Тумбакът тежи, мама пуфти, АПРИЛче на топло танцува и спи - тема 11

• 41 120
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
Защо не попиташ каква марка е стерилизатора, за да провериш дали става или не. Има такива за които стават всички видове шишета.
Аз съм против комплектите за изписване. По принцип размера е най-малкия и ще го ползваш супер малко време. Всеки обаче си преценя. Предния път се затрупах със супер много дрехи, играчки и аксесоари които не ползвах. Сега гледам да съм практична.

# 76
Стерилизатора е Кангоро, но модела е стар от преди 3 години не мога да го намеря в интернет за да ви го покажа.

# 77
Мерси за новата тема  bouquet
Аз докато да влезна и да се разпиша, вие ще я изпишете Simple Smile
За мъдреците не искам да си спомням - такава болка с тях съм изтърпяла  ooooh! бях си посинила сама ръцете от стискане. Съчувствам ви напълно. Зъбаря бързо да ги оправя  Peace
Иначе и бебешока ме бута, ръга, мърда - на моменти корема ми подскача Simple Smile Забелязала съм, че много се активизира от сладкото Simple Smile Лукче за кашлица да е и започват танците  Party
Бейби, и на мен ми хареса комплекта и цената е добра в сравнение с други комплекти, които съм гледала.
Много са хубави комплектите и изглеждат много съблазнително за родителите. Аз се опитвам да избягам от тази тънка емоционална струна и за себе си съм решила, да си направя комплектче от дрешките, които съм купила. За сега така съм решила, дано да устоя Simple Smile

# 78
Благодаря за новата темичка Simple Smile

За седмиците и месеците - Опорна точка е датата на последната редовна менструация. Считано от нея, бременноста трае 10 лунарни месеца или 40 седмици. Месеците са лунарни, защото се следи един пълен цикъл на луната, който е 28 дни (4 седмици по 7 дни). Имайте предвид, в какъвто ден е датата на последната менструация, напр. четвъртък, в същия ден е и датата на термина (четвъртък). Това е метода по който лекарите изчисляват термина и седмиците. Мисля дори, че това е най-точния метод и за това е приет да се използва именно той.
Иначе, често се правят изчисления и според данните от образните изследвания, но се счита за субективен и неточен, защото зависи от апарата, настройките, а също и от квалификацията и способностите на диагностика, който седи зад него.
Според третия метод се изчислява на база календарни месеци. При него 1, 2, 4, 6 и 8 месеци са по 4 седмици, а 3, 5, 7 и 9 месец са по 5 седмици. Отново, датата на термина и датата на  последната менструация трябва да са в един и същи ден
от седмицата.

За движенията - и примен е така......ден-два бурни танци, ритници и всякакви екстри и после ден-два тишина и спокойстие, та чак се чудя бременна ли съм или не. Но за киното да кажа, че съм правила тази грешка и после в корема ми беше истински ад от непрестанни движения, при това без кафе, лате, сладичко, или други подобни екстри Simple Smile

# 79

Комплектчето е симпатично. Гащичките са излишни, защото така или иначе ще има памперс. Аз лично бих си комплектовала нещо.......мисля да си подбера всички елементи и да си ги купя отделно, а не като комплект Wink

# 80
  • Варна
 ooooh!
4 дена и нощи не мога да ви изчета. Не бях влизала тук 2-3 дни, и преди 4 дни влязох, и гледам 99+ (старата тема)  Направо се гордея колко са активни нашите теми  Simple Smile  Много хубави заглавия имаме , и за да ползваме всичките то първо трябва да сме с "студено е още, и зимно навън.." после "снегът топи се, слънце пече.." и накрая "доста изминахме малко остана..."   Grinning Ако не, Unchita ще измисли още, определено си я бива  bouquet
Съчувствам на момичетата със зъбни проблеми  Sad дано намерите лек по бързо, че си е доста болезнено и гадно. И мен ме наболяват малко от време на време, и в началото на бременността имах по сериозни оплаквания, но отшумя за сега. Като нищо пак да ме хванат болките и мен  Confused
Аз четвъртък влизам в 7-ми месец (27г.с.) най накрая. Взех да се стряскам че нямам време, а още нищо не съм пазарувала, нищо не сме размествали и т.н. а трябва първо долния етаж да освежим и да доставят мебелите за да преместим това чудо баба ми долу, за да можем спокойно да започнем да се организираме на горния етаж, а имаме и да боядисваме и с това студено време за нищо не става  yahoo_49
Моят бебок Вчера кротува през деня, а вечерта така се разбесня, че стресна баща си. Все още се върти, и не му е отесняло... ама то как ще му отеснее, в този огромен тумбак и слонче ще побера   Rolling Eyes Simple Smile ММ така се е размекнал че още малко ще се разтопи и размаже по земята всеки път като види бебе или малко детенце .... заглежда ги чуждите бебета и ме ръчка с лакът да погледна и аз  hahaha И на телевизора да дадат бебе той е голямо щастие  Blush
Ходихме и ние на кино преди месец, да гледаме Star Wars, и забелязах че бебето спря да се движи , сякаш се изплаши от вибрациите от силния звук. Казах на ММ и той като се стресна... да не станело нещо на бебето, да излизаме от залата.... Е, догледахме филма, но до края повече на кино няма да ходим.
И аз май няма да взимам комплектче в кутия, ами ще сглобя нещо, но нямам представа какво  newsm78 ... То може и в кутия да е, но не съм виждала такова с по ярки цветове, каквото ми се иска...Или пък.. да избера нещо което не е толкова ярко... Мног ми е объркано. Иначе 90% от тези комплектчета ми харсват, много са сладки Heart Eyes
Толкова неща ми изникнаха да пиша докато четях, и сега всичко забравих  Embarassed Прекалено много страници изчетох.

# 81
  • София
Момичета, ходих на зъбар. Няма бързо лечение на проблема, ми, уви! Всичко е от бременността. Хормоните са довели до ненормално подпухване на венеца и в съчетание с растящия мъдрец, се е образувала торбичка и пр. простотии, с които няма да ви занимавам. Почистиха, изписаха ми лечение, но няма да изчезне болката раз-два и готово. Ужасно е просто... Sad

# 82
  • Пловдив
Ох, аз по принцип съм с два много отдавна показали се "мъдърци", както братовчедка ми казваше, при това пломбирани, други няма и да имам, но и моите зъби са много чувствителни на сладко и студено, а имам и един, който ме боли при миене и съм заподозряла като бъдещ проблемен, но ми е страшно да отида на зъболекар...
Иначе бебчо ритка все по-високо, като ям имам чувството, че храната ми застава някъде на гърлото и ми тежи някак. Но това да е  Laughing

# 83
момичета, гледам други неща обсъждате, но да питам, че не мога да го открия:
някой беше дал линк на някакъв бейбифон, който много хвалели, от амазон. ако някой се сеща - може и на лични, че трупам тука в една кошница поръчка и да е накуп Wink
мерси  bouquet

# 84
момичета, гледам други неща обсъждате, но да питам, че не мога да го открия:
някой беше дал линк на някакъв бейбифон, който много хвалели, от амазон. ако някой се сеща - може и на лични, че трупам тука в една кошница поръчка и да е накуп Wink
мерси  bouquet

Не мога да помогна с линк, но бих те посъветвала да си вземеш такъв, който е и на батерия и на ток. Моят ми е подарък и вече е на повече от 4 години, но е най-обикновен - "Avec". Мисля че е купуван от Джъмбо за около 60 лева, но съм много доволна. И до сега го ползвам, нищо че детето поотрасна Simple Smile Смятам, ако не сдаде багажа да го ползвам и за бебето  Praynig

# 85
LilyRose,не не съм поръчвала нищо.Гледам,че има много хубави дрешки на промоция и се съблазнявам,но ме е страх така да поръчвам и се дърпам.

# 86
Много неприятно това със зъбите, Белинда, дано все пак те отпусне болката.
Тия дни нещо и на мен ми е едно криво. Толкова ме опъваше корема от наместването на беболина, че две вечери не спах. Тъкмо вчера се зарадвах, че айде по-добре е положението, снощи два-три пъти се събуждах и ми се виеше свят. Сутринта също, хапнала съм и сладко и всичко. Не знам това от къде се появи сега.Може и кръвното да е, то по принцип ми е ниско.
И аз официално вече съм в 7 месец.
За бебефоните мисля някой беше споменал, че от моторола е доволен. Мисля и ние такъв да вземем.

# 87
LilyRose,не не съм поръчвала нищо.Гледам,че има много хубави дрешки на промоция и се съблазнявам,но ме е страх така да поръчвам и се дърпам.
И мен така ме е страх да поръчвам онлайн, особено от сайт който не е известен, и за това питам, разчитам само на препоръчани или някой да ми каже че сайта е коректен. Та така, изкушения дебнат отвсякъде особено сега като искаме всичко и те са толкова сладки бебешките неща Simple Smile)

# 88
И аз ви изпуснах тези дни  Laughing
Бързо да минават зъбоболите на всички, толкова е неприятно! Нали и аз миналата седмица страдах, та ходих пак да ми ръчкат из венеца, но този път явно го оправиха.
За комплекта за изписване - за мен половината неща са излишни. За какво са ти гащи и потник на новородено?? Лигавник за изписването също. И боди, камизолка и жилетка. И т.н. Но иначе е много симпатичен Simple Smile
За бейбифона - аз ползвам подарен на Авен. Силно казано ползвам, 3-4 пъти всичко на всичко. Бих поръчала от Амазон.
За подарения стерилизатор - важно е да влизат шишетата в него наистина, но пък не е сигурно дали изобщо ще се ползва. Аз бих го взела Simple Smile
Аз месеците също си ги смятам по датата на термина. И като се замисля, че след седмица започвам 8-и... лошо ми става. Никак не се чувствам готова  Simple Smile

# 89
  • Sofia
Какво хубаво заглавие си имаме  Heart Eyes

За пръв път от преди  Коледа насам сядам на компютъра. До сега се опитвах да ви чета от телефона и писах така няколко пъти, но много бавно и не ми се занимаваше.
Много хубаво, че сте си организирали среща. И на мен ми се иска да ви видя на живо Simple Smile Ние уикенда бяхме извън София, голям кеф й  беше на малката. Днес е за първи път от много време на градина и хоп - карантина за варицела.  #Cussing out  Тя е ваксинирана, но те не признават това и са я изпратили в смесена група. Много мъчно ми стана, тя толкова искаше да си види приятелките. Сега не знам какво да правя. Мислех да я водя да й изследвам кръв за антитела срещу вируса на варицелата, но пък не искам да я водя в това грипно време по разни лаборатории и само да я бодат. А карантината може и до лятото да се удължи ако се разболеят нови деца.  Sad Оплаках ви се...

Baby, комплектчето е симпатично и е изгодно, но според мен не е много функционално. Потник и гащи няма да ти трябват, лигавника може да си го ползваш след това, но жилетката и камизолката се припокриват.
И аз не знам какво ще мисля за изписването. Не мога да харесам готов комплект, сигурно ще комбинирам нещо. Предишния път ми го подари кумата, която заяви, че иска да е от нея веднага щом им казахме, че съм бременна. Имаше страшно много неща, включително възглавничка с калъфка и пелена, които ги ползвах и в последствие. Особено пелената, защото възглагвница много късно започнах да слагам.

Общи условия

Активация на акаунт