Снегът топи се, слънце пече, априлското бебче подритва с краче - Тема 12

• 46 467
  • 759
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте, поне веднъж седмично в мол София има училище за бременни и бъдещи родители. Безплатно е, а всеки път темите са различни - въпреки че очаквам второ дете има неща които тепърва научавам. Провежда се до KFC на масите.

# 691
  • Пловдив
Ох,Викси,това е много гадно.С предната Б го преживях на няколко пъти.В блока съседите имат куче,което периодично ни вкарва голям стрес и с малкия се разтреперваме целите.Аз за това и така намразих кучетата и се чудя как понякога са по-важни от нас.Детето ми изкара цяла година в шок заради куче и аз,която си мълча и спазвам добро поведение,не издържах и се развиках пред вратата,но съседката си взе урок и си го държи в стаята.Не се тревожи за бебето-то ще е добре.А стреса по принцип не е хубаво нещо,но все по-често се налага да преживяваме такива неща Sad
Аз уж вече се успокоих,но вчера на жк моята аг ми заяви,че като бия клексан съм разреждала кръвта и на бебето и вече имало 2 случая на бебета с кръвоизлив.А моя аг каза да ги бия до последно.Него ще слушам,но думите и ми се залепиха на сърчицето  ooooh! няма спокойствие да му се не види.Добе,че е  Nature Sun With Face та вчера цял ден обикалях да не мисля.Радвам се,че имам много приятелки и няма да лудна.

# 692
Последен ден в офиса... Ох, нещо не мога да свикна с мисълта май. Но пък още другата седмица ще се възползвам на макс от свободното време. Преглед и тонове в понеделник, отворени врати в МД в сряда и маникюр в петък. А да кажа и тук, във ФБ групата се събираме за среща в Хепи Младост във вторник по обяд. Мисля, че последно за 12:30 е уговорката, но ще потвърдя. Ако някой не членува там, но му се идва, да ми пише на лични да го запиша. Simple Smile Събираме бройки до понеделник.
Аз досега бях на отворени врати в Софиямед (частно), Шейново, Окръжна и Втора градска. Ето и моите впечатления.
Шейново. За разлика от не помня кой разказваше наскоро, на мен ми направиха много добро впечатление. Дамата, която ни развеждаше беше любезна и обясняваше много. В коридорите не се депресираш тотално, изглеждаха нормално и бяха поддържани. В родилното просто се влюбих, признавам си. Всяка индивидуална зала е като хотелска стая - едни топли цветове, един уют. Няма предродилно, всичко си е на едно място. Като започнат да се случват нещата си те вкарват в залата, връзват те за апарата за тонове и те следят и с него докато не се роди бебето. Мястото за първи грижи за него е пак в залата, та си ти е до главата буквално в първите два часа (стига всичко да е наред, де). Казаха, че като свърши всичко и ти връчат телефона да се обадиш на таткото, той може да се качи и да му покажат бебето за мъничко. След като минат двата часа, бебето отива в детското, а мама я настаняват. Обикновените стаи са повечето с три легла, мисля. ВИП-овете са самостоятелни, но с общ санитарен възел за всички 5-6 стаи. Не ме впечатлиха бог знае колко, но пък не отивам и на хотел. За режима, някой го беше описал малко по-рано. Това обясниха и на нас. Казаха, че с уговорка със завеждащата детско отделение, може да си оставим бебето при нас и за постоянно, пак ако всичко е наред и ако сме във ВИП. В обикновените стаи нямат такава практика, макар че ако и трите мами сме ОК мисля, че пак може да се говори. АМ давали при нужда. За свиждане излизаш, в отделението не влизат външни.
Окръжна. Базата е средна хубост като цяло. Стаите са с по 5 легла.  Shocked ВИП-овете била за, цитирам, тези с избор на екип. Стандартно предродилно, родилна зала мисля с две легла. Тази, коят ни развеждаше беше много сопната. За сметка на това, в детското жената беше любезна и много говори за кърменето. Там са и с политика бебето да е при майката през цялото време, което ми се струва малко налудно в стая с пет жени, обаче. Още повече, че там е обратното на Шейново - не ти дават да излизаш, но пък пускат най-близките вътре. Това като го сметнах за 4 други жени + мен и малко ми прилоша.  #Crazy
Втора градска. Същото като от преди 6 години, когато раждах там. Влизаш с корема и излизаш с бебето. Пиле не прехвърча вътре. Единствено могат да направят компромис да пуснат таткото и дете/деца, ако имаш за 5 минути в коридора откъм частта за рискова бременност, която преди беше отделно, но сега е слята с родилното. Инак реда е влизаш, преглеждат те, отиваш  предродилна (2х2 легла), от там в родилна (две легла). Бебето се ражда, оправят го, показват ти го, ти си довършваш работата междувременно и после двата часа си ги караш в коридора, цитирам, нарочно. После си те настаняват. Всички стаи са с по две легла, само една е с три. ВИП-овете също са с две легла, като дават опция да избереш - 80 лева и си е само твоя стаята или 40 и ти настаняват другарче, ако има друга желаеща. Ако не, пак си плащаш 40. Бебето ти го водят на 6-ия час, мисля. Това, ако и то, и майката са наред. На мен предния път ми го докараха чак сутринта, но аз бях и след пълна упойка, която явно ми е дошла силничка, та си бях бая замаяна. Иначе бебетата са си при майките, независимо от стаята.
Софиямед. На частно, като на частно. Всичко е спретнато и приветливо. Раждане (независимо какво) и грижа - 1500лв. Нямат неонатология обаче. Това била болница само за здрави бебчета. Всички с проблем ги транспортирали, което си се включвало в пакета.
Толкоз. Ако имате конкретни питания, кажете. Не съм писала за секцио, пък като не планирам такова, но ако имате конкретни въпроси, може и да съм чула, но да не съм го споменала. Бая дълго ми се получи, но пък мисля, че ще ви е полезно поне малко.  Hug

# 693
  • София
Здравейте момичета  Simple Smile
Дали има някоя от вас със сърцебиене? Аз съм от началото така,но пулса ми стига 136 и рядко пада под 120 -чувствам се доста зле. Пия л-тироксин 5дни х 75 и 2 дни х 100 , днес бях на ендокринолог и ми каза да го пия 7 дни х 75, но не иска да го намали повече, за да не се вдигне ТСХ и ме прати на кардиолог. Кардиолога ми казва ,че само бета блокери може да ми изпише , но не ми препоръчва да ги пия. Та въпроса ми е дали някой може да ми препоръча някакъв бабин метод за забавяне на пулса? А пили ли сте мента,глог и валериан и по колко?
Пожелавам ви хубав и слънчев ден   smile3525

# 694
  • Варна
Аз имам сърцебиене,но моят пулс стига до 100.Чувствам се ужасно,а не знам ти със 130 как си.Уморявам се много,задух...абе ужас.Разрешиха ми мента,глог,валериан на капки.Пия когато усетя учестения пулс по 15 капки някъде.Отделно и кръвното ми играе,ту ниско.. ту високо Sick

# 695
АМ дават като добавка,ако на майката не й е слязла все още кърмата,не чакат,дават АМ, изрично питахме за това.

Нев,
коластрата не е ли достатъчна в първите 2-3 дни, преди да е слязла кърмата?! Rolling Eyes

Викси,
една голяма прегръдка за теб  Hug, за да преодолееш случката! Знай, ти си като Джедай и "Силата е в теб" ! Всичко, което е трябвало, си го направила добре и сега се постарай да се оттърсиш с нещо отпускащо. Те и другите момичета така те посъветваха, затова: погледни напред.

# 696
Важното е, че като дойде момента ние отиваме там за хубаво и то най-хубавото.
Пърпъл,
често ме питат защо толкова много и в детайли се интересувам от обстановка, лекари, организация в родилните отделения на различните болници и в отговор веднага ми идват наум твоите думи- защото отиваш "там за хубаво и то най-хубавото". Единственото постъпване в болницата, което го очакваш и можеш да потърсиш предварително информация. Не желая лукс, но ако мога да избегна някои излишни притеснения, ще направя необходимите усилия.
Късмет ти желая  newsm10!

На останалите настоящи и бъдещи мами- също!  moresmile

# 697
  • София
Аз имам сърцебиене,но моят пулс стига до 100.Чувствам се ужасно,а не знам ти със 130 как си.Уморявам се много,задух...абе ужас.Разрешиха ми мента,глог,валериан на капки.Пия когато усетя учестения пулс по 15 капки някъде.Отделно и кръвното ми играе,ту ниско.. ту високо Sick

Благодаря за отговора  Wink
Ще пробвам и аз с капките , пък дано се получи.

# 698
Потребител  Peace  Това е може би единственото хубаво нещо, за което човек отива в болница.
Аз бях писала и преди, рядко е, но пия валериан, глог и мента на хапчета, по препоръка на аг, понеже декември тичах при нея по спешност със сърцебиене, стягане в гърдите и главоболие, направиха ми куп изследвания да изключат прееклампсия, а то беше просто нервна криза Simple Smile

# 699
  • Бургас
Микробиологията ми показа, че имам някакво възпаление, но поне нямам бактерии. Сега съм на Силвържин за 10 дни  Confused

# 700
Дали има някоя от вас със сърцебиене? Аз съм от началото така,но пулса ми стига 136 и рядко пада под 120 -чувствам се доста зле. Пия л-тироксин 5дни х 75 и 2 дни х 100 , днес бях на ендокринолог и ми каза да го пия 7 дни х 75, но не иска да го намали повече, за да не се вдигне ТСХ и ме прати на кардиолог. Кардиолога ми казва ,че само бета блокери може да ми изпише , но не ми препоръчва да ги пия. Та въпроса ми е дали някой може да ми препоръча някакъв бабин метод за забавяне на пулса? А пили ли сте мента,глог и валериан и по колко?
при мен се появи много силна аритмия - толкова силна че я усещах няколко пъти на ден. Първото което ме накараха да направя бяха кръвни изследвания - магнезий, калий, в12, витамин д, белтък и т. Н. Естествено всичко беше с ниски нива и ми изписаха сутрин магнерот и паматон, а вечер само магнерот. От както започнах да ги приемам съм много по-добре въпреки че всеки месец на контролния преглед кардиолога казва че ми засича прескачане на сърцето. С ехограф гледадаха ли ти сърцето?

# 701
  • София
при мен се появи много силна аритмия - толкова силна че я усещах няколко пъти на ден. Първото което ме накараха да направя бяха кръвни изследвания - магнезий, калий, в12, витамин д, белтък и т. Н. Естествено всичко беше с ниски нива и ми изписаха сутрин магнерот и паматон, а вечер само магнерот. От както започнах да ги приемам съм много по-добре въпреки че всеки месец на контролния преглед кардиолога казва че ми засича прескачане на сърцето. С ехограф гледадаха ли ти сърцето?

Благодаря за отговора.Магнерот пия 3х2 заради контракции. Правиха ми кардиограма преди 3 месеца и казаха,че имам тахикардия и нищо не ми изписаха, преди месец пак бях на преглед заради близки граници на кръвното (90/78) и висок пулс и ми изписаха допегит при нужда (не съм го пила защото той е за високо кръвно,а моето е около 95/65) .С ехограф не са ме гледали.

PurpleS - благодаря за отговора и на теб.

# 702
July дано бързо се разкарат.
Ако можеш,би ли ми разказала за отворените врати?

# 703
  • Бургас
July дано бързо се разкарат.
Ако можеш,би ли ми разказала за отворените врати?
В групата във фейсбук съм писала. Иначе съм доволна - много добри условия, стаите са страхотни, бебетата си стоят при майките, като всяка решава кога да й носят и взимат детето. Началникът на неонатологията от скоро е въвела бебчетата да се дават по-рано на майките, родили със секцио, а не както преди - чак на 3 тия ден.

# 704
Викси охх чак аз се разстроих като прочетох и мен както ме е страх от кучета потръпнах... Дано да си се успокоила вече, С бебенце щом лекаря ти е казал че е на ред значи няма страшно, само сега се успокой, ако трябва пийни мента глог валериан, видях че другите момичета писаха че е разрешен и не стой сама извикай приятелки край теб говорете за други хубави неща, да не мислиш само за уплахата.   Hug
Момичетата с високия пулс ох оправяйте се и вие, айде дръжте се не остана. И аз започнах да вдигам кръвно, но слава богу моето беше много ниско и за сега не пия медикаменти за него.
July  и на мен вчера ми взимагасекрети, не знам защо но и на мен ми се върти в главата сега да не вземат да ми излезнат някви гъби или друго , чее хич не ми се занимава  Crossing Arms
И накрая да ви се похваля за първи път ме познаха че съм бременна  Joy  то най накрая свалих тея торбести якета  Laughing. В банката чаках права, че всички столове бяха заети, естествено никой не стана, но мениджър обслужване ме видя ме обслужиха много бързо,  bouquet направо не мога да повярвам. Simple Smile)

Общи условия

Активация на акаунт