка вкъщи. Много ми се изтощи тогава косата, както при всяко обезцветяване. Но мисията поне беше успешна  Wink и минах в кестенявите тонове.

Та, let_it_shine, не съм сигурна, че без обезцветяване ще успееш да постигнеш цветът, който искаш. Не ми се вярва. Нито медът, нито вит. Ц ще ти свършат работа според мен, цветът ти е доста тъмен и наситен.
Иначе наистина маските с мед изсветляват леко косата, но говорим за продължително мазане, месеци наред. Ако ти се чака толкова - да, но иначе само с обезцветяване според мен ще ти се получи.

# 81
Благодаря за съветите Hug! Ще се допитам и до фризьор,дано стане без негова намеса Praynig Rolling Eyes

# 82
Аз най- редовно смесвам боята с масла и нямам никакви проблеми с цвета, напротив. С кокосово масло също съм смесвала боята.
Даже така много по-малко ми се отразява боядисването откъм увреждане на косата, отколкото ако се боядисам без масла.

аз също
най-често слагам просто бадемово - това няма нищо общо с икаровското, което съм ползвала преди
скоро го приключвам и ще си взема това за разнообразие - пише, че също е чудесно за коса
нерядко слагам и обикновен зехтин за салата  Mr. Green

по въпроса на темата - най-любимите ми продукти са олио финишите, последно си взех мастиковото масло от сп. грация

# 83
Ще ми бъде интересно да прочета мнения за черната коса.
Добре ли е според вас и до каква възраст си представяте, че е добре да се носи.
Имали различни черни цветове? Примерно  черно гланц и черен мат? Не питам за нюансите към него - синьо, лилаво, червено.

Как усещате косата след маска със зехтин? Не за първи чета за нея.

# 84
Аз много исках да се боядисам черна, според мен има хора,  на които стои феноменално.  Не го свързвам с възраст ами и аз не знам с какво, просто на някои им заспива и това е 100%техния цвят. Казват че състарява, че с него изпъкват всички недостатъци на кожата, тоест подходящ е за млади жени,  обаче най красивата дама с Черна коса която аз познавам е 50+

Последна редакция: ср, 25 яну 2017, 10:20 от Анонимен

# 85
  • Шотландия
Брях, гледам, няма я темичката нагоре, тя докато се усетя, свършила и сте пуснали нова, че и 6 страници сте изписали. Не съм ви чела и нямам време, само на Жанчето - много арт тема  Hug благодаря.

Цитат на: Жана
А как е косата в корените ?  Hug
При мен на 2-3 ден след измиване косата става много странна в корените - една такава "залепнала" и кльоплнала /но това е защото ми е доста дълга вече и натежава/, всеки кичур е със свое мнение още от корена и затова на третия, най-много на 4-ия ден я мия.
Иначе това за цветът е много хубаво, наистина при цветове като твоя, които изискват повече поддръжка, никак не е малко това. Crazy
При мен не остана много от къдравото, израсна на половината от дължината. При това положение я мия през ден, най-много да я оставя още един ден, но е със зор. То и това е прогрес при мене, нали я миех всеки божи ден  ooooh! И основните причини да я мия често са точно защото кльопва и губи обем или нищо не става от нея - и с ко-уош, и с друго да я мия, все тая на третия ден. Е, и поема миризми, а аз откакто не пуша, съм станала като ловджийско куче с обонянието, не издържам на разни миризми, веднага под душа и готово.  Blush Да ти кажа, с тази идея за ко-уоша, не се притеснявам и от честото миене. Но косата ми е до раменете, де,  не е като твоето богатство, суши се бързо, в рамките на час успявам да взема душ, да я изсуша, да се облека и да тръгна сутрин, гримирането остава за в колата Simple Smile Ще видим доколко ще я издържа права или пак ще я къдря.  newsm78 Нещо и последната подстрижка не ми е съвсем наред, снощи си рязах сама бретона...

Другият месец ще се боядисвам в кафяв  цвят (студените тонове , че това лилаво малко трудно ще се махне  Laughing) , търся щадяща и добре покривна професионална боя за коса . Гледам много хвалят на Иноа , но досега не съм ползвала безамонячна и не знам дали за белите коси ще е достатъчно покривна. Мажирел също имат хубави кафяви цветове .  В миналата тема бяхте споменали че вела колестон е нетрайна мисля. Thinking

Аз се боядисвам с wella colour touch точно защото е безамонячна. Минах през Лореалската Кастинг в кутия от магазина, косата ми стана като от въжета, щях да умра, добре че имат един много силен балсам вътре, та я оправи, но уплахът ми си остана. Преди това беше Nice'n Easy на Clairol, която не беше зле, макар че не е професионална, но пък видях зор да си набавям цвета, който бях харесала и минах на Велла. С Вела ми покрива напълно белите косми, когато вземе да избледнява цветът, те изсветляват, но не стават по-бели, а косата става с по-светли нишки, което е много приятно. Моята расте бързо и я боядисвам на 4 седмици, щото корените зейват, а след втората седмица мятам по една оцветяваща маска за поддържане на цвета. Колестон и Мажирел мисля, че са амонячни, ако това има значение за теб. Аз имам още от къдравото на косата и затова не смея. Цветът ми е светлокафяво, но добавям и една трета червено, защото ми харесва червения оттенък.

Последна редакция: ср, 25 яну 2017, 01:04 от *Мила*

# 86
Обожавам черни коси  Heart Eyes, 10 години бях чернокоска. Много блясък, наситен цвят, няма да се чудиш ще покрие ли тук или там, не ставаш на цветни петна, абе...цвят мечта  Flutter
Ама...няма бутане, да му се не види и черното  Laughing. Другият му недостатък е бързото лъсване на белите корени, ако има такива, разбира се. Wink
Не робувам на години и дължина/цвят на косата. На човек или му отива, или не.
Мила  Hug
Да не изкриви бретонЯ  Laughing Hug
Сега изправяш ли си косата, или я намачкваш ? Питам, понеже казваш, че наполовина ти е израстнала от къдренето и ми е интересно как я носиш, предполагам не е лесно да се оформи.

# 87
от години се боядисвам с черна боя и с нищо друго не се харесвам
за състаряването съм го чувала десетки пъти, вероятно е вярно, опитвала съм да сменя /махагон, патладжан, тъмно кафяво/, но на следващото боядисване отново слагам чернилката
ползвам черно-черно, преди време бях сложила синьо-черно - дължините станаха черни, а белите корени - сини и децата ме бъзикаха много  hahaha
най-много харесвам цвета след първите 2-3 измивания, т. е. след около седмица след боядисването
дефинирани черен гланц и черен мат няма, но с различни марки бои се получава разлика в блясъка

# 88
И аз обичам черното. Години бях черна, най- дълго ползваният от мен цвят. И вероятно като ми писне от експерименти пак с него ще съм. За състаряването нямам мнение, ще видим ще има ли разлика межу това как ми е седяло на 20 и на 30 Mr. Green

# 89
Мохини аз обожавам черна коса.Не робувам на такива стериотипи,дето всяка втора лелка ще ти ги каже.Има жени на които страшно много им отива.Жана изброи недостатъците и предимствата на този цвят.На мен самата смятам много ще отива,но чисто черна не съм посмяла още да се направя.Била съм почти черна,та оттам преценявам,че цвета ми отива.Примерно 300 на Кастинг си стои направо черно.
Много обичам бледа кожа и черна коса.На кож с тен също отива.
Зехтин- ми се отразява отлично на моята коса,даже самостоятелно нанасян.

Общи условия

Активация на акаунт