Юлски бебета 2016 - тема 5

• 32 574
  • 731
  •   1
Отговори
# 510
Мишолинка , аз няма да пускам дъщеря ми на ясла! Решила съм го още много преди да забременея  Wink
Аз на работа трябва да се върна, а и всички деца около мен ходят на ясла, та съм го приела за нормалния модел. Въпреки че като гледам нямаме почти никакви шансове за прием Shocked
Elena2016Joy

Последна редакция: пт, 10 мар 2017, 08:51 от мишолинка

# 511
И при нас от вчера Анди се надига на ръце и колене, но за кратко. Иначе се движи чрез търкаляне, като пумпал е. Днеска си скрих телефона под възглавницата, отидох до тоалетната, връщам се той си го разглежда. И нашия килим понеже е рязан и не е обшит в края, отива там и почва да го разнищва.  Сега се чудим как да опазим на татко му техниките, той така си ги е наредил, че веднага хващат окото на Андреас и иска да ходи да натиска копчетата. Всички му обясняваме че ще трябва да вдигаме нещата на високо, но той е сигурен че Андреас щял да се научи да не пипа  Joy

# 512
Мишолинка , аз няма да пускам дъщеря ми на ясла! Решила съм го още много преди да забременея  Wink
Аз на работа трябва да се върна, а и всички деца около мен ходят на ясла, та съм го приела за нормалния модел. Въпреки че като гледам нямаме почти никакви шансове за прием Shocked
Elena2016Joy
Исками се и аз да можех да не го пращам на ясла, жално ми е от толкова мънички, но сега всичко така е направено, че си длъжен да се върнеш на работа и да дадеш детенцето ти да го гледа друг. От друга страна виждам племеницата ми, колко и е приятно да ходи на ясла( сега стана на 2) , учат песнички, рисуват, играят, всеки ден се връща научила нови думички. А на ММ на сестра му , детето изобщо не обича да ходи на градина, не говори с никой, не играе с никой, плаче, но той и в семейството е така, дори към баби и дядовци, които вижда всеки ден.

# 513
Здравейте момичета! Не съм писала скоро, но ви чета редовно.
Да се включа по темата за раждането, моето трябваше да е планирано секцио, но на 07.07(термина ми беше за 25.07) сутринта в 6 ми изтекоха водите, в деня, в който трябваше да планираме секциото. Усетих нещо мокро, ставам и ми шурнаха водите 😁 Светвам лампата и викам на мъжа ми май ми изтекоха водите, а той май или наистина. Викам ще ходим към боницата и тръгвам да си събирам багажа, че нищо не беше готово, тръгвам да търся мъжа ми, пък той в кухнята си прави кафе 😀 Какво правиш го питам,  нали в болницата ще ходим. Въобще не беше адекватен 😀 Както и да е приеха ме, вкарват ме в операционната и тая спинална упойка не могат да ми я сложат, нещо все не заставах правилно, аз се смея, те ми се карат 😀 Сложиха я, пуснаха едни музики, анестезиолога вика да знаеш срязаха те вече 😁 По радиото върви песента Money, money, химна на болницата било. 😀 Извадиха бебка бързо, бързо и взеха да ме оправят, по едно време взеха да си пляскат, забравих колко минути, но рекорд били поставили 😁 Като цяло беше забавно, не почувствах, че ме оперират. 😀
Иначе бебка още я мъчат горните два зъба, стана два месеца не могат да избият, и задна хрема сега май се появи. Вече сме на 8 месеца, но докторката била в отпуска и във вторник ще я водя на консултация и да я погледне.
Захранването върви бавно, нищо не съм заместила и като гледам няма и да заместя скоро. Днес ще въвеждам жълтък и после глутен. Смятам като въведа всичко да я запиша на кухня, току виж е прояла. Понякога хапва, но когато си иска. Кърмим се постоянно, вода не иска почти никаква. От месата заешкото само и допадна, та така.

# 514
И при нас края на килима е най-интересното нещо, независимо че всички музикални играчки, топки и прочие са разпръснати по килима. Най-интересните вещи са дистанционното и телефона  Simple Smile. Вчера стана въпрос за инстантните каши и "надебеляването". При нас няма такава връзка. Всеки ден яде оризова каша с плодово пюре (много я обича) и качва по 200-300 грама (последните два месеца). От раждането си е на АМ и продължава да върви фин (на 7 месеца беше 7300 г). Отдавам го на това, че е много подвижен и изразходва много енергия. А, и докато бях бременна, започнах да пия витамини от четвърти месец и всички ме плашеха, че ще напомпам бебето... роди се 2930 г Simple Smile

# 515
  • Варна
Аз имам спомени от много малка. Ходенето ми на ясла беше ужасно травмиращо за мен! Може и да е било защото родителите ми много пътуваха. Постоянно бяхме при баби. Ту при едната,ту при другата. Отделно няколко пъти ми сменяха и яслата. Все си мислех, че ще ме оставят там и няма да ме вземат. Та за това няма да я пусна на ясла. Иначе на детска градина задължително!

# 516
Забравих да кажа, че пълзи по нейн си начин като се изтласква и пада по гърдички😁 Прави крачки като я държа за ръчички, а с паяка вилнее навсякъде. От скоро почна да казва думички. Първо беше папа, после баба и сега повтаря мама постоянно. Много е сладка, почнах да я уча да казва тата. 😀

# 517
За яслата единственото ми притеснение е как една или две медицински сестри ще смогнат да гледат и опазят 30 дечица примерно, отделно ще почнат през седмица вируси, болести,  шарки и други чудесии, но няма начин, трябва да се социализират. Това, разбира се, ако има места в яслата Simple Smile

Последна редакция: пт, 10 мар 2017, 10:36 от naya_

# 518
Някой купувал ли си е допълнително поставка за чаша за бебешката количка, за кафе имам предвид? Кажете от къде?

Днес дадох попара за закуска, пасирана. Зеленчуковите напоследък хич не ще да ги яде ...

# 519
Аз имам спомени от много малка. Ходенето ми на ясла беше ужасно травмиращо за мен! Може и да е било защото родителите ми много пътуваха. Постоянно бяхме при баби. Ту при едната,ту при другата. Отделно няколко пъти ми сменяха и яслата. Все си мислех, че ще ме оставят там и няма да ме вземат. Та за това няма да я пусна на ясла. Иначе на детска градина задължително!
Пипа с теб много си приличаме! И аз съм травмирана от малка, нашите ме оставяха при баба на село и тайно тръгваха, аз исках само да съм с мама в Бургас. Сега ми е супер гадно- сестра ми оставя племенницата за щяло и нещяло на бабата и племенницата я търси винаги и ме кара и аз да съм го оставила и да сме излезели- няма шанс за едното кафе да си оставя бебето. Ще си го водя с мен!

# 520
Аз нямам лоши спомени от яслата и детската градина, а помня неща от тази възраст принципно. Зимата не обичах да ставам толкова рано, защото навън беше още тъмно.
desi7000, и нашата бебка хапва по още много малко. Заместено хранене няма. Явно като цяло не е фен на зеленчуците. Пилешкото месо приема, но от пуешкото беше в потрес. Кашите много й допадат и някой път не смогвам да давам лъжицата Heart Eyes, но сигурно защото ги смесвам с плодове пюре. Въвеждам си продуктите или поне опитвам Mr. Green, а тя все някога ще прояде.

# 521
  • Варна
Пипа с теб много си приличаме! И аз съм травмирана от малка, нашите ме оставяха при баба на село и тайно тръгваха, аз исках само да съм с мама в Бургас. Сега ми е супер гадно- сестра ми оставя племенницата за щяло и нещяло на бабата и племенницата я търси винаги и ме кара и аз да съм го оставила и да сме излезели- няма шанс за едното кафе да си оставя бебето. Ще си го водя с мен!
И аз съм така с дъщеря ми. Оставяла съм я само няколко пъти,когато навън е било виелица,а аз трябваше да пазаря. И на Нова Година за около 3 часа.  Laughing
И ние си се мъкнем заедно,но нито на мен,нито на мъжа ми ни пречи. Голямо удоволствие ни е!

# 522
Каката я пуснах на градина на 2 год. постоянно се разболяваше и никакъв шнас нямах да работя нормално(парите дадени за лекарства ми бяха повече от заплатата).Задържах я до 4 год. възраст(безработна) и пак я пуснах на градина,но въпреки това пак не работех 1 седмица градина 3 вкъщи и до ден днешен се разболяваме често.Бебка мисля да си я гледам по дълго време ще я пусна на градина можеби от 4 годишна,а по редовно ще ходи в предучилищна.Предпочитам да ми е здрава(силно се наьявам да не се разболява като каката).Трудно ще е с една заплата,но ако сме здрави мисля че ще се справим някак.

# 523
Malkata наистина са постоянно болни от тия ясли и градини. Ние днеска бяхме на гости и се заигра с едни дървени играчки и си удари челото. Направихме сефтето на синините! Сърцето ме заболя направо!

# 524
Здравейте! И аз само чета , цялото семейство на тръшна един вирус и всички на антибиотик освен таткото 😒 Малката и кака и още си пият лекарствата , днес и двете ги водих на кон.преглет джипито ме уплаши за малката че чува хрипове , пратина на ренген и след това на пълмолог че се съмняваше за плевмония , но там ме успокои док. че се е събрало секрет който трябва да изхвърли . Предписа ни противоалергично и да правим инхалации с лайка и сода за по бързо изчистване на секрета.Та общо взето се тревоги 😊 Иначе пропълзява до ръба на леглото и гледа надолу какво има по земята . Най много я привличат кабели от всякъкъв тип и вече отваряме фурната и шкафчетата в кухнята 😃

Общи условия

Активация на акаунт