Сдружение „Фридрих Шилер“ прием 2017/2018

• 147 048
  • 1 139
  •   1
Отговори
# 900
Както споменах, няма да влизам в безумната дискусия с трите действащи лица от четвърто действие на "Макбет". От уважение към хора като Стефан и Татко Мецан само ще спомена, че навлизането в 131-во училище няма нищо общо със събитията при 55-то училище в последните 2 години. От 3г. се работеше по навлизане в трето училище с цел да се разшири обхватът на действие на сдружението, предвид обективно огромния интерес. Това е видно от документите на управителните органи. Процосът зае време предвид организацията на сдружението, одобрението на ОС, и др. неща. Ще повторя за 100-тен път, сдружението НЕ е търговско дружество и НЕ реализира печалба. Това означава, че разширението е продиктувано само и единствено от идеалната цел, повече деца да учат немски език. Хората, родителите, които се занимават с това са почти изцяло доброволци и намират нещо смислено в тази си дейност. Не знам какво намират плювачите в своето съмнително усърдие, няма и да разбера. При всички положения, едно сравнение между цената и качеството на "услугата" спрямо аналогичната в различни частни организации дава отговор на въпроса, кой е против сдружението. Безочливите клевети, вкл. и на споменатите по-горе участници в дискусията, относно начина на провеждане на теста винаги са ме карали да мисля, че се преследват някакви користни интереси, простиращи се далеч отвъд нормалната злобица от неприемането в сдружението.

# 901
Както споменах, няма да влизам в безумната дискусия с трите действащи лица от четвърто действие на "Макбет". От уважение към хора като Стефан и Татко Мецан само ще спомена, че навлизането в 131-во училище няма нищо общо със събитията при 55-то училище в последните 2 години. От 3г. се работеше по навлизане в трето училище с цел да се разшири обхватът на действие на сдружението, предвид обективно огромния интерес. Това е видно от документите на управителните органи. Процосът зае време предвид организацията на сдружението, одобрението на ОС, и др. неща. Ще повторя за 100-тен път, сдружението НЕ е търговско дружество и НЕ реализира печалба. Това означава, че разширението е продиктувано само и единствено от идеалната цел, повече деца да учат немски език. Хората, родителите, които се занимават с това са почти изцяло доброволци и намират нещо смислено в тази си дейност. Не знам какво намират плювачите в своето съмнително усърдие, няма и да разбера. При всички положения, едно сравнение между цената и качеството на "услугата" спрямо аналогичната в различни частни организации дава отговор на въпроса, кой е против сдружението. Безочливите клевети, вкл. и на споменатите по-горе участници в дискусията, относно начина на провеждане на теста винаги са ме карали да мисля, че се преследват някакви користни интереси, простиращи се далеч отвъд нормалната злобица от неприемането в сдружението.
Мисля, че вие единствено сте най-красноречивата и ефективна антиреклама на Шилер. Никой не може да ви навреди толкова(ако изобщо има някой с подобни цели), колкото самата вие. С подобно поведение, език, безпардоност и откровени лъжи сами си вредите.

Сдружението само по себе си РЕАЛИЗИРА печалба/загуба, и е редно да не заблуждавате обществеността. Може би е по-редно да си прочетете нормативната уредба, с която явно не сте запозната, защото говорите откровени глупости. Или все пак да ви припомня да си погледнете финансовите отчети на сайта ви. Друг е въпросът, че сте на загуба по последен финансов отчет за 2015 г. Между другото къде ви е отчета за 2016-та? Длъжни сте отдавна да го оповестите. Сдружението реализира печалба/загуба и е длъжно да заплаща съответните данъци ако реализира печалба. Единствено, което не може да прави е да разпределя дивидент. Отделен е въпросът, че чисто финансовият ви интерес се крие много преди реализираната загуба. Реализираните над милион лева приходи никак не са за подценяване. Просто не ме карайте да се задълбавам във финансов анализ на отчетите ви.  Mr. Green Wink Това като предупреждение за езика, квалификациите и обвиненията, които си позволявате да използвате.

Освен това не ме карайте да правя сравнителен анализ за цена/качество, защото току виж резултатите ви не ви харесат. Не това ми е целта.  Wink

Последна редакция: пн, 06 ное 2017, 14:13 от Анонимен

# 902
Като изключение - две вметки:
1. Радвам се, че сте се саморазпознали
2. Ако може да уточните за какви лъжи иде реч и каква печалба е реализирало сдружението, къде е отишла същата. Говорите изключителни глупости.

# 903
2. Ако може да уточните за какви лъжи иде реч и каква печалба е реализирало сдружението, къде е отишла същата. Говорите изключителни глупости.

1.Все пак имам някакво ниво на интелигентност и мога да правя причинно-следствени връзки. Освен това мога да чета с разбиране и да правя изводи за причините за раздразнителността ви и липсата на възпитание в постовете ви.

2. Върнете се пак и хубавичко прочетете поста ми. Ама го прочетете поне два пъти и с разбиране. Това, че сдружението си докарва отчета на минимална загуба е нормален трик използван от повечето фирми в България. Имаше едно изречение по-горе за това къде се крие финансовия интерес. Хубаво го осмислете.  Wink И ви съветвам да не навлизате в тези води. Може да не ви харесат последствията. Сдружението си осъществява съвсем нормална търговска дейност(все пак е ЮЛ с нестопанска цел) ограничена единствено до целта дефинирана в устава, и единственото друго ограничение е липсата на дивидент.

Последна редакция: пн, 06 ное 2017, 14:34 от Анонимен

# 904
Сдружението е проверявано многократно, включително и с наскоро приключила солидна финансова ревизия, която не откри нищо. Пак казвам, говорите явни лъжи и глупости. Не отговорихте каква е печалбата и къде е отишла. Единственото вярно бе завишената самооценка за интелигентността, но то е нормално.

# 905
Сдружението е проверявано многократно, включително и с наскоро приключила солидна финансова ревизия, която не откри нищо. Пак казвам, говорите явни лъжи и глупости. Не отговорихте каква е печалбата и къде е отишла. Единственото вярно бе завишената самооценка за интелигентността, но то е нормално.

Ама разбира се, че не говорим за нарушения.  Mr. Green Wink Говорим за финансов интерес, реализиран преди формирания финансов резултат. Който не е в нарушение на счетоводните закони. Wink Това, че сдружението е на загуба е съвсем нормално очевидно за Шилер. Макар да има сдружения като вашето на печалба.  Wink

Аз нямам задължението да ви отговарям. Вие трябва да отговаряте. Очевидно не сте финансово грамотна, и няма аз да ви ограмотявам. Про боно не работя.

Дали, самооценката ми е завишена вие няма как да знаете. Но очевидно именно точно тази самооценка, продължава да ви дразни. Иначе щяхте отдавна да сте спрели да ми отговаряте.

Реакцията ми беше само и единствено заради жалкият ви опит да внушите, че Шилер няма търговска дейност и няма печалба по закон, че всичко е едва ли не на доброволчески начала и без заплащане в сдружението. Всъщност Шилер по закон може да реализира печалба. Друг е въпроса защо не го прави и какво седи зад това.  Mr. Green Wink

# 906

Само да вметна и аз, че паричната наличност е от порядъка на над 250 хиляди лева по отчета ви за 2015. Ако разбирате малко от счетоводство и финанси (махайки некешовия ви разход), би следвало да знаете, че печалбата се конвертира в кеш (паричния поток не виждам съществени изменения в инвестиции и дългове), така че акумулирания ви резултат представлява натрупване на този кеш.

Наистина, bliss зададе хубав въпрос. Къде е отчета за 2016?

# 907
Както се и очакваше - дрън дрън. Празни приказки и нищо насреща. Надценила съм Ви, няма да ви вземат и за встъплението в четвъртото действие.

# 908
Както се и очакваше - дрън дрън. Празни приказки и нищо насреща. Надценила съм Ви, няма да ви вземат и за встъплението в четвъртото действие.

Който трябва ще го прочете и ще си направи изводите. Това е повече от достатъчно. Wink Вашите квалификации са ми незначителни. Както и оценката ви за мен. Не държа изобщо на тях, защото не идват от човек, чието мнение ценя или бих оценила.

Между другото ми станахте любопитна и цъкнах на някакво ваше случайно хистори от 2014 г. Нямам думи просто. Същият език, същото поведение. Дори на Хедра сте се нахвърляли. Боже, и това ми било човек с претенции. Тотална антиреклама.  Whistling ooooh!

# 909
Все пак за печалбата да чуем, може ли ?

# 910
Все пак за печалбата да чуем, може ли ?

Очевидно сте глуха и сляпа. Иначе нямаше да искате да ви се повтаря.

# 911
Къде е печалбата ? Колко е голяма ? Кой я прибира ? Защо НАП не откри нищо нередно ?
В числа - публиката чака....

# 912
Както споменах, няма да влизам в безумната дискусия с трите действащи лица от четвърто действие на "Макбет". От уважение към хора като Стефан и Татко Мецан само ще спомена, че навлизането в 131-во училище няма нищо общо със събитията при 55-то училище в последните 2 години. От 3г. се работеше по навлизане в трето училище с цел да се разшири обхватът на действие на сдружението, предвид обективно огромния интерес. Това е видно от документите на управителните органи. Процосът зае време предвид организацията на сдружението, одобрението на ОС, и др. неща. Ще повторя за 100-тен път, сдружението НЕ е търговско дружество и НЕ реализира печалба. Това означава, че разширението е продиктувано само и единствено от идеалната цел, повече деца да учат немски език. Хората, родителите, които се занимават с това са почти изцяло доброволци hahaha hahaha hahaha hahaha hahahaи намират нещо смислено в тази си дейност. Не знам какво намират плювачите в своето съмнително усърдие, няма и да разбера. При всички положения, едно сравнение между цената и качеството на "услугата" спрямо аналогичната в различни частни организации дава отговор на въпроса, кой е против сдружението. Безочливите клевети, вкл. и на споменатите по-горе участници в дискусията, относно начина на провеждане на теста винаги са ме карали да мисля, че се преследват някакви користни интереси, простиращи се далеч отвъд нормалната злобица от неприемането в сдружението.
Мисля, че вие единствено сте най-красноречивата и ефективна антиреклама на Шилер. Никой не може да ви навреди толкова(ако изобщо има някой с подобни цели), колкото самата вие. С подобно поведение, език, безпардоност и откровени лъжи сами си вредите.

Сдружението само по себе си РЕАЛИЗИРА печалба/загуба, и е редно да не заблуждавате обществеността. Може би е по-редно да си прочетете нормативната уредба, с която явно не сте запозната, защото говорите откровени глупости. Или все пак да ви припомня да си погледнете финансовите отчети на сайта ви. Друг е въпросът, че сте на загуба по последен финансов отчет за 2015 г. Между другото къде ви е отчета за 2016-та? Длъжни сте отдавна да го оповестите. Сдружението реализира печалба/загуба и е длъжно да заплаща съответните данъци ако реализира печалба. Единствено, което не може да прави е да разпределя дивидент. Отделен е въпросът, че чисто финансовият ви интерес се крие много преди реализираната загуба. Реализираните над милион лева приходи никак не са за подценяване. Просто не ме карайте да се задълбавам във финансов анализ на отчетите ви.  Mr. Green Wink Това като предупреждение за езика, квалификациите и обвиненията, които си позволявате да използвате.

Освен това не ме карайте да правя сравнителен анализ за цена/качество, защото току виж резултатите ви не ви харесат. Не това ми е целта.  Wink

# 913
Grinning почти изцяло, ама не съвсем, 604 и 605 Simple Smile

# 914
Ако разбирате малко от счетоводство и финанси (махайки некешовия ви разход), би следвало да знаете, че печалбата се конвертира в кеш (паричния поток не виждам съществени изменения в инвестиции и дългове), така че акумулирания ви резултат представлява натрупване на този кеш.

E, вижте сега, изобщо не е така. Печалбата няма нищо общо с кеша. Може да сте направили много сделки на печалба, но клиентът да не ви е платил, тогава ще имате печалба по документи, а никакви пари. Или клиентът да ви е платил, но вие да сте дали парите назаем на някой фараон, забягнал в чужбина. Ще имате печалба, а никакъв кеш.
Може и обратното - да сте на загуба, но да сте теглили кредит или пък да не си плащате на доставчиците. Тогава ще имате налични пари, а ще сте на загуба.

Данъци се дължат при осъществяване на стопанска дейност, дори и от дружествата с нестопанска цел, но само при условие, че осъществяват стопанска дейност и само върху печалбата от нея. Въпросното сдружение не осъществява стопанска дейност. Както се вижда от отчета, приходите му са основно от членски внос и малка част от дарения. През 2015 разходите са повече, затова е налице "загуба", но тя не е по смисъла на ЗКПО. Ако приходите са повече, то те отиват в резерви и се използват пак за нестопанската цел, така че няма "печалба". За тези неща hrs e права.

Пък и за публикуването вече има по-нови правила, поради които стотици фирми вече не публикуват отчетите си, и то търговски дружества, а Шилер не е такова.

Само уточнявам някои законови и счетоводни неща. Иначе Блис има предвид вероятно някои хитри начини, чрез които акумулираните парични потоци, макар и да не са от стопанска дейност, могат да облагодетелстват нечии джобове. Примерно като се раздадат на лицата Х, У и Z огромни суми за консултантски или проверителски услуги и въобще много начини има. Само че няма индикации за такива неща от отчета, пък и тогава загубата би била значително по-голяма, а те сега са почти на жус.

Общи условия

Активация на акаунт