Две сърца сега в едно туптят, през СЕПТЕМВРИ радост ще ни донесат! Тема 2

• 35 575
  • 732
  •   1
Отговори
# 210
Защото съм с ужасно високи NK клетки и могат да започнат да третират бебче като чуждо тяло и да се борят срещу него. Това изследване го направихме след аборта мин.година и от тогава съм на вливки всеки месец, а сега до 12 г.с. за това постоянно ме е страх   Sad

# 211
Защото съм с ужасно високи NK клетки и могат да започнат да третират бебче като чуждо тяло и да се борят срещу него. Това изследване го направихме след аборта мин.година и от тогава съм на вливки всеки месец, а сега до 12 г.с. за това постоянно ме е страх   Sad
Какви са ти референтните стойнасти на НК клетките и резултатите...Аз правих също НК клетки и АГ ми каза, че не се нуждая от допълнителна терапия за тях,били в норма, но аз се притеснявам, за това те питам...

# 212
Който може да не пие Утрогестан през устата, защото много товари черния дроб.Аз сега имам проблем и лекарите, казват, че е от него.

Мечтателка, от опит ще ти кажа, да не се тревожиш излишно. И да, тъмното защапване означава, че хематомът се чисти.
много се надявам наистина това кафяво течение да е хематома и да е за добро всъщност. Да се изчисти веднъж завинаги. Но ме притеснява. Дано е от него и да се маха по бързо гадния хематом че да спрат зацапванията.

# 213
 Добре дошла, bebe87 , пожелавам ти лошите моменти да са вече зад гърба ти и само хубави  неща да ти се случват с тази нова бременност. Вярвам, че ще е така  Hug.

*Noel* , защо отново не се консултираш с др. Дяволов за утрогестана. Доколкото съм чувала е добър специалист и аз бих му се доверила на преценката. Щом тогава ти е казал, че не са необходими, може по-рано от 12 седмица да ти го спрат, но това се прави по схема, не си го назначаваш и решаваш сам.

Аз мисля, че и на мен от Дуфастона постоянно ми е лошо, замаяно ми е и ме боли глава. Като ударена с мокър парцал се чувствам, не бременна, а болна  Sick, много ми е дискомфортно. И аз ще питам следващия път док кога ще мога да започна да намалявам дозите.

gerda1 , на теб намалиха ли ти утрогестана? Как са ти днешните изследвания?

# 214
Първоначално ги слагах вагинално по предписание на първата лекарка, която смяташе, че абортирам.
На втория преглед д-р Дяволов ми каза да си ги пия, а не да ги слагам вагинално. Каза, че са били излишни, тъй като нито имам отлепване, нито необходимост от тях, но след като съм ги почнала, трябва да ги продължа до 12 г.с. На мен, обаче, ми е много лошо от тях. Като ги слагах вагинално не повръщах, но се подсякох отдолу, защото то постоянно изтича и е мокро. Като ги пия пък постоянно ми се гади и повръщам. Направо откачам вече.
П.с. Аз кървене и зацапвания не съм имала.
И аз не съм имала кървене. Изписа ми го в началото защото имало течност около плодния сак. Сега вече нямам проблеми, но каза до12седмица че трябва да ги слагам, прогрстарона пазел бременността

# 215
Здравейте искам и аз да се запиша към септемврийски мами  пожелавам на всички лека бременност

# 216
Какви са ти референтните стойнасти на НК клетките и резултатите...Аз правих също НК клетки и АГ ми каза, че не се нуждая от допълнителна терапия за тях,били в норма, но аз се притеснявам, за това те питам...

Референтните стойности са между 100 и 321, моите бяха 720, последно съм ги свалила до 535. По случайност предната вличка се оказа в началото на бременността, но се налага поне още една, после ще видим. А твоите колко са и защо сте ги изследвали?

# 217
  bebe87 , добре дошла!Вярвам,че най- хубавото тепърва предстои.
  Попитах дали има дами в чужбина, защото забелязвам,  че има разлика в здравните системи. Едни са викани по- често на преглед, други по- рядко. Правят се различни изследвания, отношението към витамините е различно, дори реакциите на лекарите към прокървяване е различно. И в главата ми, в която има толкова много въпроси, се появяват нови и нови. Днес във ФБ групата прочетох, че една от мамите е приета в болница, защото има кафеникаво зацапване(надявам се, всичко да е наред с нея и бебчето).Реакцията на моя лекар, беше махване с ръка и много спокойно  ми обясни, че е нормално в началото. Не ми изписа лекарства, само препоръча да намаля темпото.
 Нали бременността е еднаква, независимо къде живееш... Започвам да се филмирам или са просто хормоните.

# 218
Това кафяво е явно много често срещано, при мен нямаше цяла седмица и ето днес сутринта пак малко. Според моята док в бг ако нещо ще става, няма какво да го спре. Та тя явно не е по крайните мерки, нищо че е в България. Това, че пия лекарства малко ме успокоява, четох че разни момичета в чужбина си поръчват от бг дуфастон или урогестан и пият на своя глава...и това нз дали е правилно...

# 219
 Единственото, което си позволявам да пия на своя глава е Фолиева киселина. Все пак аз не съм специалист, за да си назначавам терапия. Ще се молим всичко да е ок.

# 220
Tinkerrbel, ако отидеш в МД със зацапване - ще те вземат веднага да си полежиш при тях поне една седмица. Не знам колко пари получават по тази пътека, ама няма да те върнат, ако кажеш, че се притесняваш от зацапването. След раждане в България си оставаме в болницата още 3-4 дни. До колкото знам в Англия след нормално раждане още същия ден си заминаваш по живо по здраво у дома. Витамини се предписват само при не знам си какви отклонения в кръвната картина, а тук е 'здравей-здрасти-купи си витамини за бременни' - имаш ли нямаш ли нужда - не е интересно - по подразбиране всички имаме нужда от витамини Grinning В английската система (а мисля, че и немската е такава) много ми харесва това, че след раждането и прибирането у дома - за един определен период всеки ден, всяка седмица идва акушерка на домашно посещение - да помага и съветва. Тук като ни изпишат - да се оправяме. Че и педиатрите се правят на хитри - пари искат, не им се ходи на домашно посещение, транспорт искат...

# 221
Ние живеем в Германия и тук изписването след раждане става в рамките на 48ч., при нормално раждане.  До колкото знам акушерка идва 12 пъти на домашно посещение, като започва с посещенията в 8-я месец, за да те подготви за раждането. Лекарите не правят домашни посещения, твърде скъпи са.
 Една лекарка беше казала на моя позната, че витамините са за хора, които имат излишни пари и се чудят куде да ги похарчат.

# 222
  • София
Заради почти постоянните ми болежки, след вчерашния преглед и аз съм на Дуфастон. Само за 10 дни, но на мен вече ми е лошо едва от втората таблетка.
Казаха ми да спра витамините и да пия само Фемибион засега (фолиева киселина и магнезий).
Заради тежкия запек ми изписаха Дуфалак и някакви свещички специално за бременни. Е, дори и от тях няма почти никакъв ефект  Confused Почвам да се притеснявам да няма някакъв доста по-сериозен проблем при мен и сигурно ще посетя гастроентеролог.

Купих си Мустела за превенция на стриите. С миналата бременност пак с нея се мазах от самото начало и нямах нито една стрия, а кожата се стегна буквално за няколко дни след раждането. Сега обаче виждам, че са сменили опаковката, формулата и най-вече цената и въобще не съм убедена, че ще си струва. Преди беше много по-плътен и мазен крем, а сега си е като млекце Tired

# 223
Момичета, ходих на лекар ( тази която ще ми води консултацията по ЗК ) Каза, че е много малко newsm12 трудно го виждала.... но нямало проблем, ако ми е по-късна ову. ...каза да ида след 2 седмици пак да ме види. Сега се чудя да ходя ли до сф. да си ме прегледа моя лекар или да изчакам до другата седмица както се бяхме разбрали.... newsm78

# 224
Здравейте аз съм бременна за пръв път и съм в 8 г.с. нова съм и във форума и в бременеенето и много се притеснявам от това какво ме чака като чета ваши коментари имам леки болки повече ги усещам в дясно и все съм в паника дали няма и на мен да ми зацапа някво течение иначе си пия но- шпа при болка и задължително вечер взимам по един утрогестан по поръка на доктора понеже от 6 години опити чак сега се получи искам да попитам нормална болка при ранна бременност има ли чета из форумите някой казва да други не и много се обърках благодаря предварително

Общи условия

Активация на акаунт