Тромбофилия - тема №2

• 87 705
  • 736
  •   1
Отговори
# 45
Дали е възможно това да е причина за миседите?
Вторият път пих аспирин протект,  но пак стана мисед.
Ох,  ще се побъркам Sad

Да, възможно е. И аз имам аборти - за това и терапия ...
Със същите мутации съм.
Иначе се водят нискорискови, но с тази анамнеза ...
Пиша през телефона и не виждам подписа ти,  но имаш ли си дечица с такава анамнеза?

Все още не Sad
Сега съм бременна за 4 път - вече 19 седмица  Praynig Praynig Praynig

# 46
Дали е възможно това да е причина за миседите?
Вторият път пих аспирин протект,  но пак стана мисед.
Ох,  ще се побъркам Sad

Да, възможно е. И аз имам аборти - за това и терапия ...
Със същите мутации съм.
Иначе се водят нискорискови, но с тази анамнеза ...
Пиша през телефона и не виждам подписа ти,  но имаш ли си дечица с такава анамнеза?

Все още не Sad
Сега съм бременна за 4 път - вече 19 седмица  Praynig Praynig Praynig

Hug Hug Hug Дай Боже всичко да е наред! Стискам ти силно палци  Hug Hug Hug

Какви медикаменти приемаш?

# 47
Много ти благодаря - дано ! Simple Smile
Инжекции Клексан 0,4 всеки ден + Неофолик мета х 2, най-вероятно до края така Simple Smile

# 48
Инжекции Клексан 0,4 всеки ден + Неофолик мета х 2, най-вероятно до края така Simple Smile
Желая ти най-пухкавия финал  Praynig Hug

# 49

Дай Боже ! Simple Smile
Успех и на теб Simple Smile

# 50

Дай Боже ! Simple Smile
Успех и на теб Simple Smile
Надявам се до края на февруари да получа зелена светлина Simple Smile
Благодаря ти! Simple Smile

# 51
  • София
Момичета, мисля че точно тук е мястото за тази петиция Sad
https://www.peticiq.com/signatures/166262/start/30

# 52
Момичета, днес бях на преглед при проф.Паскалева. Общо взето никакво внимание не ми обърна. Каза,че всички жени се били побъркали по тези тромбофилии, че почти всяка втора жена има аборти и да съм спряла да търся причини, защото няма да намеря....Направо съм изумена...

# 53
  • София
Момичета, днес бях на преглед при проф.Паскалева. Общо взето никакво внимание не ми обърна. Каза,че всички жени се били побъркали по тези тромбофилии, че почти всяка втора жена има аборти и да съм спряла да търся причини, защото няма да намеря....Направо съм изумена...

Май нещо почна да и хлопа дъската на тази жена Rolling Eyes Преди 4 години, когато аз ходих, ми беше казала едва ли не, че ако не бия Фраксито сто процента ще получа тромб и ме беше викала пак да ходя, да се следя всеки месец анти кса и т.н. Сега от няколко момичета вече чувам какви щуротии говори.
В моя случай аз имам абсолютно категорично доказателство, че спонтанния ми аборт с близнаци в 12гс беше заради тромбофилията, защото правихме анализ на абортивния материал. След това износих успешно синът ми с Фракси от деня преди трансфера. Въпреки Фраксито обаче, кръвотока се влоши, плаценатта ми презря преждевременно и го родих точно в 37гс, но с бележи за недоносеност и ниско за седмицата тегло. Затова следващия път живот и здраве, сама съм си назанчила Фракси 0,3 плюс АП, но още към 15та седмица ще мина на 0,4, миналия път чак в 25та минах на 0,4 и спрях АП, сега го отчитам като грешка.

Последна редакция: ср, 01 фев 2017, 11:27 от Buena esperanza

# 54
В медиццинските учебници наистина пише, че Тромбофилията е причина за късните аборти.
За  тези до 12 г.с причината комплексно трябва да се търси другаде.

# 55

Май нещо почна да и хлопа дъската на тази жена Rolling Eyes Преди 4 години, когато аз ходих, ми беше казала едва ли не, че ако не бия Фраксито сто проента ще получа тробм и ме беше викала пак да ходя, да се следя всеки месец ант кса и т.н. Сега от няколко момичета вече чувам какви щуротии говори.
В моя случай аз имам абсолютно категорично доказателство, че спонтанния ми аборт с близнаци в 12гс беше заради тромбофилията, защото правихме анализ на абортивния материал. След това износих успешно синът ми с Фракси от деня преди трансфера. Въпреки Фраксито обаче, кръвотока се влоши, плаценатта ми презря преждевременно и го родих точно в 37гс, но с бележи за недоносеност и ниско за седмицата тегло. Затова следващия път живот и здраве, сама съм си назанчила Фракси 0,3 плюс АП, но още към 15та седмица ще мина на 0,4, миналия път чак в 25та минах на 0,4 и спрях АП, сега го отчитам като грешка.
Да...направо бях изумена от "прегледа", ако може така да се нарече, защото протече само 3 минути и ме отпрати.. Crossing Arms Close

# 56
В медиццинските учебници наистина пише, че Тромбофилията е причина за късните аборти.
Не бих казала. При съсирване матката няма добър приток на кръв  и плода не се захваща добре. Ако не влияеше по всяко време, то какъв би бил смисъла от фракси.

# 57
Много съм разочарована да прочета поредния такъв отзив. От една страна, се чувствам малко виновна, че все препоръчвам консултации с нея, от друга страна, то изборът не е много голям...

# 58
Момичета, следва ви всеки ден и стискам палчена на всички ни,
включвам се само и аз да споделя моя горчив опит.
Носител съм на Хетерозиготен 5G/4G,
мисед аборт в 12гс, лекарите в моя град ме разобедиха да не изследвам нещастието тогава  ooooh!
След консултация с умунолог и генетик /+изследвания/ оклончиво ми казват, че не е тромбофилия  причината за толкова късно нещастие , само, че аз смятам, че е точно това. Shocked

Дай Боже всичко да се нареди от тук нататък и да не се налага да разискваме повече такива случаи.  Hug Heart Eyes bouquet

# 59
  • София
При мен имаше кървене от 5гс, което доведе до физическо откъсване на плода от плацентата заради кръвосъсирване в 13 гс. Размерът му беше 12+6 - тоест отговаряше си на седмицата, не беше изостанало с развитието.

Доколкото аз знам различните фактори и мутации водят до различни последствия - едни в ранни, други - в късни седмици. Освен това ние изследваме по 4-5 фактора, а те са доста повече. Да не говорим за придобитата тромбофилия, която е доста трудна за диагностициране, защото резултатите например за АФА се променят от месец до месец.

Ето два цитата от достатъчно достоверен източник:
"Thrombophilia is a common cause of Recurrent pregnancy loss (RPL) and may be seen in 40–50% of cases"
"Combined thrombophilia (which is either a combination of acquired and IT, or a combination of more than one inherited thrombophilic gene defect) has been identified by several researchers as a cause of both early and late RPL"
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3916273/

Общи условия

Активация на акаунт