Как да проверя дали една агенция за недвижими имоти е читава?

• 2 803
  • 8
  •   1
Отговори
Има ли някакъв регистър, където може да се провери дали агенция за недвижими имоти е коректна? Предстои ни оглед, но прочетох кофти отзив. Не знам как бих могла да се презастраховам.

# 1
   Включвам се да следя темата. Винаги съм се чудила как мога да бъда сигурна, че недвижима агенция е законна и как мога да се презастраховам.

# 2
Браншът няма регулация.
Търсете отзиви от клиенти. Един кофти отзив е нормален, ако има още 5 позитивни.

# 3
   Може би ще ви прозвучи въпросът ми глупав, но откъде да намерим тези клиенти - от Интернет ли?

# 4
За покупка - наемате си адвокат. Цената е значително по-ниска от тази на потенциалните проблеми, които може да ви спести.
За оглед - най-много да ви поискат 20 лева такса, ако са някакви смешници. Поне ще знаете да не ходите повече при тях.

# 5
Вярно, имаше и някакви шмекери с такси за оглед. НИКОГА не плащайте такава - сериозна агенция няма да ви поиска такса за оглед. Най-много да ви помоли да се разпишете на формуляр, че сте огледали еди-си-кой имот еди-си-кога. По този начин си защитават комисионната от клиенти, които се опитват да ги прескочат след огледите.
За отзивите: да - в Google пишете името на агенцията и почвате да гледате линкове към форуми. Дори и да имат коментари на официалния си сайт - не ги взимайте под внимание много. Рядко коментарите са публикувани без да са прегледани от агенцията. Във Facebook можете да разгледате на страницата на всяка агенция - повечето имат Оценка с коментари - коментарите не могат да бъдат модерирани от агенцията и са автентични. Simple Smile
А най-добрият вариант е да разпитате познати за препоръчан брокер. Така знаете, че работите директно с проверен човек.

# 6
Поискай да подпишете Договор за отношенията си. Ако не са реална фирма вероятно ще се опитат да го избегнат. Също виж имат ли офис или са домашни брокери.
Най-добре разпитай твои познати, които са купували, за да ти препоръчат брокер и работи само с него. Той ще ти предложи всичко, включително техните имоти, агенциите работят една с друга, така че пак ще имаш достъп до всичко, но той ще избегне мошениците.

Браншът няма регулация.
Търсете отзиви от клиенти. Един кофти отзив е нормален, ако има още 5 позитивни.
Във всеки бранш е така.
Нима за един лекар можеш да съдиш по друго, освен по отзивите на миналите преди теб?

# 7
Благодаря на всички за мненията! Апартаментът се оказа кофти и няма да се налага да си имаме работа с агенцията, поне засега. Потърсих отзиви в Интернет и намерих един лош, и една лоша статия, и никакви други, което не ми е достатъчно съвсем да ги зачеркна. bouquet

# 8
НСЧ, права си за регулацията и отзивите.
Просто отговарях на въпроса на авторката.  Peace

Аз пък при буквално два източника на информация, и двата негативни, не бих се доверила напълно.  Confused

Общи условия

Активация на акаунт