СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 5

• 112 406
  • 753
  •   1
Отговори
# 120
Бих искала да помоля за информация относно климата 5-7 клас. Разбирам,че има деца по втория начин и точно те много развалят дисциплина, чувам за (лагери с) алкохол и др.неща. Как се справят с такава обстановка училетите и другите деца?

И къде пък ги чуваш тези работи? newsm78
И какви са пък тези лагери, че и алкохол в 7 клас? То да беше в гимназията, разбирам. Във ВСЯКА гимназия се случва някои келеши да се правят на отворени, но това не значи, че е масова практика.

Фейсбук групата на класа (модерирана от съответната класна помеждудругото).
ПС пуберитета в днешно време започва доста по-рано от гимназията  Mr. Green

И да натъртя на елементи в началото на предишния ми пост:
"Прословутия алкохол е единична случка, за която по случайност знам от първа ръка. Група ученици, посетили проява, НЕОДОБРЕНА от класния им ръководител..."

Последна редакция: пт, 07 юли 2017, 15:11 от Ezhko

# 121
  • София
Хора, потресена съм! Уволнена е една от на-страхотните учителки по математика - г-жа Петя Тодорова. Класен ръководител е на 10а клас. Води ги през годините още от 5-ти клас. Това е абсолютно безобразие. Който я познава и е била учител на децата му, нека я подкрепим. Ще има подписка в събота и неделя, но по-късно ще ви дам информация къде . Уволнени са и още учители. Мълвата говори за 14 души, но аз се съмнявам, че бройката е силно преувеличена. Със сигурност има и още уволнени - дали не са учителите на Вашите деца?

# 122
# 123
Хора, потресена съм! Уволнена е една от на-страхотните учителки по математика - г-жа Петя Тодорова. Класен ръководител е на 10а клас. Води ги през годините още от 5-ти клас. Това е абсолютно безобразие. Който я познава и е била учител на децата му, нека я подкрепим. Ще има подписка в събота и неделя, но по-късно ще ви дам информация къде . Уволнени са и още учители. Мълвата говори за 14 души, но аз се съмнявам, че бройката е силно преувеличена. Със сигурност има и още уволнени - дали не са учителите на Вашите деца?

Шокирана съм! Тодорова преподава на сина ми.... Каква е причината?
Ще се подпиша!

# 124
  • София

Това не е подходящия въпрос в момента.

# 125
  • София

Така трябва, за човек и учител като Петя!

# 126
Напротив подходящ е, за да могат повече родители да реагират адекватно, те трябва да знаят какво се случва. Не всички я познават.

# 127
  • София
Напротив подходящ е, за да могат повече родители да реагират адекватно, те трябва да знаят какво се случва. Не всички я познават.
Надали има еднозначен отговор, но за тези, които не я познават мога да кажа, че тя е най-страхотният учител, увличал децата ни в годините.
babaadi може да потвърди това, след като и нейното дете има щастието да бъде сред нейните ученици.
Като поразгледах писаното назад останах с убеждението, че тук вече не пишат родителите на деца, които са от години в училището .....Децата им завършиха и е нормално. Те познаваха учителите и можеха да я подкрепят.

Черна станция, може би само ти остана от тях....

# 128
За мен причината е важна, защото историята може и да не приключи с връчването на подписката в министерството. Ако се налагат последващи действия, не може да не е ясно за какво иде реч.... Някои помнят активността на родители и ученици преди години.

# 129
  • София
За мен не е интересно защо е уволнена. Но каква ли може да е причината да се уволнят 14 учители - защото май наистина са 14? Неподчинение, несъгласие или не са си вършили добре преподавателската дейност? Знае ли човек .....

За мен е важно Петя Тодорова  да изкара детето ми до 12-ти клас, защото й имам безрезервно доверие. Причините не ме интересуват. Мен ме интересува само факта, че детето ми е отличен математик, обича математиката, благодарение на нея, не пожела друго училище след 7-ми клас,  също благодарение на нея, не ходи в 7- ми клас на уроци за да се подготвя за матура по математика, както и се надявах да стане и догодина, когато ще е 12-клас. Нещо, което правят деца при други учители от СМГ  - не при всички, разбира се.

# 130
А някой знае ли кои са 14-те учители?

# 131
  • България-София
И мен обезпокои тази новина, както и кои са другите 13... При условие, че е толкова трудно в днешно време да се намерят качествени и мотивирани преподаватели.
И на мен са ми интересни мотивите за освобождаването им.

# 132
И мен обезпокои тази новина, както и кои са другите 13... При условие, че е толкова трудно в днешно време да се намерят качествени и мотивирани преподаватели.
И на мен са ми интересни мотивите за освобождаването им.

Дано да е партенка някаква...

# 133
  • София
Нямам никаква информация за конкретния казус, но миналата година пак имаше
слухове за много уволнени учители, които, доколкотото се разбра, са били пенсионирани
поради достигане на съответната възраст и после наети на граждански (? предполагам)
договори. Дали не става въпрос пак за това?

А Петя Тодорова е страхотен учител, късметлии са всички, на които тя преподава.
Просто не мога да повярвам, че просто така е уволнена, има нужда от повече
потвърдена информация тази новина.  Peace

# 134
Аз не я познавам лично и нямам впечатления от работата и, но съм чувала само хубави неща за нея. С оглед на това, а също и на факта, че свестните учители са кът, мога да си измисля (уточнявам, това е моя хипотеза и не почива на факти) само една причина за уволнението и и тя е, че това е страничен ефект от войната в математическата гилдия ( Сава Гроздев срещу останалите). И по-конкретно - Петя Тодорова, заедно с  Ирина Шаркова, подписаха  протокола, с който всички деца, явили в СМГ на ЕК, бяха първоначално отрязани от нац, кръг. По този начин тя явно е взела страна в конфликта и то на страната на СГ. Предполагам, че пак на този конфликт пък се дължи и нещо хубаво - идването на Златилов и Кортезов в екипа на СМГ.

За други 13 уволнени обаче нищо не знам и не мога да го повярвам, че то няма толкова учители, бре newsm78

Общи условия

Активация на акаунт