***МИТНИЦА*** - информация, въпроси, отговори и споделяне на опит - 4

• 122 389
  • 757
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте, нуждая се от спешен отговор.
Искам да си купя едни слушалки от САЩ на стойносто 269 долара, но не искам да плащам поне 100 долара за доставка и такси и митници, та се чудех дали няма да е по-добре да го изпратя до адрес на Англия (от САЩ то Англия) и от там да ми го донесат, четох и доколкото разбрах двете държави са се уредили да нямат мито, така ли е наистина?

# 601
мисля че това ще мине ако напише и 5-6 долара

# 602
  • Sofia
Искам да си купя едни слушалки от САЩ на стойносто 269 долара, но не искам да плащам поне 100 долара за доставка и такси и митници, та се чудех дали няма да е по-добре да го изпратя до адрес на Англия (от САЩ то Англия) и от там да ми го донесат, четох и доколкото разбрах двете държави са се уредили да нямат мито, така ли е наистина?

Глупости, няма нищо вярно в това, не знам къде може да си чел подобен абсурд. И се казва ДДС, а не мито.

# 603

ако ще ги купуваш от amazon.com - може да ги пратиш до адрес на превозвач в Англия. Мито и ДДС има, но ще платиш по-малко отколкото ако ги пратиш директно до БГ. А и в някои случаи след това от Амазон възстановяват част от сумата на import fees.

# 604
Да, благодаря. А каква е минималната сума, при която не се задържат електроники? Или пък се плаща ДДС

# 605
  • Sofia
За Великобритания мисля, че беше £15, а за България със сигурност е 30 лв. Над тази стойност се начислява 20% ДДС.

# 606
За Великобритания мисля, че беше £15, а за България със сигурност е 30 лв. Над тази стойност се начислява 20% ДДС.

Благодаря! За от САЩ до БГ 150 долара ли беше?

# 607
  • Sofia
??? Не, нали написах, че е 30 лв. границата...

# 608
Drempan, ДДС ще се дължи със сигурност и в България, и в Англия - по-горе ти е написано над каква сума се дължи. А в България за стойност над 150 евро (не долара) се начислява и мито, но в момента не мога да ти кажа дали тази стойност е само на стоката, или заедно с транспорта.

# 609
Drempan, ДДС ще се дължи със сигурност и в България, и в Англия - по-горе ти е написано над каква сума се дължи. А в България за стойност над 150 евро (не долара) се начислява и мито, но в момента не мога да ти кажа дали тази стойностна е само на стоката, или заедно с транспорта.
За България се начиалява ДДС и мито сумарно на стоката + транспорта.

# 610
аз съм от Бургас и ако ми се задържи стока на митницата
къде ще е това ?
В митница София или в митница Бургас

# 611
аз съм от Бургас и ако ми се задържи стока на митницата
къде ще е това ?
В митница София или в митница Бургас
Кой превозва стоката?
Когато са Български пощи ще е в Бургас.
Когато е с куриер зависи от практиката на куриера.

# 612
Всъщност моето чудене беше дали тази сума от 150 евро, над която се начислява ДДС, е стойността само на стоката, или на стоката + доставката. А това, че ДДС и мито се начисляват и на доставката, не само на стоката, е ясно.

# 613
  • Sofia
Аз знам, че доставката не се включва в "изчисленията", когато се преценява дали на дадена пратка да ѝ бъде начислено ДДС, или не. Т.е. гледа се само стойността на самата стока. Предполагам, че и при митото трябва да е същото.

# 614
Винаги се ползва стока +доставка. Както за критерий така и за изчисляване на самата сума. Няма логаика като критерий да се ползва само стойността на стоката, а дължимото да се начислява върху двете. Щеше да е по-лесно вместо да си фатазирате да отворите сайта на митниците и да прочете. Като си фантазирате законите не се променят.

Общи условия

Активация на акаунт