Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-14

• 93 413
  • 746
  •   1
Отговори
# 360
  • София, Bulgaria
В договора за стоп капаро има клауза, че то се връща от продавача на купувача при подписване на предварителния договор, ако е дадено в брой на продавача. Ако е преведено по банка, се описва в предварителния договор, че една част от задатъка вече платен по Договор за предоставяне на депозит....

# 361
........

Последна редакция: чт, 23 фев 2017, 20:58 от peperudka___

# 362
  • София, Bulgaria
Днес дадохме стоп капарото, а утре сутрин ще ходим да подписваме предварителния договор, като ни дадоха копие да го прочетем ако имаме някакви забележки и искаме нещо да променим. Няма ли да е твърде късно и некоректно утре сутринта да кажем, че искаме друг нотариус?

Днес стоп капаро, утре предварителен договор и плащане на 10%.... newsm78, това може да се случи, само ако продавачът предварително е извади всички документи, в това число удостоверение за вещи тежести, удостоверение от ЧСИ, удостоверение по чл. 87...., което ще е прецедент.
 peperudka___, извадил ли ги е или не?

Не са извадили нищо, и мен това ме очуди. Аз мислех, че трябва да са извадили доста документи за да подпишем допълнителен договор. Общо взето по желание на управителя на агенцията утре ще подписваме     преди да са извадили цялата тази камара документи, само на базата на нотариалните актове и проверка в https://www.icadastre.bg. Имота е наследствен - продават го дъщерята и внучката на починал дядо, който е бил първи собственик на имота заедно с бабата, която е починала отдавна. И двете страни по сделката изглеждаме супер боси по въпроса, общо взето правим каквото каза управителя на агенцията, което мен малко ме притеснява, защото те гледат да си вземат комисионните, което се случва при подписване на предварителните договори, а после ако стане някой гаф - какво правим? Довода на управителя бе, че докато се извадят всички документи минава доста време, в което време ние можем да се откажем от сделката (1000 евро не са чак толкова много в сравнение с общата сума), а документите са с давност. Нас пък ни притеснява, че и продавачите могат да се откажат ако само рискуват 1000 евро, ако някой им предложи повече пари - дават 1000 евро на нас, но зимат 5000 евро повече от друг. Парите ги имаме кеш, без банка сме.

Пиши ми на лични, чееееееееееееееее...... smile3515

# 363
peperudka___, всичко е наред. Не се притеснявай. Успех утре!

# 364
  • София
После защо имало имотни измами... #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 365
Имота е наследствен - продават го дъщерята и внучката на починал дядо, който е бил първи собственик на имота заедно с бабата, която е починала отдавна.
Представиха ли Удостоверение за наследници?
Бабата и дядото имат само една дъщеря, която има само едно дете (дъщеря).  newsm78

# 366
# 367
  • София
Да, че са представили удостоверения, или Да, че така ви е казал шефа на агенцията или те?

# 368
Тогава продавач е дъщерята на бабата и дядото.
Внучката като каква се явява? (придружител на майка си)

# 369
Не са извадили нищо, и мен това ме очуди. Аз мислех, че трябва да са извадили доста документи за да подпишем предварителен договор. Общо взето по желание на управителя на агенцията утре ще подписваме     преди да са извадили цялата тази камара документи, само на базата на нотариалните актове и проверка в https://www.icadastre.bg. Имота е наследствен - продават го дъщерята и внучката на починал дядо, който е бил първи собственик на имота заедно с бабата, която е починала отдавна. И двете страни по сделката изглеждаме супер боси по въпроса, общо взето правим каквото каза управителя на агенцията, което мен малко ме притеснява, защото те гледат да си вземат комисионните, което се случва при подписване на предварителните договори, а после ако стане някой гаф - какво правим? Довода на управителя бе, че докато се извадят всички документи минава доста време, в което време ние можем да се откажем от сделката (1000 евро не са чак толкова много в сравнение с общата сума), а документите са с давност. Нас пък ни притеснява, че и продавачите могат да се откажат ако само рискуват 1000 евро, ако някой им предложи повече пари - дават 1000 евро на нас, но взимат 5000 евро повече от друг. Парите ги имаме кеш, без банка сме.

Странно бързане newsm78 От друга страна може и двете жени да са си съвсем коректни, а може да има и някой подводен камък, за който не знаят и те. По принцип в предварителния договор може да се напише, че те са длъжни да набавят всички документи и ако нещо не е наред трябва да върнат капарото в двоен размер, но май ти трябва компетентен човек да дойде с теб.

# 370
........

# 371
Какво е това плащане на агенцията, преди да се е осъществила сделка? Аз на брокера платих чак при изповядването newsm78
Според мене вземете един адвокат да прегледа тия документи преди да подпишете предварителния, нека огледа и разпита, та да знаете ако има проблем просто да не подписвате. За 1ч все ще може някой да се отзове.

# 372
  • София, Bulgaria
Вие си решавате, но според мен идеята е преди да се дадат 10%/ които могат бързо да се изхарчат и въпреки всички защитни клаузи да няма от къде да се върнат/ да са обследвани имот и продавачи, също се проверява и за завещание, надали е направено.

# 373
........

# 374
Странно бързане newsm78 От друга страна може и двете жени да са си съвсем коректни, а може да има и някой подводен камък, за който не знаят и те. По принцип в предварителния договор може да се напише, че те са длъжни да набавят всички документи и ако нещо не е наред трябва да върнат капарото в двоен размер, но май ти трябва компетентен човек да дойде с теб.
Всички страни по сделката изглеждаме супер коректни, дори и управителя на агенцията, накара ги да извадят документи каквото може да се сети човек, дори брачния договор на дядото отпреди 60 години да не би да е имал други жени и т.н. Има я тази клауза в договора. В интерес на истина не съм сигурен дали утре ще плащаме брокерската комисионна не го спомена днес, може и да е при изповядването на сделката. Голяма агенция са, не са 2ма човека работещи от мазето си. По-компетентния човек с мен е майка ми, която е минала през доста имотни сделки, тя беше и днес на срещата, тя е супер спокойна, само аз седя тук и се вкарвам вероятно излишно във някакви филми.

Когато аз купувах имот (на зелено) също нямаше всички документи (разбираемо), но предварителният договор беше коректен и подписахме. В последствие строителят извади всичко, което си трябва за да изповядаме пред нотариуса, а и преди това ни представи още неща (най-вече за парцелите и бившите собственици на земята). Но водещото си остава чувството от разговора с хората, защото ако някой иска да те измами никакъв договор не те спасява. Но ако чувстваш, че хората са свестни най-голямата опасност е те самите да не са наясно с някой подводен камък. При мен поне това го нямаше, защото продавачът беше професионалист със стотици продажби в досието.

Общи условия

Активация на акаунт