Снегът топи се, слънце пече, априлското бебче подритва с краче - Тема 12

• 46 547
  • 759
  •   1
Отговори
# 570
За козметиката, както написах и в групста във ФБ - ще се доверя на ММ- той е фармацевта и ги разбира, пък и прави кремчета за подсичане, така че този пазарлък ми отпада.. и без това напоследък сме зле финансово  ooooh! Даже от аптеката ще ми поръча комплект на Авент за новородено 4 шишета +биба, доста по-евтино ще ни излезе  baby_neutral
Аз май вече не ставам за разходки..  Cry уж градът ни е малък и всичко ни е на една крачка.. ходих до банката , до изи пей, пазарувах и се прибрах. Точно 1 час бях навън, а кръста и корема така ме заболяха..  Sad Tired
И като си се разхождах имах бодежчета долу..  Sad

# 571
Аз купих козметика на Мустела, както и Судокрем за подсичане, ама чух, че бил доста силен и за по-тежки случаи, затова мисля да взема и някакъв по-лек за ежедневна употреба и се колебая между Мустела и Себамед.
А за контракциите защо се плашите толкова?  newsm78 Аз цяла бременност си откарах с контракции и нито с шийката на матката съм имала проблеми, нито са ме карали да спра да спортувам. Освен това вече сме на финалната права и на много места четох, че вече е абсолютно нормално и очаквано да имаме подготвителни контракции, стига разбира се да не са ритмични, постоянни и болезнени  Peace Вчера споменах и на моя АГ, че пак са ми зачестили и той каза, че в 9-ти месец трябва даже още повече да станат и нищо притеснително не видя. Даже колежката ми ми разказа, че цяла бременност пукната контракция не е имала, даже не знаела какво представляват и после 3 дена раждала, защото матката й изобщо не била подготвена. Та един вид ми каза да се радвам, че имам  Sunglasses

# 572
mmmartity, принципно е точно така. И аз миналия път имах доста подготвителни контракции и има логика да е по-лесно раждането. Но в 16 г.с. като ми показа д-рката, че бебето е смачкано заради контракции и че шийката ми е скъсена се бях притеснила много. И то точно, защото не усещах кой знае какво и няма как да разбера какво се случва.
Днес и  аз зебелязвам на няколко пъти да ми се втърдява корема, а аз си правя някакви експерименти и съм намалила значително магнезия и затова съм пак нащрек.

# 573
Здравейте, аз се колебая за козметиката между Мустела ( полвах я за баткото) и Тьопфер. За Тьопфер чувам много добри отзиви - немска био козметика. Преди време АМ на баткото беше на Тьопфер и бяхме изключително доволни. Някой ползвал ли е козметиката? Кремът за подсичане винаги е бил Бочко- никога не сме имали проблеми с подсичане.

# 574
Здравейте! Аз също намалих магнезия, но не се чувствах добре. Започна да ме боли стомаха и да ми се гади. Ще видя утре какво ще каже АГ за моите своеволия.
От утре вече съм в 45 дневен болничен. Кога мина това време незнаен!
Козметика ще ползвам пак Мустела, а като стане по-топло на Уриаж, че е по-лек.

# 575
Кой беше писал за тази акушерка Елена Василева - много хубаво обяснява (мисля, че същата беше). Била съм на нейна лекция за раждането - досега по-добра не съм уцелила.

за коликите - и на моето човече много му помагаше Инфакол, после явно свикна ли какво и пк ревеше. И аз пробвах какво ли не, маса пари за Колиф дадохме, но мисля, че все пак Инфакол-а най помагаше. Сега няма да се запасявам, току-виж това няма колики (мечтииии).

козметика - в началото ползвах А-дерма, после Биодерма и после не помня. Ползвала съм и Бочко. Судокремът ми е фаворит, да, силен е, обаче беше единственият, с който нямах проблеми.

май и друго щях да пиша, ама забравих  newsm78

# 576
 mmamarity, добре ми действа като чета спокойни постове като твоя.

Имам си една @yoga_girl, която следвам в Инстаграм и тя е 39-та седмица сега, та много позитивно ми действат и нейните постове. Как трябва да се доверим на вътрешния глас, как главите са ни пълни с прекалено много излишен шум, да слушаме повече сърцето. И как всичко е наред..

belinda, благодаря  Hug
Скрит текст:
бе, от миналия месец все забравям да ти споделя, че сме астрални близначки

Сега говорих с болницата и акушерките - ако контракциите са болезнени и на/под10 мин., да отивам. На 20 мин, нерегулярни и слабо болезнени са БХ. Засега нямам болки, ама то сутрин е най-леко. Ще взема да отворя боята и да се боядисам, че друго и без това няма какво да се напъвам да правя.

# 577
  • София
Силвър, какво сме? Crazy

Нещо изведнъж рязко ми падна акумулатора. Както си пазарувах, като взех да се прозявам smile3507 Дали да дремна?

# 578
Родени сме на една и съща дата  Joy

Козметика ще поръчам малки размерчета за проба Burts Bees /олио, измивен гел, лосион за тяло, бебешко сапунче и крем против подсичане/, ползвам техни кремове за ръце, балсам за устни, по-натурални са, органик уж. Магазините са пълни с тоя Джонсън&Джонсън значи, не мога да го гледам.
Коя е бебешката серия на Биодерма, не намирам в нета?
С баткото ползвах Бюбхен и после минах на Бочко.

# 579
Nanna за маста съм на твоето мнение. Даже защо изобщо им се връзвашта да спориш, остави ги с какво са си мазали децата преди 30 години си е минало. А за зехтина точно това си мислех и аз, че май за зимата става, но за пролет ???
Белинда разсмя ме Simple Smile има и такива зехтини които не миришат на салата  Wink Аз за себе си съм купувала и био шипково олио, разкошно е за кожата, но за бебенце мисля да ви послушам, все пак опита си е опит. Ще купя медицинска козметика, а после ще видя за по комерсиалните как ще е дали ще ги понася малката.
Силвър, не мисля че контракции означава непременно преждевременно раждане, моя лекар каза че така ще е в деветия месец няма начин ще избутаме. Всичко ще е ок не се притеснявай  Hug
Purple, викаш мъжа ревнува, аз да ти кажа по добре че да ревнува, моя забравя че съм бременна  Joy, казва че с дрехи не ми личало и той нашия си я кара ей така хахах. Но оня ден взел да мисли и ми вика малее ми то другия месец може вече да имаме бебе и сега какво ще го правим  hahaha Напрво корема бе заболя да се смея с него, мамин сладък притеснил се  Laughing
Димитрина и на мен така ми става корема,  излизането ми е на почивки и само гледам в квартала да се въртя. Вървя 20 мин и гледам да поседна на кафе, почивам и после се прибирам пак полека лека.
И днес така направих само се поседях 1 час на припек  coolcool ами направо умрях от кеф стоплиха ми се кокалите  Sunglasses Това ми беше за първи път, айде да идва пролетта  bouquet

# 580
С първото бебе ползвах преварен зехтин, отразяваше се много добре на кожата и е удобно за масаж. Сега може би пак ще ползвам същото за първите 2-3 месеца. Иначе нещо по-био, Веледа, Тьопфер. От вторите съм много доволна. Като порастна малко започнаха да му излизат лишеи покрай алергията и сме пробвали всичката налична медицинска козметика и ползвам различна марка за всичко.
Контракциите и мен не ме притесняват засега. Иначе днес бях на консултация, бебака го измериха 2.5кг, чак не ми се вярва да е толкова много...

# 581
Аз 10 мин ходене и вече имам бодежи.. живея под площада точно, а до него се изморявам. Това мисля, че е от залежаване тая зима..
Иначв при нас днес е около 18, 19 градуса. Направо си ми беше жега с якето  Mr. Green

# 582
Зимното бебе мажех с преварен зехтин, лятното - със Себамед. Доволна съм и от двете, но са приложими според сезона. Сега пак мисля да мина на Себамед. Иначе къпех (а каката и до сега) с гелче на Биодерма. Доволна съм и от Судокрем, Бочко, Здраве. Не мисля нищо да купувам предварително, а така да се каже в движение.

Аз искам да попитам, ако някоя от вас знае, в Токуда само с избор на екип ли се случват нещата, или ако тръгна да раждам мога да отида и там......... доста ми е близко и удобно като локация.  Приемат ли за раждане по Здравна каса, или накрая ще ми искат едни пари за раждането, дори и да е без избор на екип?

# 583
В Токуда раждането се заплаща задължително, без значение дали имаш предварителна уговорка или не.

# 584
Викси, избира се задължително екип, ако не избереш или както в моя случай избрания лекар откаже да дойде, ти пишат, че си избрала дежурния. Раждането е по ЗК, т.е. трябва направление, но се плащат още поне 2100 лв задължително. За директно отиване не съм сигурна, предполагам че няма да те върнат, но е хубаво поне една консултация и да си мериш тонове там.

Общи условия

Активация на акаунт