Снегът топи се, слънце пече, априлското бебче подритва с краче - Тема 12

• 46 471
  • 759
  •   1
Отговори
# 720
Милата  Sad Прегръщам те   Hug Още малко остана!Дано намериш начин да облекчиш паренето и сърбежа поне малко!Не сме само ние Марти,повечето бременни са така за съжаление.Аз толкова хапчета,мазила,сиропи и т.н. не съм взимала през живота си.В аптеката вече ми правят отстъпка,като редовен клиент  hahaha Но както казваш,за добра кауза е  Heart Eyes
Често хвърлям по едно око при мартенските мами,ами то много бебчета има вече при тях  baby_neutral Вълнувам се и аз покрай тях  Crazy Heart Eyes

# 721
Потребител, доколкото аз знам като падне тапата не тръгваш към болницата спешно, освен ако нямаш болезнени контракции, ясна кръв или друго което те притеснява. Бях на един практикум за раждане, там казаха, че когато изтекат водите имаш до два часа да стигнеш в болницата, освен пак ако водите са зелени, има кръв, тогава максимално бързо. За мен беше също важно да знам, защото от всички филми с раждащи жени, аз едва ли не си мислех, че заболи ли те корема и хоп бебето се ражда докато си в колата Simple Smile
Моята сестра беше с паднала тапа дълго време, повече от две седмици и с разкритие от 3 см. Смисъла на тапата била да предпазва, затова като падне без секс и внимание да не се замърсява да не се получи някоя инфекция. Така от падането риск няма и не значи раждане веднага. Както се казва, време ще имаш и за разкрасяване и за каквото ти душа иска Simple Smile

# 722
  • София
С паднала тапа и с разкритие може да си ходиш и седмици наред. Но ако мехурът се спука и изтичат води, вече има опасност от инфекция и не бива да се прави секс, дамски душ, да се взима вана и пр., а най-добре е да се отиде в болница и в случай, че няма родова дейност, да се предизвика. Така поне съм чела Simple Smile

# 723
За каква тапа говорите?😯 Вчера бях на преглед и бебчо вече е 2600 гр., секцио след месец някъде. Термин - 2 април. Какво точно представлява записът на тонове?

# 724
Белинда - ти ме уби  Shocked Как с разкритие седмици наред? Аз си мислех, че правенето на разкритие си е вече част от родовия процес  - явно съм живяла в тотална заблуда newsm78 А усеща ли се нещо, ако имаш разкритие?
Alisa16 - за записът на тонове - лягаш на едно легло и ти прикрепват корема с колани към един апарат, който отчита пулса на бебето, движенията му и евентуално контракции, ако имаш. И така 15-20 минути и накрая ти дават една разпечатка, която изглежда като кардиограма и после АГ трябва да ти я разчете.

# 725
О да, с 2-3см разкритие и паднала тапа може и 1 месец да си ходиш. Ако няма силно болезнени контракции, кръв и т.н. изобщо няма гаранция, че скоро ще се случи нещо.
Ако е решено, че ще се ражда секцио магнезия може да не се спира до последно или поне до 9 месец.

# 726
Ако е решено, че ще се ражда секцио магнезия може да не се спира до последно или поне до 9 месец.

Манха,
при естественото раждане не се ли спира пак около началото на 9 мес? Четох, че някои бременни, дори до самото раждане са го пили. Изпитвам съмнения по тази информация, защото приемът на магнезий цели задържане на плода.

# 727
Здравейте извинявам се за отклонението... може да сте го обсъждали но не намерих нищо... дали мога да ползвам ксилометазолин капки за нос защото нищо друго не ми помага от два дена няма спанее.. два лекаря ми казаха различно мнение че може и естествено Не и сега съм в една чуденка  Thinking

# 728

Манха,
при естественото раждане не се ли спира пак около началото на 9 мес? Четох, че някои бременни, дори до самото раждане са го пили. Изпитвам съмнения по тази информация, защото приемът на магнезий цели задържане на плода.

При секцио незнам, но при естествено е хубаво в деветия месец да не се пие. С първата бременност го пих до финала (моята гинеколожка беше в болничен накрая а и като първа бременност не бях много наясно, та пропуснах момента да го спра) - не само че преносих, но и при ваденето на плацентата, така се беше закрепила, че се скъса.....та имаше екшън с изваждането.

Иначе да се похваля, че малко се посъвзех, и като изключим жестоките болки в колената (явно коленните капачки са доста травмирани) и раните, които ще има да заздравяват сигурно до раждането, снощи спах сравнително добре, а това мноооого рядко ми се случва.

За Ксилометазолина -  гледам че на листовката пише, че няма данни за употребата му при бременни и кърмачки, та затова не се препоръчва. Можеш да пробваш с детския вариант, или да капеш само вечер преди лягане (т.е. намалена доза), но като цяло ксилометазолина не е за приложение повече от 3-5 дни. Много е агресивен за тъканите в носа. Ако имаш шуслерови соли, разтвори си 2 бр от номер 8 в малко физиологичен разтвор и си капи това. На мен тези капки ми отпушват носа.

# 729
Потребител, да, при естествено раждане е добре да се спре в 9 месец, за да може тялото да се подготви за раждането и да има ефективни контракции.
Капките с ксилометазолин не са препоръчителни при бременност, но аз в началото бях хванала такава хрема, че не можех изобщо да дишам и спя. Ужасно беше. Тогава си пръсках Африн ментол вечер и помагаше. Ако не е твърде често е ок. Алтернативи са Еуфорбиум, Виброцил, Инфлуназал, Фитоназал.

# 730
Здравейте, Мами Simple Smile как сте в този мрачен ден?! Аз да се похваля с легло и нова прическа. Днес и мама е човек  Laughing

# 731
И аз да се запиша, за магнезия ми свърши и се чудя да го пия ли още да го спирам ли??  Чудя се дали няма да се отрази на тонуса на мускулите отрицателно.
Нана честита прическа, и аз трябва да взема пример да ида да се вкарам в подобаващ вид хаха че след ражадането да имам вид нали така Simple Smile

# 732
На мен много ми се разбърка стомаха и всичко каквото ядох днес го повърнах,даже вече и стомашен сок повръщам.  Sick
Кръвното ми е 130/80 дали да отида към болницата заради него?Високо ли е или е нормално? newsm78 Не ми е лошо заради него,чувствам се добре,само дето ми се повръща....

# 733
Бейби, да не е от някой вирус това повръщане?
Има ли как да звъннеш на твоя АГ да се консултираш? По принцип кръвното ти колко е? Акп ти е ниско си го вдигнала, иначе 130/80 е мисля нормално, но с леко висока горна граница.

# 734

Кръвното ми е 130/80 дали да отида към болницата заради него?Високо ли е или е нормално? newsm78 Не ми е лошо заради него,чувствам се добре,само дето ми се повръща....

По принцип, по време на бременност кръвното се покачва. За високо се счита ако е 140/90 или повече. Тогава задължително на лекар, защото има риск от прееклампсия. И мойто от известно време варира - горна граноца около 130/135, а долна около 70/80. Изписаха ми допегит в случай че скочи над 140/90.

Общи условия

Активация на акаунт