Отговори
# 375
  • München, Deutschland
Искрено ви пожелавам да не ви се налага да разбирате  за разликата м/у 2 лекарства с еднаква активна съставка, едното от които българско (например), а другото - немско. И ако добавките към лекарствата бяха само "ароматизатори" или като там бяха наречени, нямаше да има фармаколози. Да, за хрема може и да е все тая кои капки, за жалост за други проблеми не е.

Също ви пожелавам, ако не дай Боже се наложи, да може да си позволите истинското лекарство, а не само генерика. Няма да говоря за разликите.

Та така.

# 376
  • София
Скрит текст:
Да, не говорим за обикновена настинка.
А за нещо непредвидено.
Ако се подхлъзнеш зимата и си счупиш някой крайник, може да се наложи операция, а арматурата, която използват лекарите, никак не е евтина.
Затова за застраховките, но просто нямаме навика да ги правим.

Скрит текст:
Да чукам на глава, моето дете рядко боледуваше. Като заредим аптечката с основните няколко, карахме докато им изтече срокът.

Но сериозните здравословни проблеми могат да изцедят всичко от човек, там нещата са сериозни и не могат да се планират към дохода Confused

Знаеш ли каква е цената за физически лица в който и да е фонд?

# 377
Различни са, в зависимост от това какво покрива и колко ще изплатят, примерно 250 лв. за 2000 лв., 350 за 5000... Зависи и от възрастта, 35+ са малко по-високи.
За децата, ако се случи на територията на училището е едва 2 лв., проверявах специално преди 2 месеца, че счупиха на дъщеря ми 2 зъба при инцидент. Но след дъжд качулка...

# 378
  • Berlin
Семейството ни ползва доп. здравна застраховка вече 6та година и сме изключително доволни. Това може да се включи към един минимум към месечните разходи, защото спестяват много, особено ако си с малки деца.

# 379
  • София
Да, може застраховката да 200-300 лв месечно, но е за срок от 10-20 години. Човек трудно е сигурен дали ще може да си позволи сумата в продължение на такъв срок. Ако имаш свободни капитали-защо не. Обаче тези със свободните капитали нямат проблем да си купят изкуствена става или да си платят скъпо лечение.

# 380
  • Berlin
Да, много зависи от застраховката. Конкретно говоря за прегледи и лекарства, за ок. 35-40лв/човек на месец.

# 381
  • София
О, имате в предвид т.н. Допълнително здравно застраховане? Ползвала съм от предприятието, в което работех. Основното предимство поне за мен беше, че може да се направи консултация със специалист без да се налага чакане и минаване през ЛЛ.

# 382
  • Варна
Искрено ви пожелавам да не ви се налага да разбирате  за разликата м/у 2 лекарства с еднаква активна съставка, едното от които българско (например), а другото - немско. И ако добавките към лекарствата бяха само "ароматизатори" или като там бяха наречени, нямаше да има фармаколози. Да, за хрема може и да е все тая кои капки, за жалост за други проблеми не е.

Също ви пожелавам, ако не дай Боже се наложи, да може да си позволите истинското лекарство, а не само генерика. Няма да говоря за разликите.

Та така.

Ох миличка там е страшно.За там по-голямата част не можем да си платим, ако се наложи дори и генериците Sad

# 383
Тук говорим за OTC лекарства, без рецепта. Аз лично не виждам разлика между Синекод и Глаувент примерно.

Не говоря за супер специализирани лекарства или пречистени срещу генерични и гадни антибиотици. Иначе знам правилото за генерика, че може да има и едва 80% от активното вещество и пак да се води законно лекарство.

# 384
Но сериозните здравословни проблеми могат да изцедят всичко от човек, там нещата са сериозни и не могат да се планират към дохода Confused

Taка е, затова още в първия си коментар по темата обърнах внимание на автора, че е безкрайно глупаво да мисли какво ще стане ако му се счупи едната кола, а да не помисли какво ще прави ако се разболее и инвалидизира.
Иначе коментарите за лекарства от типа на капки за нос са заради това, че някои родители трошат луди пари, когато детето им пипне най-обикновен вирус или грип. Така де, може да минеш с нещата от домашната аптечка и преглед от личния лекар, но ако си параноик ще идеш на частен лекар, ще поискаш всички изследвания, вторични прегледи, месеци наред имуностимулатор, докато накрая детето се сдобие с куп алергии от прегрижване. Ей затова на някои им излиза скъпо детското боледуване, а не защото наистина е нужно да се харчат толкова пари. И точно най-обгрижените откъм здравни грижи деца са тези, които най-често се разболяват.

# 385
  • София

Taка е, затова още в първия си коментар по темата обърнах внимание на автора, че е безкрайно глупаво да мисли какво ще стане ако му се счупи едната кола, а да не помисли какво ще прави ако се разболее и инвалидизира.
Иначе коментарите за лекарства от типа на капки за нос са заради това, че някои родители трошат луди пари, когато детето им пипне най-обикновен вирус или грип. Така де, може да минеш с нещата от домашната аптечка и преглед от личния лекар, но ако си параноик ще идеш на частен лекар, ще поискаш всички изследвания, вторични прегледи, месеци наред имуностимулатор, докато накрая детето се сдобие с куп алергии от прегрижване. Ей затова на някои им излиза скъпо детското боледуване, а не защото наистина е нужно да се харчат толкова пари. И точно най-обгрижените откъм здравни грижи деца са тези, които най-често се разболяват.
Любимата реплика на педиатъра на сина ми е "Моля ви се, не му давайте нищо, направете му супа.". Това за обичайните детски боледувания. Обаче другото е по-важно. Няма как човек да планира всичко, което може да се обърка и да му струва маса пари. Хубаво е да имаш застраховка или пари заделени, ама и това не винаги е достатъчно. Та затова се връщам пак към първоначалното си мнение по темата – авторът да види как и къде живее сега, и тогава ще стане ясно как и какъв човек може да вмести в живота си. Иначе минаваме в парвенюшки разсъждения или самоуспокоения от типа на – това не е живот, срам ме е за вас как еди какво си. Всеки си има някакъв свят, някакъв начин на живот и повечето видове животи допускат и създаването на поколение. На нещата, на които ти си свикнал свиква и детето, и ако в твоя свят се дават по 1000 лв за детска градина изобщо няма да се питаш нужно ли е. Както и обратното.

И извън темата – наистина намирам цинични теми като тази. Продължавам да се питам самоизтъкването от типа на "ах, аз колко много пари имам, вашето не е живот", просто са ми непонятни като човешка патология. Нека всеки си гради легендата за себе си, но толкова наистина да нямаш, ако не самокритичност, то поне емпатия към хора, които нямат и вероятно не са виновни за това, това ме е изумявало винаги тук...
Сори за офф-а. Peace

# 386
  • Варна

И извън темата – наистина намирам цинични теми като тази. Продължавам да се питам самоизтъкването от типа на "ах, аз колко много пари имам, вашето не е живот", просто са ми непонятни като човешка патология. Нека всеки си гради легендата за себе си, но толкова наистина да нямаш, ако не самокритичност, то поне емпатия към хора, които нямат и вероятно не са виновни за това, това ме е изумявало винаги тук...
Сори за офф-а. Peace

Е то тука ако не избиеш комплекси къде  Laughing

# 387
Пък аз се сещам за една песен от стар руски филм - "Если у вас нету тёти", която завършва с мъдрото заключение "И если вы не живёте, то вам и не умирать".
Та така - не можеш всичко да предвидиш и чак тогава да действаш, защото животът ще си мине и все нещо няма да си направил. Пък ако се окаже, че си направил всичко, наистина вече си е време и за умирачка.

# 388
Ами да си направят тема "Кой е по-по-най"
Аман!Във всека тема се намират няколко големи бели птици да обяснява на другите,какви са простакеси с разглезени деца и тн...
Та заключението е:Ако нямате доход над три бона ,деца ще гледате само на картинка Joy

# 389
  • Варна
Е.... сега мойто...да го връщам ли?

Общи условия

Активация на акаунт