Сдружение „Фридрих Шилер“ прием 2017/2018

• 146 745
  • 1 139
  •   1
Отговори
# 45
Отдавна съм се отказала да коментирам внушенията на две игнорантки по темата, но мисля е редно да се внесе уточнение, за да не бъдат заблуждавани нормалните хора:

1. По никакъв начин предимството на второто дете не му гарантира прием в сдружението. Има достатъчно примери, когато второ дете се е явявало на втори тест и не е било одобрявано. Има и примери, когато дори не е правен втори тест, а директно е отказван прием на второ дете с ниски резултати. Твърдението, че "предимство е равностойно на прием" е просто поредното злонамерено тълкуване. Нещо повече, в края на ПГ се прави тест, по-точно 2 теста - по немски и по училищна готовност, и ако децата не издържат единия, биват отстранени от занимания по програмата.

2. Желанието да се натрапват някакви свои виждания за правилата за прием в сдружението са порочни, защото в устава е казано:
"Чл.22. (2) Индивидуален член на Сдружението може да бъде пълнолетно, дееспособно българско или чуждестранно физическо лице. което приема този Устав и съдейства за постигането на целите"
Казано на прост език, ако на някого не му харесват правилата (Устав, Правилник и т.н.) просто може да не става член на сдружението. Уставът и Правилникът са публични, утвърдени от ОС и както е споменал г-н Тодоров, всеки може да ги прочете, преди да реши да се кандидатира за участие в сдружението.

И накрая, за всички родители - ние не подготвяме децата си за някакъв тест. Ни просто работим с децата си за тяхно добро, независимо дали ще ги приемат в сдружението.

# 46
Здравейте, искам да попитам кога се записваме в ПГ в 131?  Първо е изпита в Шилер и ако се класираме тогава ли се записваме в 131 или обратното?

Благодаря

# 47
Здравейте, искам да попитам кога се записваме в ПГ в 131?  Първо е изпита в Шилер и ако се класираме тогава ли се записваме в 131 или обратното?

Благодаря

Подавате документи и на двете места. Поне аз така процедира миналата година.

# 48

Благодаря

Подавате документи и на двете места. Поне аз така процедира миналата година.

Значи не е рано да се запишем в у-щето, а ако не ни вземат в Шилер се отписваме, нали Simple Smile

Благодаря за отговора

# 49
Най вероятно да! Simple Smile

# 50
  • София
В училището още не записват. Другата седмица Шилер ще имат среща с директорката и най-вероятно след това ще обявят кога ще започнат приема на документи в училището. Казаха също така, че ще има и актуална информация в сайта на у-щето.
Може и да е след 15 март, за да изчакат да се решат промените от министерството.

# 51
В училището още не записват. Другата седмица Шилер ще имат среща с директорката и най-вероятно след това ще обявят кога ще започнат приема на документи в училището. Казаха също така, че ще има и актуална информация в сайта на у-щето.
Може и да е след 15 март, за да изчакат да се решат промените от министерството.

Резултатите за прием в сдружението ще излязат ПРЕДИ да трябва да се записвате в училището.  Ръководството е помислило за това Simple Smile

# 52
Някъде и аз гледах, че записванията ще започнат след Великденската ваканция - но дали за всички училища  newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 Дори не мога да го намеря къде го видях Simple Smile Simple Smile Добре са съобразили от Сдружението , така поне знаеш къде да подаваш дкументи , и къде не се налага Simple Smile Simple Smile

# 53
  • София
График на дейностите по приема
подаване на заявления за прием - 18 април
първо класиране  - 2 юни
графикът е за прием в първи клас, моля за извинение.

Последна редакция: ср, 08 фев 2017, 17:42 от sali

# 54
  • Sofia
Системата е за първокласници и е възможно графиците да не съвпадат за ПГ.

# 55
Благодаря за уточненията, момичета  bouquet

# 56
  • София
Цитат
Системата е за първокласници и е възможно графиците да не съвпадат за ПГ.
Благодаря за корекцията, точно влизах и аз да се поправя.

# 57
Аз не виждам какво още се спори за приема - втори и следващи деца, както и на служителите в сдружението се приемат по право. Психолога има право да даде препоръка за повече работа с детето .... Ако трябва са провежда допълнителен тест ... (тези неща ги пише в чл. 14). Никъде не пише че и пълен провал да му е теста имат право да откажат ... не е заложена такава опция.

Добър, лош - такъв е приема, това е написано. Хубаво е и че тази година в 131 ще са само външни кандидати - ако не е прекалено раздута бройката ще са добри и подбрани деца. Учуди ме че Шилер досега не са плащали нищо на училищата. По стечение на обстоятелствата, малкото ми дете учи в нещо подобно - добър класен ръководител, здраво учене на немски, платена занималня до 17 часа. Таксата е 180 лв. и 25% от нея отиват за училището приемник.

Успех на децата на изпита! И помнете че ако не ги приемат не свършва света. Шилер дава добра подготовка, но не е единственото училище и сдружение което предлага това. Има доста инициативи, за които няма теми в бг-мама и може би това е за добро. Не е проблем и да се организирате и да осигурите на децата си добро образование. Пътища има много.

Успех на децата и на вас във възпитанието им!

# 58
Аз не виждам какво още се спори за приема - втори и следващи деца, както и на служителите в сдружението се приемат по право. Психолога има право да даде препоръка за повече работа с детето .... Ако трябва са провежда допълнителен тест ... (тези неща ги пише в чл. 14). Никъде не пише че и пълен провал да му е теста имат право да откажат ... не е заложена такава опция.

Добър, лош - такъв е приема, това е написано. Хубаво е и че тази година в 131 ще са само външни кандидати - ако не е прекалено раздута бройката ще са добри и подбрани деца. Учуди ме че Шилер досега не са плащали нищо на училищата. По стечение на обстоятелствата, малкото ми дете учи в нещо подобно - добър класен ръководител, здраво учене на немски, платена занималня до 17 часа. Таксата е 180 лв. и 25% от нея отиват за училището приемник.

Успех на децата на изпита! И помнете че ако не ги приемат не свършва света. Шилер дава добра подготовка, но не е единственото училище и сдружение което предлага това. Има доста инициативи, за които няма теми в бг-мама и може би това е за добро. Не е проблем и да се организирате и да осигурите на децата си добро образование. Пътища има много.

Успех на децата и на вас във възпитанието им!

Много неща, които не са съвсем верни. Или по-точно изобщо не са.
1. Приемането на всяко едно дете става с решение на УС, което го пише и в устава, и в правилника. Ако решат - няма да го приемат. Обикновено деца със слаби резултати не се приемат, вече го написах.
2. Не знам как се учудвате, че Шилер нищо не са плащали на училищата. Къде го прочетохте това ? Отворете документите, предоставени от г-н Тодоров и си потърсете какво пише в отчетите на сдружението по въпроса. Това, което твърдите просто не е вярно. Надявам се, че е плод на неосведоменост, в такъв случай по-добре се корегирайте.

Почва вече да омръзва това постоянно плюене по сдружението.

И всъщност не разбрах, каква точно беше целта на Вашия пост с тези неверни обобщения ?

# 59

Колко са разходите?
Финансирането на обучението на децата се осъществява почти изцяло от членски внос. Всички средства се изразходват за заплати на преподавателите и материали за дейността. Не се формира печалба.
Размера на членския внос се определя с решение на Общото събрание на сдружението (т.е. от всички родители) и към днешна дата е 1440 лева годишно. Може да се плати еднократно или на до 9 вноски (по 160 лв.), като за улеснение е предвидено месечно плащане на вноски съвпадащо с месеците през учебната година.
Тук трябва задължително да отбележа, че членският внос най-вероятно ще бъде увеличен, защото столична община подготви наредба, съгласно която всяко лице извършващо извънкласна дейност ще заплаща наем за ползване на училищното пространство. Това ще засегне както "Шилер" така и абсолютно всички извънкласни дейности провеждани на територията на училищата в цялата столица. Какъв ще бъде този наем все още не е определено. Самата наредба може да видите тук: http://sofiacouncil.bg/content/docs/c_f39669.pdf
При постъпване в сдружението се заплаща еднократен встъпителен членски внос, който е двукратния рамер на месечната вноска (или 320 лв. към днешна дата).
Ако желаете, през учебната година детето може да използва и транспорт на фирма, с която има рамков договор. Цената е 150 лв./месец и се заплаща от родителите на детето.
Отделно трябва да се предвидят по около 20 лв. седмично за храна през учебната година.

Това ме наведе на тази мисъл, и отбелязах че там където е дъщеря ми, това се случва и в момента.

Общи условия

Активация на акаунт