Моля за помощ, защото не знам какво да правя.

• 1 864
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте, правя отделна тема, защото вече наистина не знам какво да правя. Объркана съм и имам нужда от съвет и полезна информация.Моля да отделите малко от времето си, да прочетете историята ми и да помогнете за спасяването на един човек.Става въпрос за майка ми, която е на 47 години,борбена,с много силен характер и доста добра външност за възрастта си.Всичко звучи добре, но с течение на времето живота ни нанесе доста удари и поднесе доста препятствия.Остана самотна майка гледаща мен и брат ми.Втория и мъж се оказа пълен психопат,който в продължение на 10 години упражняваше всевъзможен тормоз върху нея и психически и физически понякога.Всичко това съчетано с грижата за семейството,работата и така нататък я доведе до един момент в който започна да губи себе си.Преживя много тежко раздялата с баща ми, сега по същия начин бива тормозена от втория и мъж.С течение на времето се държеше, но виждах как нервите и не са толкова здрави.Винаги е била емоционална и чувствителна жена.Изминалата година беше тежка, защото брат ми беше първи клас, аз бях абитуриентка и може да се досетите каква лудница беше вкъщи и колко пари трябваха.Аз се опитвах да помагам с каквото мога и работех, но всички знаем че с почасови работи не се докарват кой знае какви средства.За капак на всичко въпросния психическия тормоз от него не спира и вмомента. През ноември миналата година беше истински ад.Причакваше я пред нас,ходеше в работата,влачеше я по улиците и една жена даже я беше спасила и бяха ходили в районното заедно.Всичко това доведе до един голям емоционален срив от нейна страна.Депресия,паническо разтройство.Най-различни кризи за каквито може да се сетите.За капак на всичко разви и обсесивно-компулсивно разтройство свързано с мания за чистота, бактерии и всякакви такива.С всеки изминал месец става все по-зле а аз знам каква жена беше и знам, че пак може да е.Ходи при какви ли не невролози,доктори,психо терапевти и всичко е бизнес.Предписват и всевъзможни лекарства,силни хапчета от които не може да работи а ефекта е нулев.
Кризите вече са почти всекидневни,не се храни от страх за всички бактерии и глупости, парализира се, напада ме..Положението е плашещо затова моля от все сърце да ми препоръчате някой професионалист,който наистина може да ни помогне да преминем през този ад.Някаква терапия..нещо, което да я извади от този водовъртеж, защото вече започва да ми говори как не и се живее, как единствения изход е да не е жива а на мен сърцето ми се къса.Да видиш собствената си майка в този вид е може би едно от най-ужасните неща на които можеш да станеш свидетел.Моля ви за помощ, очаквам да ме насочите към правилното лечение и човек, защото не искам да губя повече време.
Благодаря предварително !!!

# 1
Здравейте,
За съжаление, при майка Ви се е отключил психичен проблем, следствие на всичко, което споделяте. Това, разбира се, не означава, че няма решение. На майка Ви е нужна компетентна медицинска помощ.
От къде сте?

# 2
Вторият мъж налице ли е още?
Ако не живеят заедно, да подаде жалба в полицията и ще ѝ издадат ограничителна заповед.
За лечението - за психиатър е, за съжаление не мога да препоръчам.

# 3
От София сме.Иначе и жалби сме пускали и какво ли не,резултата е временен когато има такъв.Това с ограничителната заповед също  не става толкова лесно, ходи се по съдилища,искат се свидетели а вмомента приоритета ми е да и помогна да се стабилизира.

# 4
Ограничителната заповед се издава от полицията, без съд.

# 5
Майка ти се нуждае вече от стационарно лечение.
Не знам, обаче, как ще я придумаш да влезе в болница и то в такова отделение.
При категоричен отказ, начинът е пак по съдебен ред.
Ти си преценяваш доколко е търпима и опасна за себе си и околните.
Успех! Надявам се да се намери решение! Praynig

# 6
Имате ли баби и дядовци наблизо? Сподели с тях. Болница е решението.

# 7
  • Бургас
Лекарствата ще я направят неадекватна и зависима.Не са дълготрайно решение.Ако се налага временно докато се стабилизира, но дали ще може после да се отърве от тях?
Аз бих опитала с бахови есенции и терапия, но в предвид, че свързано с пари поне едното от двете.Чувала съм много добри отзиви за д-р Пашкулев и е в София.

http://dpashkulev.info/uslugi/za-patzienti

Общи условия

Активация на акаунт