***МИТНИЦА*** - информация, въпроси, отговори и споделяне на опит - 4

• 122 279
  • 757
  •   1
Отговори
# 720
на мен ми бе интересно само дали ще ми направят проблем в митницата като разпечатката от банката е с по малка сума - но като чета написаното явно няма

# 721
ами ако всичките 26 долара са в купони и разпечатката покаже че на тази дата няма превод
Точно тогава ще стане съмнително. Айде стига фантази и кокошките на село знаят,  че купоните са 1,2,3 - 5 долара за поръчки до 50 долара. Няма 50% или 100% с купони. Дори и да има те са или разпродажби, за които всички знаят, или е закупуване на суми дето отиват в портофела на али и от там се плаща (ползват го основно тези дето имат големи загуби от връщане при диспут - банките ги чарджат луди пари). Когато попълвате портофела в али пак излиза в банката и на страницата на поръчката се отбелязва. От снимките виждам, че не сте ползвали такъв вид плащане. Плащате си с карта.

# 722
ами ако всичките 26 долара са в купони и разпечатката покаже че на тази дата няма превод
Точно тогава ще стане съмнително. Айде стига фантази и кокошките на село знаят,  че купоните са 1,2,3 - 5 долара за поръчки до 50 долара. Няма 50% или 100% с купони. Дори и да има те са или разпродажби, за които всички знаят, или е закупуване на суми дето отиват в портофела на али и от там се плаща (ползват го основно тези дето имат големи загуби от връщане при диспут - банките ги чарджат луди пари). Когато попълвате портофела в али пак излиза в банката и на страницата на поръчката се отбелязва. От снимките виждам, че не сте ползвали такъв вид плащане. Плащате си с карта.
пише че мога да купя до 700 долара
https://www.youtube.com/watch?v=c9VOA-T_BGI

купува се сега и важи за 3 години, ползвам виртуална карта важаща 6 месеца и е по удобно да вкарам там парите, няма такси, а и ако купя нещо на 5-я месец и не дойде, като отворя диспут порите ще идат в сметка до която вече нямам достъп, а според правилата на банката имам право да тегля до месец след изтичане на картата, а и купоните ги възстановяват заа 2 минути

Последна редакция: нд, 15 юли 2018, 13:41 от musicdoubl3

# 723
  • Асеновград
И повече от един купон на поръчка не съм виждал да може да се ползва .

# 724
И повече от един купон на поръчка не съм виждал да може да се ползва .

eто пример за покупка с 100% купони

# 725
  • Асеновград
Това нищо не показва . Даже не може да се разбере дали е с купони  и аз не говорех за 100% покупка с купони а дали може повече от един купон да се ползва . Поне за алито не знам да може а пък и някъде другаде .

# 726
според теб какво значи Aliexpress pocket
ako купиш 2 купона от 50 долара може да ги ползваш да си купиш нещо от 100 долара - а пък ако ти е по лесно си купи 100 купона от по 1 долар, като всички купони не е задължително да се купят в същия ден
https://www.aliexpress.com/store/2961129?spm=2114.10010108.0.0.558c25fdCVc8lT

# 727
Някой наясно ли е с термина "серия пратки" , който митницата е въвел?
А митницата има ли достъп до информацията ,от коя карта се извършват плащанията към сайт?
Защото ,сменям получателите ,или съм аз или е съпругът ми,но плащам само с една и съща карта.
По принцип,пратките са ми под 10 -15$ ,но понякога пристигат по 3-4 наведнъж.

# 728
понякога пристигат по 3-4 наведнъж.

разглеждане на тези 3-4 като една, и сумата на всяко се сумира със цената и на другите другите

# 729
На ясно съм с Aliexpress pocket и точно него визирах като изключение. Не беше нужно да се разяснява. От снимките се вижда, че като начин на плащане изписва съвсем друго не дебитна/кредитна карта и дори на митничарите им е ясна "врътката". Да кажа пак да не ми обяснявате - говорим за отстъпки от 50% и повече от купони на Али (и то за суми от 20-30 и нагоре долари) не от покет. Не ми цитирайте купони $1 за поръчки от $1.01 и тях ги знам. Да не почнете пак нещо дето е ясно повторно да го обяснявате ...

# 730
  • Асеновград
@netman71
Взе ми го от устата . Подкрепям . Така става като не се чете всичко или не се разбира материята . Ама някои хора обичат да опонират на всичко .

# 731
Нещо станахме като в час затвърждаваме стари знания.  Wear Mortar Board
Само не знам кога ще са матурите Bowtie

# 732
Някой наясно ли е с термина "серия пратки" , който митницата е въвел?
А митницата има ли достъп до информацията ,от коя карта се извършват плащанията към сайт?
Защото ,сменям получателите ,или съм аз или е съпругът ми,но плащам само с една и съща карта.
По принцип,пратките са ми под 10 -15$ ,но понякога пристигат по 3-4 наведнъж.

"серия пратки" се обсъждаше тук има обяснено в по-стари коментари.
"митницата има ли достъп до информацията" - принципно не, но може да отнесат въпроса до данъчните при съмнения за доставки с цел продажба и вече данъчните да бъркат в банката.
В Бургас се бяха натегнали данъчните. Вместо да си гледат корабите налазили дребните търговци.
Прилагам снимка на ПР акцията. За това се сещам за два лафа - през куп за грош и за лудо ...
Като се има в предвид, че скоро ги уличиха в пускане на танкери. Само за един танкер могат да вземат толкова колкото от всичките сигурно 10-20 000 дребни търговци. Сега някой ще каже тия с танкерите се отчитат другаде. Знам ама поне да не се излагат с тоя ПР. Там им станаха много изпълненията. Преди това склада на али сега това. Явно матряла е калпав. Да не са преместили от летище София онези дето пускаха пътниците без проверка.

# 733
Здравейте ,имам задържана пратка (рокля) на стойност 32лв със шипинга (26лв. без шипинг) подлежи ли на обмитяване ? Или ще платя само тези 3,50 лв . ? За първи път ми се случва и май няма никаква сметка да се занимаваш сам ,затова мисля да се възползвам от представителството на Бг пощи .

# 734
Здравейте ,имам задържана пратка (рокля) на стойност 32лв със шипинга (26лв. без шипинг) подлежи ли на обмитяване ? Или ще платя само тези 3,50 лв . ? За първи път ми се случва и май няма никаква сметка да се занимаваш сам ,затова мисля да се възползвам от представителството на Бг пощи .
Тези дето повече разбират казат НЕ, аз мисля ДА. Отивате и питате на място митницата. Като кажат ДА става 32 +15.5 декларация + 6.5 ДДС т.е. двойно. Хем да не ходите хем да е сигурно трябва да кажат тези дето са я проиграли вече ситуацията. Може да искате като не ви е изгодно да не я вземете. В такива случаи проучете и дали тези дето са я пратили удържат нещо (или цялата сума) когато пратката е върната по вина на купувача.

Общи условия

Активация на акаунт