Милано - 7

• 85 972
  • 752
  •   1
Отговори
# 615
Момичета,имам следният въпрос:
Има ли възможност някъде примерно на Централна гара в Милано да се остави багаж за 24 или 48 часа срещу заплащане и каква е тарифата?

# 616
  • Вестерос
Мисля, че имаше, в първия пост няма ли инфо?

Аз искам да потвърдя едно мое разбиране за по-сигурно. Някой спомена, че са си купили билет за вътре и терасата на Дуомото, но чак на другия ден са го ползвали, т.е. ако няма опашка от предния може да си го купим, нали така?  Blush Тъй като на обед пристигаме и смятаме първия ден само отвън да го разгледаме Simple Smile

# 617
Аз искам да потвърдя едно мое разбиране за по сигурно. Някой спомена, че са си купили билет за вътре и терасата на Дуомото, но чак на другия ден са го ползвали, т.е. ако няма опашка от предния може да си го купим, нали така?  Blush

Да, точно така. Ние си купихме билет от музея, тъй като нямаше хора сутринта, като минахме край него, а го ползвахме на следващия ден. Билетът важи 72 часа след първото използване.

# 618
  • Вестерос
Супер, мерси, чудесно ще се получи така  Hug

# 619
Здравейте, ако успея да се свържа по телефона за билети за Тайната вечеря, всъщност така ще ги резервирам само, нали?  И какво е необходимо за тази резервация, тоест какви данни? Кога се плащат?
Благодаря

Някой да помогне?

Аз резервирах по телефона в началото на март. Обадих се в събота, в последните работни часове. Първоначално ме държаха на холд около 10 минути и после ме изключваха автоматично, но на 5-6 път успях да се свържа. Една много мила дама, ми съдейства (говорихме на английски). Казах й, че за датата, на която искам, няма наличност в сайта. Тя успя да ми уреди 4 билета, пита за трите ми имена, имейл, номер на дебитна/кредитна карта (+ трицифрения код на гърба, разбира се), вида на картата. Още докато говорих с нея по телефона получих потвърждение за резервацията в gmail. Сумата за билетите беше блокирана веднага от картата ми, като с нея блокираха и еквивалентна сума, която по-късно освободиха. Може би е добре да го предвидите като наличност в картата, ако е дебитна. Имейла, който получавате е не само потвърждение, а и код. Той ще ви трябва в деня на посещение- 30 минути преди уговорения час трябва да сте там, за да представите кода в офиса и да ви принтират билетите. Ето къде трябва да представите кода - https://gyazo.com/e094a24e58866e673f74a151d65d0d80 - вратата със знамената е входът за картината, а малката постройка вляво до дървото, с ниския покрив, е мястото, от което ще ви принтират билетите.

# 620
  • Вестерос
Това с блокирването и на друг сума хич не ми харесва  Crossing Arms

# 621
Това с блокирването и на друг сума хич не ми харесва  Crossing Arms

Мисля, че не е масова практика. Преди време писах в темата дали се е случвало на някой друг и почти се бях примирила, че билетите ще ми излязат двойно по-скъпо  Laughing Всъщност се оказа блокиране на еквивалентна сума, което после автоматично се освобождава след 20 дни. Бях тръгнала да се обаждам пак на номера за резервации, за да проверя какво се случва, но по съвет на regina отидох до банката, за да ми го освободят там. Оказа се, че вечерта преди да отида са ми върнали сумата, а аз като пълно куку убеждавах банкера, че има проблем и имам задържана сума  Joy

# 622
  • Milano

Напълно разбирам какво имаш предвид... Усещането е омагьосващо! Не разбирам хората, които ми казват "С тези големи сгради в Ню Йорк човек се чувства много малък, не вижда небето дори..." ... Аз по-добре не съм се чувствала, пък не знам  Laughing Благородно ти завиждам за новата среща с този шеметен град и ти пожелавам незабравимо прекарване  Heart Eyes

Те добре ли са??? Grinning Да се качат на някой небостъргач и да гледат отгоре тогава...не можеш да си затвориш устата...от възхита.

Небостъргачи по света има много, но Манхатан е единствен и неповторим. Heart Eyes

Аз се чувствам на върха на щастието като съм там.

Благодаря много за пожеланията. bouquet

пп. дано няма турболенции.

Тифани, Scurolo di San Carlo вътре в Дуомо на 1, 2 и 3-ти юни ще е отворено само от 9.30 до 11ч.
То ти влиза в билета.

Ти не купуваш билети онлайн, че да ти правят преауторизация.

Има и машинки за купуване на билетите, не са само на касата.

# 623
Здравейте, ако успея да се свържа по телефона за билети за Тайната вечеря, всъщност така ще ги резервирам само, нали?  И какво е необходимо за тази резервация, тоест какви данни? Кога се плащат?
Благодаря

Някой да помогне?

Аз резервирах по телефона в началото на март. Обадих се в събота, в последните работни часове. Първоначално ме държаха на холд около 10 минути и после ме изключваха автоматично, но на 5-6 път успях да се свържа. Една много мила дама, ми съдейства (говорихме на английски). Казах й, че за датата, на която искам, няма наличност в сайта. Тя успя да ми уреди 4 билета, пита за трите ми имена, имейл, номер на дебитна/кредитна карта (+ трицифрения код на гърба, разбира се), вида на картата. Още докато говорих с нея по телефона получих потвърждение за резервацията в gmail. Сумата за билетите беше блокирана веднага от картата ми, като с нея блокираха и еквивалентна сума, която по-късно освободиха. Може би е добре да го предвидите като наличност в картата, ако е дебитна. Имейла, който получавате е не само потвърждение, а и код. Той ще ви трябва в деня на посещение- 30 минути преди уговорения час трябва да сте там, за да представите кода в офиса и да ви принтират билетите. Ето къде трябва да представите кода - https://gyazo.com/e094a24e58866e673f74a151d65d0d80 - вратата със знамената е входът за картината, а малката постройка вляво до дървото, с ниския покрив, е мястото, от което ще ви принтират билетите.

Благодаря! Не ми харесва да си диктувам данните от картата по телефона. Странно са го измислили. Благодаря за отговора!

# 624
  • Вестерос
То това добре ама ако нямаш толкова пари какво ще блокират  Mr. Green

Мерси Реджи, на 2-ри сутринта се гласим да ходим вътре  bouquet

# 625

Напълно разбирам какво имаш предвид... Усещането е омагьосващо! Не разбирам хората, които ми казват "С тези големи сгради в Ню Йорк човек се чувства много малък, не вижда небето дори..." ... Аз по-добре не съм се чувствала, пък не знам  Laughing Благородно ти завиждам за новата среща с този шеметен град и ти пожелавам незабравимо прекарване  Heart Eyes

Те добре ли са??? Grinning Да се качат на някой небостъргач и да гледат отгоре тогава...не можеш да си затвориш устата...от възхита.

Небостъргачи по света има много, но Манхатан е единствен и неповторим. Heart Eyes

Аз се чувствам на върха на щастието като съм там.

Благодаря много за пожеланията. bouquet

пп. дано няма турболенции.

Абсолютно съгласна! Манхатън не е за тесногръди хора  Laughing

Благодаря! Не ми харесва да си диктувам данните от картата по телефона. Странно са го измислили. Благодаря за отговора!

И на мен не ми допадна особено, но има ли човек избор?  Laughing Разчитаме на факта, че доста хора са го правили без оплаквания.

То това добре ама ако нямаш толкова пари какво ще блокират  Mr. Green

Така е, за това посъветвах да се погледне наличността предварително, но не е изключено и да се мине без тази блокировка, аз съм си карък просто  Mr. Green

# 626
  • Milano
Няма да мине плащането.

Алиталия и Делта също първо преауторизират и после минава плащането без да освободят сумата после.

Аз с тях все трябва да се обаждам в банката. #2gunfire

На 02.06 е Празник на Републиката (нашата прекрасна Repubblica italiana Heart Eyes).

И на 03.06 надземния транспорт (автобуси, трамваи) е с празнично разписание.

Ина, понеже небето не се вижда Laughing...надявам се да видя Manhattanhenge  на 30.05.

https://www.google.it/search?q=manhattanhenge+2017&rlz=2C1OP … =1280&bih=694

# 627
  • Вестерос
Юхууу идеално, а дали за 2-ри ще има някаква промяна на работното време за музеите.

# 628
Между другото в музея на науката и технологията на Леонардо Да Винчи има копие на "тайната вечеря" в реален размер. Е може би няма сравнение с оригиналът, но  все пак е нещо Simple Smile

# 629
  • София (Възраждане)
За посещение в Музея на нуката и технологиите, петък, в началото на работното време нужно ли е да купувам билети предварително?

Общи условия

Активация на акаунт