Снегът топи се, слънце пече, априлското бебче подритва с краче - Тема 12

• 46 625
  • 759
  •   1
Отговори
# 345
 Днес с мъжа ми си подарихме фотосесия - той ми се подиграва, че отначало съм била една засрамена и скромна, ама после като съм се развихрила и замятала коси  Joy Нямам търпение да ни пратят снимките да видя какво се е получило  bowuu
После подписахме и договор за съхраняване на стволови клетки - много съм доволна, направиха ни отстъпка 400 лв, въпреки че бяхме изпуснали срока за отстъпка до 30 г.с.  Wink
И накрая си запазихме и час за сключване на граждански брак  Mr. Green Аз досега се дърпах, лятото направихме голяма и хубава сватба на морето на July Morning, ама без граждански и църковен брак, защото аз не исках - сестра ми ни венча  Heart Eyes  Но от няколко месеца мъжа ми все се оплаква колко му било тъпо, че трябва да си припознава детето и най-накрая се пречупих и му "предложих" тази сутрин  Laughing  Sunglasses

# 346
  • София
Аз не разбрах Димито що е ревала Rolling Eyes

И вино пих, и сирена ядох, и шоколад, прасееееее Blush

# 347
Аз не разбрах Димито що е ревала Rolling Eyes

И вино пих, и сирена ядох, и шоколад, прасееееее Blush

Щото е патка..  Grinning Бях казала на една дама за групата ни във ФБ и тя писа на Манха като я пита дали може да се присъедини. Манха я предатави на другите, админа я прие и имаше мами, които недоволстваха, че се вкарват още хора, били сме много,гласували са някога си да не се вкарват повече (за което аз не знаех, защото още не бях в групата) ей такива, Белинда. И аз нали сега съм си чувствителна и се засегнах, стана ми гадно и ревнах  Joy свга ми е смешно, ама одеве не ми беше  Joy Embarassed

# 348
  • варна
То големи драми с тая група, от нищо нещо е цялата работа.
Двадесет минути след полунощ, а аз изобщо не мога и да помисля за сън newsm78... пък ще ставам в 6.
Някой лекува ли кандидата с гино певарил, много гадни тия свещички.  С предната бременност слагах полижинакс -  по-приятни бяха. Утре съм на последна фм може и за това да не ме лови съня. Спокойна нощ мамчета bouquet

# 349
  • София
Аз пих 1/3 чаша винце и аз да кажа наздраве на ММ и сега няма заспиване - малката лудее направо.
Днес не ви следих много във фейса, ама Дими... забранявам ти да се разстройваш за глупости! Hug
Белинда, това с двойния аршин на Веси не го разбрах и аз. От болка точно при раждане никой не е умрял (колкото и да го е боляло), ако всичко друго е било ок, ама изграждането на "естетвен имунитет" при някой болести не се случва (не можеш да изградиш антитела), а при други се случва със заразяването с тази болест, която дори и да не е фатална може да е трайно инвадилизираща... така че няма база за сравнение. Освен това бременността не е заразна  Laughing Преди години си мечтаех да беше, че всичко живо около мен беше бременно и да взема да прихвана и аз, но не би...  Joy
И накрая надявам се всички днес да сте имали хубави празници - Св. Валентин, Св. Трифон Зарезан, кой каквото празнува, важното е празници да има и любов Heart Eyes

# 350
Доста странички имам да наваксвам. Тези дни ще ви прочета.
Гледам все положително да съм настроена, но искам да споделя възмущение си. Може жената да не е виновна, но така се наредиха нещата. Историята е такава.
Както бях споделила имахме гости за няколко дни, като един от гостите ни след първото преспиване у нас сподели, че се е бил разболял от климатика ни. След което последваха два дни, в които постоянно се буташе в мен да ме успокоява, и да не съм се притеснявала, че то е от климатика и не е заразно и я е надухало и да съм и видела сополите, че са само водичка / с извинение/. Както и да е, в неделя си тръгнаха . Аз от понеделник съм болна. Може и съвпадение е, но съм възмутена от такова поведение и несъобразителност.
Стигаме до следващия момент. Бях споделила, че ще влезна за няколко дни в болница за допълнителни изследвани, но днес ми казаха, че заради настинката може и да ме върнат, та утре ще видим. За капак и ЛЛ не дойде на работа, защото нямало записани часове и сега карам на самолечение с мед с лимони и много плодове. Друго което ме тормози и се надявам поне една мама да сподели,че и на нея се е случвало, че се чувствам ужасно. От както ми порасна корема трудно се стискам и сега като съм настинала и при всяко кихане се изпускам. Това е голям кошмар. Превръзките не ми помагат. При всяко кихане се надявам да има близко тоалетна. Мисля от сега да ползвам родилните превръзки.
Еми това е, споделих си мъката.

# 351
Аз съм доволна от днешния Св. Валентин, макар и 2в1 си уредих среща Simple Smile Е с ММ разбира се, ама се нагласих и се вмъкнах в една рокля, излязохме и си изкарахме добре. Преди толкова ми беше противен тоя празник с всички балони и сърца, обаче в последните години ми е много хубаво.
Дими аз два пъти четох отговора ти, пишеш че с бебо всичко е наред, пък си плакала. После видях разяснението, за такива неща не бива да се тормозиш. Вярно е че сме много чувствителни, ама да хабиш за фейсбук, ще ти се караме всички Simple Smile

# 352
Шкемби, и аз имам случаи на изпускане при кихане.......е, не при всяко, но се случва. Мускулите на тазовото дъно доста се отпускат и май това е причината. А да видиш след раждането.......нещата стават още по-зле. Има специални упражнения за стягане и разни други, ама за някои от тях ще чакаме първо да родим. Иначе аз ползвам едни ежедневни от Лидъл-а и за сега те успяват да спасят положението (те са малко по-дълги и плътни, така че стават).......можеш да пробваш с тях ако искаш, преди да се опашеш със нормални дамски пр.  Grinning

За ваксините и упойките, без да ми се иска да взимам страна, само да кажа че и според мен няма база за сравнение - риска от усложнения е различен, евентуална вреда в единия случай е за самия теб и бебето, а в другия би могло да има последствия и за други......ей такива неща ми се въртят из главата  newsm78 newsm78 newsm78

Леле и аз исках да се включа във Фейсбук групата, а тя каква стана........сега направо вече ми е неудобно да си го помисля Sad

# 353
  • София
Веси, много ти двоен аршинът Laughing Те и ваксините реално могат да навредят, вместо да помогнат, ама ги искаше задължителни, доколкото си спомням Wink А и раждането е нормален физиологичен процес, колкото и изграждането на имунитет, не е ли Grinning Съжалявам за лошия ти опит с кофти анестезиолог, дано имаш повече късмет този път!

Много хубав ден ми е днес Heart Eyes
Belinda няма да влизам в спорове, те и момичетата са ти казали, няма база за сравнение и в единия случаи решението ми засяга само мен, в другия всички около мен. Никога не съм твърдяла, че лекарствата са безопасни или пък, че съм тях върл противник. И преди съм го писала - няма 100% истина, всичко е въпрос на оценката на риск/полза. Има си една граница, която е доста тънка. Всеки медицински специалист и съответно пациент трябва да си вземе решение, кое ще е по-добре. Важното е хората да имат здравна култура и необходимата информация (научна). За съжаление сме много назад в България и здравната ни култура е супер зле Sad
Викси присъединявай се докато е време във фейса, че стана напечено 😜.
Дими и аз съм емоционална, вчера ревах посред нощите, че ММ не ми обръща внимание и си прави каквото си иска 😳. Т.е. Кара ски и ходи на сауна, а не иска да се разхожда с мен, хормони ...
Във връзка със здравната ни култура, моя любима болна тема да споделя. За втора година пращам синът ми на ски лагер (спят в хотел). Вчера ми звъни, повръщал, боляло го корема, имало други болни деца, така били дошли. Аз се бях запътила да го прибирам, но днес сутринта всички вече се бяха натръшкали. За пореден път си пускат децата болни на лагер😡

# 354
Шкемби, и аз имах такъв момент - бях се разкашляла яко и беше голям кошмар. иначе да, след раждането е малко по-кофти, но при мен беше временно или като се затичам (което е ужасно - спирам и просто изтичам - бях се побъркала), но като че ли мина. не съм се пробвала да търча, но ще видим   hahaha

Радвам се, че повечето сте прекарали добре празниците вчера. Аз бях голям сдух. Цял ден бях на тръни, защото мама я оперирха 7 часа  #Crazy. Изчака ми се чакането направо. Та празника мина покрай мен някак си, а брат ми, милият, имен ден имаше...

# 355

Леле и аз исках да се включа във Фейсбук групата, а тя каква стана........сега направо вече ми е неудобно да си го помисля Sad
Чакам те, ако искаш те добавям, докато кашата е така хубаво забъркана Simple Smile

# 356
  • София
Не взимайте всичко, което напиша толкова на сериозно, бе хора Joy Не знам човек, ако сложи усмивка и намигване и пак не се разбира, че се бъзика, какво друго трябва да направи. Много сме бременни вече и ни личи Laughing

Значи, казвате, ако се напъна заради групата ФБ да си направя, хич да не ви търся hahaha Споко, шегувам се, да поясня Mr. Green

Вчера с мъжа ми разработвахме семеен план относно раждането - какво правим, ако тръгне бавно и спокойно и знаем какво се случва, пък ако тръгне внезапно, пък ако е през нощта, пък ако съм сама с децата и той е с изключен телефон...Измислихме ги всички варианти и аз мисля, че трябва да си стегна чантата, да съм съвсем споко, а после включвам режим "мътене" и когато-тогава Sunglasses

# 357
Линдичка, надявам се, че вече всичко е наред с майка ти и ще спреш да се тревожиш. Пожелавам ти в останалите седмици до раждането да си спокойна и да се чувстваш добре, за да се чувства и бебо добре  Hug
Аз още никакъв план за болницата нямам... Мъжът ми заминава за Калифорния в командировка тия дни и отсега съм се ошашкала как ще ме остави сама, че и с 10 часа разлика ще сме  ooooh! Добре че е само за 10-тина дни и ще го чакам с нетърпение, че съм поръчала един тон бебешки работи да ми донесе  Blush Еййй бременността как те променя - преди като пътува си поръчвах 1 камара подаръци за мен, а сега за мен нищичко не съм си искала - само за бебето  Heart Eyes

# 358
  • Пловдив
Моя план за действие не е много сложен този път.За щастие ММ мина редовна смяна и не го мисля това,че може да се наложи през нощта и да съм сама с детето.А и в работата му са все мъже и много чувствителни на тема бебе.Малко да не ми е добре го пращат да си идва при мен Simple Smile А миналата година на предната му работа като искал да дойде при мен в болницата за раждането,шефката му заявила: "Да не раждаш ти" и не го пусна.Брей все съм мислила,че жените сме по-чувствителни на тази тема,но ей на.Поне за това не се притеснявам,но ако стане през деня май е по-удачно с такси,че той и веднага да тръгне има 30мин.А както вчера моя АГ каза,че едно бебе се родило за 30мин и не успял да стигне  newsm78 ще се бърза значи.Само да не тръгва в събота,че тогава съм сама с детето,но имам пък чудесни съседи Simple Smile Айде и моя план готов.

# 359
Линдичка, надявам се, че вече всичко е наред с майка ти и ще спреш да се тревожиш. Пожелавам ти в останалите седмици до раждането да си спокойна и да се чувстваш добре, за да се чувства и бебо добре  Hug

много благодаря  Hug
тревогите няма да спрат още дълго време, за съжаление, но се надявам нещата да вървят към по-добре.
много е странно, но бебето си е спокойно, въпреки моите терзания и се надявам така да бъде. поръчала съм си да чака до началото на април - и да не стои до края, че ме чака 4тия рожден ден на бъдещия батко и не искам да съм в болницата тогава, а да сме изпразнували едното и да имаме време за другото. такъв план имам и се надявам бебокът да се съобрази с това Simple Smile

а как ме блазнят едни розовки бодинца, ако знаете...но съм решила да заложа все пак на неутралните - зелени и жълти. даже си харесах едно гащеризонче за изписването, но по-натам ще направя комплекта Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт