Снегът топи се, слънце пече, априлското бебче подритва с краче - Тема 12

• 46 614
  • 759
  •   1
Отговори
# 60
Аз съм на 21-и за 45 дневния.

# 61
Аз съм на 21-и за 45 дневния.

Сега съм те хванала, че преди време никой не ми отговори  Naughty. На теб пуска ли това изследване за диабета. Задължително ли е или се прави само при някакви стойности от предишни изследвания.

# 62
Не е задължително. Прави се при съмнения за гестационен диабет - голямо бебе, много качени кг, проблеми със захарта преди бременността и т.н.
Аз нямам подобни симптоми и не са ми правили това изследване.

# 63
  • Пловдив
Нещо ме чопли да ви споделя какво прочетох при мартенките.Днес се е родило първото бебче на мама с термин 14.03. Взели са и цитонамазка по-грубо и хоп бебето се родило по-рано. Та внимавайте ако поискат да ви вземат цитонамазка точно сега!За щастие всичко е наред.Много вълнуващо ми подейства разказа и.

# 64
И аз четох за подранилото бебче, много е вълнуващо Simple Smile
В предишната ми група също имаше седмаче, съвсем здравичък си е.

# 65
  • Sofia
Манха, благодаря за темата Simple Smile
Аз се уморих много този уикенд и кръстът ми е ужасно зле. Освен това за една седмица коремът (и не само) доста нарастна. Премерих се +10кг от началото, 2 кг от които за броени дни. Тежи ми вече...

# 66
  • Бургас
Нещо ме чопли да ви споделя какво прочетох при мартенките.Днес се е родило първото бебче на мама с термин 14.03. Взели са и цитонамазка по-грубо и хоп бебето се родило по-рано. Та внимавайте ако поискат да ви вземат цитонамазка точно сега!За щастие всичко е наред.Много вълнуващо ми подейства разказа и.
Ужас. Точно сега ли са се сетили, че е време за цитонамазка  ooooh!

# 67
И аз четох за подранилото бебче, много е вълнуващо Simple Smile
В предишната ми група също имаше седмаче, съвсем здравичък си е.

Ако за същата мама става въпрос, то бебето е осмаче (2 дни преди влизане в 36 седмица). Не е чак толкова подранило според мен  newsm78

# 68
Ох, така де, осмаче е. Обърках се и аз.

# 69
Аз съм чувала, че в 8-ми месец е по-опасно да се роди, отколкото в 7-ми.
Някой има ли обяснение?  newsm78

# 70
Някой има ли обяснение?  newsm78

доколкото знам, заради развитието на белите дробове.

чудна темичка, браво Манха! и много сте изписали вече.

утре пращам юнакът на градина, аман от вируси! прокрадва се по някой друг сопол, ама ще изкара.

и в нашата градина заради ваканцията на учениците са сборни групи минимум до четвъртък, ама какво да се прави...

аз багаж още няма да стягам, мисля началото на 9тия като вляза - тогава. искам априлче пак, така че...

ако не ми мине котка път, както се казва, смятам в сряда да отида на лекцията в Тон Бонбон, но да видим, че аз като се настроя, все нещо се обърква...

# 71
Някой има ли обяснение?  newsm78

Това е някаква градска легенда. Колкото по-близо до термин - толкова по-добре във всяко отношение, вкл. тегло на бебето, развитие на бели дробове и останалите органи и прочие. Аз съм осмаче и съм попрочела доста по темата. Знам че дори се назначава секцио в първия ден от 7ми месец, ако има някакви рискове и проблеми за майката или бебето, а какво остава за края на 8ми месец. Наскоро даже имаше репортаж по телевизията за едни близначета ако не се лъжа родени в 6ти месец, а вече са поне на 4-5 г. За щастие медицината напредва с всеки изминал ден  Peace

# 72
  • София
Надявам се всички да си изчакаме април месец или датата за плановото секцио - за тези от вас, които имате такава вече. И аз съм за 23ти април и хич не съм застягала багажи. Аз още с детската не съм готова... Утре съм на ФМ - преместиха ми часа в последния момент и сега така ми се пада, че и в сряда съм на консултация и ще я гледаме малката в 2 поредни дни.
Манха, аз искам кошара за пътуване, но на 2 нива. Освен това на предната промоция в Метро бяхме там на пазар и ми се сториха много по-нестабилни от други кошари, но може и да не бяха сглобени като хората в магазина.
Аз имам много сериозни терзания с Фраксипарина и чакам утре и вдругиден да ги обсъдим с лекарите. Проф. Паскалева счита, че трябва да съм до самото раждане на Фраксипарин, а гинеколожката ме съветва да го спирам в 34-35 седмица. Изчетох много неща по темата, но ще съм благодарна на другите мами на фраксипарин/клексан да се включат по темата. Обсъждали ли сте спиран на фраксипарина планово с оглед естествено раждане или секцио? И ако да - в коя седмица, съответно колко дни преди секцио?

# 73
  • София
Да, аз го обсъждах с моя доки, но не заради планирано секцио, а защото вече премного ме дразни - често успявам да си направя подутинки, които сърбят и болят, и въобще...Та, първо се чудех дали да не започна да го слагам по други телесни части - и това е вариант. После обсъдих с доки. Не вдигам кръвно засега, нямам белтък в урината, бебето се развива нормално, дори върви една г.с. по-голямо, плацентата се храни добре, с две думи - ако фраксипаринът е помогнал нещо, свършил си е работата до сега. Доки каза, че на 32 седмици плодът е вече с напълно развити и разгърнати дробове и всичко останало. Така че може би ще изчакам да мине този момент и после - колкото издържа.

# 74
Добро утро!
Да се оплача - всяка сутрин като се събудя ме боли коремът като за пишкане, отивам да пишкам и не е много, а коремът и кръстът ме болят 1 час след това.. newsm78 Чудя се защо така.. и коррмът сутрин ми е по-малък  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт