Снегът топи се, слънце пече, априлското бебче подритва с краче - Тема 12

• 46 465
  • 759
  •   1
Отговори
# 705
Мис, бързо да минава.
Бъбъл, много странно за 5 етаж, явно наистина е на късмет. Аз лежах там за задържане и после за лапарото, но всички бяха много мили. Иначе на 7 етаж мизерията си е същата, нали го ремонтирали сега, но ще изпуснем. На 12 етаж за мен е доста прилично, моята стая беше направо лукс с диванче и легло с дистанционно Simple Smile
sevig, от ФБ се организираме и ходим на тези лекции понякога, но за мене са много реклама, малко полезни неща...

# 706
Днес няколко приятели ми казаха,че ми е "паднал" корема  newsm78 Нормално ли е това за 8 месец?Все си мислех,че е рано.Аз ниско си го нося бебо и не виждам кой знае каква промяна  Thinking Има ли друга мама така?  Crazy

# 707
Потребител  Peace  Това е може би единственото хубаво нещо, за което човек отива в болница.
Аз бях писала и преди, рядко е, но пия валериан, глог и мента на хапчета, по препоръка на аг, понеже декември тичах при нея по спешност със сърцебиене, стягане в гърдите и главоболие, направиха ми куп изследвания да изключат прееклампсия, а то беше просто нервна криза Simple Smile
Пърпъл,
нервната криза се овладява. Може да е трудно, но може. По-добре е станало при теб, отколкото да беше прееклампсия. Затова смело и спокойно напред и наслада на бремеността! Всички пием хапове, но няма как- налага се. Досега ми беше назначено само Малтофер (железен препарат) 3х1табл., вчера ми включиха Магнерот (магнезий) 4х1 табл и Папаверин 3х2табл.; не само ми е сложна схемата със отдалечаването на Магнерота и Малтофера във времето, но и със НЛР (нежелани лекарствени реакции - в случая- сънливост). Но няма как, доволна съм че е само това.  Grinning

# 708
Mechenka аз също забелязах,но като е първо и не се впечатлих,помислих,че вече е нормално.Сестрата на ММ също каза,че ми е паднал,но и тя каза,че е нормално.Все пак сме в 8месец,но виж при мен е друго.Все се оплаквах,че буквално усещам главата на бебо в зоната на триъгълника,всякаш всеки момент ще ми изкочи измежду краката.Е доктора от ФМ каза,че си личи,че съм имала контракции,бебо е слязал много ниско и има вероятност от преждевременно раждане.Не съм имала кой знае колко болезнени контракции,дажи хич,но се зачудих дали пък няма да мине по-бързо и по-леко раждането така?  newsm78 Само се моля и стискам кълки поне да вляза в 9месец,така се уговарям и с бебо.Дано ме чуе и си сези на топло до термин.  Praynig

# 709
Меченка и аз съм така. Моя корем си беше високо остричък и сравнително малък, но като влезнах в осми взе да расте с дни забелязва се. ММ ми каза, че е паднал вече, аз не му повярвах но сега като се гледам в огледалото така е наистина. Аз не се притеснявам мисля че е ок и то за края на осмия горе долу. Но иначе като мърда малката към пъпа и над пъла ми се изкривява корема и често направо в ребрата боли сигурно са крачета там Simple Smile . Долу само натискаме усещам.

# 710
  • Варна
Уф, дано и моя мъник стои на топло, ако може до термина Grinning
Бях си пуснала МБ на вагинален секрет, където излезна същата бактерия като тази от цистита. Още преди да знам резултата бях направила 5 дни курс с антибиотик, аугментин. Вчера бях пак на преглед при нефроложката, която отсече, че 5 дни аугментин не е достатъчно, и ми изписа наново, 10 дни да го пия 1х 12часа. +  Цистиклийн + ваг. глобули Макмирор ...... Ох писна ми с тия хапчета, откакто съм бременна съм изпила хапчета за 5 години напред  ooooh! ... Сега, сутринта пия антибиотика, цистиклийн, калцикинон (за вит.Д), пробиотик и пренатал ......... Направо за закуска мога да се наям с хапчета

# 711
Днес бях на преглед, щерка ми (мале това как звучи и скоро ще си е съвсем нормално), сега е застанала косо (беше напречно), което пак не е ок, ама може и да се опитва да си застане нормално. Как ще раждам чак ще стане ясно 37 г.с. Вече е към 1.800, по мерки излезе, че е с една седмица напред, но всичко е наред.
Момичета, започнахме май вече обратното броене.
Потребител, права си, още малко ни остана, трябва да се наслаждаваме на оставащите ни дни от бременността. Лети времето, кога бяха едни точки, кога си станаха човеченца.

# 712
Да не се вкарвам във филми значи  Mr. Green Една позната ми каза,че като ми падне корема ще родя до 2 седмици,ама се зачетох и в други мнения - при всяка жена си е различно.Това не е критерии  Flutter Моля се да си дочакаме датата  Praynig Базунко да си стои на топличко и да си дебелее  Heart Eyes  Лили И мен ме рита до ребрата,но не ме боли,като гъделичкане го усещам  Crazy

# 713
Mechenka какво гъделичкане.  Mr. Green Мен даже ме боли,такова ръчкане пада,че далеч чувството не е като гъделичкане. Камо ли да са приятни ритничетата hahaha

# 714
Здравейте, момичета. Изпратих днес майка ми и баща и пак съм самичка, но утре вечер мъжът ми си идва и нямам търпение  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Така не ми беше липсвал скоро, сигурно е от хормоните  Grinning
Абе и моят корем падна преди 2 дни и се притесних и се каних да ви пиша да питам, но нямах много време покрай гостите. Явно на всички по едно и също време ни се случва, това ме успокоява, че значи съм в норма  Hug
Аз нали пак започнах антибиотика за токсоплазмозата и пак направих алергичен обрив по корема  Cry И предния път като го почнах така стана, обиколих сума ти алерголози и дерматолози и пак не стана ясно от антибиотика ли е. Но вече е ясно - от него е било... Щом след 1-месечна пауза като почнах пак да го пия стана същото... Още предния път ми бяха казали да не го спирам, защото си е важен, но да се заредя с инжекции урбазон, в случай че получа остра алергична реакция, та стискайте палци да не се наложи да ги ползвам  Praynig
Викси - направо настръхнах, докато четох какво ти се е случило  ooooh! Искрено се надявам днес да се чувстваш по-добре, да си спала спокойно през нощта и тая случка да я забравиш много бързо  Hug
За дните на отворени врати - аз ходих само в Щерев, защото там се следя и бях решила ако не остана доволна от условията тогава да ходя на други дни на отворени врати, но ми хареса и другаде така и не отидох. Но няма да ви губя времето да ви разказвам, защото май от нашата групичка аз съм единствената, която се е насочила към раждане там.

# 715
Това с падането на корема май е по-скоро от митовете и легендите, както и с тапата. Сестра ми няколко седмици ходеше с паднала тапа и с разкритие даже, роди си на термин за близо два часа.
Марти, и аз нещо съм се разнежила към ММ, хормони ли са, пролет ли е, ама чак ми е странно понеже даже напоследък не му и  реагирам на неща, които по принцип ме дразнят. Щом трябва пак пий антибиотика, дай Боже да не ти се налага да биеш инжекции по спешност.

# 716
Бейби ами явно моя младеж е по-нежен,ако мога така да го нарека  Mr. Green Не че не ми е правил стрес тестове нощем.Като легна на страна,която не му е удобна и ми изхаква някой силен ритник да напомни за себе си  hahaha Овне!  Mr. Green
Марти ами да ти сменят антибиотика,защо те държат така?То е много неприятно,даже изнервящо!Аз получих алергиче обрив по корема преди месец,който тръгна и по ръцете.Докато разбера от какво е... оказа се,че е от олиото с което си мажа корема (на Мустела) и от гел за пране Ариел сенситив.Ама много сърбеше,неможех да спя.Чесах се като бъхливо куче и бях изнервена от това на макс.Няма ли заместител този антибиотик,как така ще те оставят,че и да се притесняваш отделно да не стане остра алергична реакция  #Crazy

# 717
Mechenka, за жалост няма друг утвърден антибиотик за токсоплазмоза... Даже го няма в България и ми го изпращат роднини от Италия. Но сега е доста по-лек обривът, предният път не можех да си намеря място от парене и сърбене, но както каза един алерголог тогава "Ако не стане по-зле, гледай да търпиш, ама антибиотика не го спирай, бебето е по-важно".
То май на повечето в тая група ни се налага да търпим по нещо - кой на инжекции, кой на легло, но каузата със сигурност си струва и малко остана  Hug Ама къде се намерихме такива "кекави"  Mr. Green

# 718
Ако ви падне "тапата", имате ли време преди да поемете към болницата например 30-40 мин? newsm78
Ако изтекат водите, вероятно незабавно трябва да се тръгне?! newsm78
Иска ми се да избегна паниката и да си направя клизмата вкъщи, както и да се обръсна долу, това в случай че няма да затрудня и навредя на бебето и израждането. Коментирахте за бременна, която без тапа е била 1 седмица. Какви са били рисковете за нея и бебето в тази ситуация?

# 719
Ако питате мъжът ми определения за мен, "кекава" ще влезе в топ три  Mr. Green
Връщам се от среща с една приятелка, донесе ми една торба с дрешки. Много разтоварващо беше, накрая не можах да си намеря портмонето, та малко се стресирах, ама после се оказа, че е в колата. Та не стига, че ми донесе армагани, ама момичето трябваше да ме черпи и да ми даде пари да си платя паркинга... голяма, бяла птица съм си станала и това е.
И тя каза, че корема изобщо не ми е голям, и в офиса това ми казват тия дни. Висок е, все едно някой ми е залепил една баскетболна топка. И остър в повечето случаи.
Нещо страшно ми се разстройва корема от Диаспорала вече, май само Магнерот да пия ли.. Момичетата със секцио - до кога ще пиете магнезия?

Общи условия

Активация на акаунт