НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 112

• 79 771
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
В Лидл има....скаморца Laughing На мен ми харесва, но аз и обикновен кашкавалец обожавам, така че..

# 436
И аз съм с въпрос.Ползвате ли протеин на прах? Много обичам да си го хапвам със заквасена сметана  Heart Eyes Аз спортувам активно с тежести и от залата се зарибих по него.

# 437
  • n/a
Аз - не. Но темата ми е интересна от известно време и все се каня да прочета
нещо повече по нея. За протеините на прах става дума.

# 438
  • София
teta75, не съм казала никъде нищо за детокс  Peace
аз се опитах преди време да ползвам протеин на прах, обаче установих, че задържам от него и май не ми понася много. Даже си взимах такъв, който е без въглехидрати. Но да не забравяме, че в протеините на прах слагат и изкуствени подсладители, които са не по-малко вредни от захарта.

# 439
  • Благоевград
Чудя се от няколко дни нещо - дали да не сменя обикновената готварска сол с хималайска? Каква е разликата? Ако не сложа поне малко сол в ястието, то е безвкусно и не става за ядене, а ако сложа колкото трябва, задържам вода. Та затова се чудя дали да не си взема да я пробваме  newsm78

# 440
  • гр.София
Мъжът ми си купува някакъв протеин-чист, не подсладен и без вкус, отвреме на време си пийвам от него, разбивам го в блендера със кокос, какао и авокадо  Grinning

# 441
Тина, хималайската се води с повече минерали (но са в минимални количества, разбира се), за сметка на това не съдържа никакъв йод. Но и обикновената йодирана сол не съдържа много йод, а и не бил в много усвояема форма. Най-големият недостатък на обикновената е всъщност, че е минала по-груба обработка, за да бъде избелена. Но не вярвам да има голяма разлика, честно казано, все са си сол. Обаче можеш да пробваш с диетична (тази, която съдържа и калиев хлорид, освен натриевия) - тя е все така солена, но количеството натрий е по-ниско и би трябвало да води до по-малко задържане на вода.

# 442
Сеньора Тина, Уасп беше много доволна като сменила солта със каменна, аз обаче не намерих такава, и минах на хималайска, не видях някакъв ефект. Заглеждала съм Lo Salt, но така и не я пробвах.

Последна редакция: пт, 10 фев 2017, 20:48 от Lemy

# 443
Хималайската сол на мен ми беше  безсолна, хем не ям много солено. Слагам, слагам и все носи още  newsm78

# 444
  • София
И аз не харесвам хималайската сол. Свърши ли, няма да купувам повече.

# 445
  • София
Аз ползвам хималайска и ми допада, но наистина трябва да се соли повече с нея, че не се усеща. А морската става ли за консумация? Този каменна сол за първи път я чувам. Какво й е особеното?

# 446
  • Благоевград
Благодаря ви, момичета!  Hug Такава калиева сол съм купувала от здравословния магазин за дядо ми, защото той много образува калциево-оксалатни и му бяха казали да яде такава сол, но така и не яде и не знам къде е. Може да мина да си купя едно пакетче да видим как ще е на вкус. Ако не ми хареса, ще пробвам с хималайската.
Скаморцата ми хареса, пробвах я още на работа, че ми огладня нещо и нямаше какво друго да ям. Мъжът ми не я одобри, обаче на мен ми е вкусна. Малко обаче в повече ми идва пушения вкус, като на прегоряло.  newsm78

# 447
  • Mediterraneo
И от мен благодаря за отговорите относно неразположението ми онзи ден. Не търся причина в режима за всичко негативно, но все пак искам да преценя доколко мога да отдам нещо( било положително или отрицателно) точно на режима.

Стърготини имам някакви, ще пробвам с лъжицата, че обичам много кокос, но пък досега не съм опитвала така да ги ям  Laughing Но пък днес си взех прекрасно кокосово масло, 500 мл на цена от 3 евро и съм ужасно доволна!

# 448
  • In transit
Като споменахте сол и йод да питам нещо тези дето са на ТИ с химията. Приготвях нещо и сипах отгоре сол. Ползвам една морска сол ситна в жълти кутии от Била. Върху нея изцедих лимонов сок. Солта посиня докато не я разбърках с останалата част от яденето. Малко странно ми се видя, реших, че е защото има йод, ама не съм сигурна в теорията си.  Embarassed

# 449
  • UK
Да, киселината по принцип освобождава свързаните йодни йони, които имат лилав до синкав цвят

Общи условия

Активация на акаунт