СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 5

• 112 378
  • 753
  •   1
Отговори
# 180
Във връзка с въпросния протокол и пр. състезание, нещата в крайна сметка са се решили в полза на децата - два златни медала в класа на Петя Тодорова, две първи места с пълен брой точки на финала Blush .

Решиха се не в полза на децата, а в полза на здравия разум, адекватните решения и законите в страната.
Въпреки математиците, които го подписаха!

Математиците стояха плътно зад всяко решение и едното и другото.
Това не го разбрах. Как така един човек стои зад двете решения? Няма ли мнение и позиция? Всъщност кои математици визирате?

# 181
  • Sofiq
Всяко дете, което иска да учи и успее е достойно за уважение и има право на това.
Въпросът за мен не е в точките, а във фактът че количеството не води до качество и че доста често това не е амбиция на децата, на нас амбициозните им майки.
Малкият ми син миналата година не успя да влезе в СМГ, тази щеще с новия клас, но това не го прави нито по-малко умен, нито по-малко успешен, нито по-малко мой обичан син  Simple Smile
Съгласна съм с вас за децата, само да кажа че амбицията не е непременно нещо лошо. А и дете без данни, колкото и да го бутат амбициозни родители, няма да успее и в шестата паралелка да влезе. А ако влезе все пак-как ще се чувства там като бяла врана? Мен ме притесняват не децата, влезли честно с 20т, а тези "по втория начин", които не се вписват по никакъв начин в общата картинка.
Но-влизането е едно, завършването-друго. Според мен, тези дето се чувстват некомфортно ще отпаднат по естествен начин.

# 182
  • sofia
Всяко дете, което иска да учи и успее е достойно за уважение и има право на това.
Въпросът за мен не е в точките, а във фактът че количеството не води до качество и че доста често това не е амбиция на децата, на нас амбициозните им майки.
Малкият ми син миналата година не успя да влезе в СМГ, тази щеще с новия клас, но това не го прави нито по-малко умен, нито по-малко успешен, нито по-малко мой обичан син  Simple Smile

Мотивите донякъде са ни известни, в понеделник завесата ще падне.
    Тези, приети с по 20 и няколко точки, също не са по-малко успешни, умни и обичани. Тези 20 и няколко точки могат да значат много повече от 30 точки от миналата година например. Задачите стават все по- трудни всяка година, така че нека не обобщаваме как количеството не води до качество. Не мисля, че 6-та паралелка е в резултат на родителските амбиции, а на съвсем други решения.

# 183
Не мисля, че 6-та паралелка е в резултат на родителските амбиции, а на съвсем други решения.
Заповедта за разкриване на тази паралелка може ли да бъде видяна някъде?

# 184
Не мисля, че 6-та паралелка е в резултат на родителските амбиции, а на съвсем други решения.
Питай директора. Ама той е в отпуск от вчера  Shocked

# 185
Скрит текст:
Питай директора. Ама той е в отпуск от вчера  Shocked
Заповедта трябва да е на РУО. Много съм любопитна да видя основанието за разкриване на паралелката. Срокът, в който можеха да се правят промени в държавния план-прием изтече на 15. юни.

# 186
Според мен, тези дето се чувстват некомфортно ще отпаднат по естествен начин.

Аха, в 8 клас  Simple Smile

# 187
  • sofia
Възможно е да е заявена на време 6-та паралелка и причината, решението да се вземе чак сега да не е в СМГ, а в държавната администрация.

# 188
Възможно е да е заявена на време 6-та паралелка и причината, решението да се вземе чак сега да не е в СМГ, а в държавната администрация.
На свое заседание от 30.06.2017 г. Педагогическият съвет на Софийска математическа гимназия прие предложението на г-н Антони Стоянов, директор на СМГ, за евентуалното разкриване на шеста паралелка за V клас за предстоящата 2017-2018 учебна година.

Изпратено е мотивирано писмо до РУО София-град и се изчаква разрешение.

# 189
И една по-радостна новина, поне за децата.
От утре почва ваканцията за математиците Simple Smile
Най-накрая приключва триседмичната подготовка на Пампорово за МОМ и хлапетата ще могат да починат и да разберат какво е това ваканция Simple Smile

Е... без самите участници на IMO 2017 тази година:
Кирил Бангачев, 11 клас, СМГ
Виолета Найденова, 12 клас, СМГ
Христо Папазов, 12 клас, Американски Колеж
Константин Гаров, 11 клас, ПМГ Бургас
Атанас Динев, 11 клас, ПМГ Бургас
Иван Ганев, 12 клас, Американски Колеж

Да им пожелаем лек път и успех в Рио - Олимпиадата почва на 12 юли.

# 190
Аз пък неразбирам защо не ме разбирате Laughing

Аз похвалих всички ваши деца - за усилието, за желанието и успеха. Късметът на моето малко дете просто е другаде, не съжалявам и пази боже не го сравнявам с вашите.....за всяка майка нейното гардже си е най най, за това спор няма.
Проблема с количеството и качеството е, че и досега СМГ пращеше по шевовете и учителите работят на пълни обороти, а сега миналата година се увеличихме с една паралелка тази с още една.....и уволняваме учители, които работят добре ?????? И да решенията за паралелката са други, най-вероятно финансови, не е тайна защо са им на у-щата повече ученици.

# 191
И една по-радостна новина, поне за децата.
От утре почва ваканцията за математиците Simple Smile
Най-накрая приключва триседмичната подготовка на Пампорово за МОМ и хлапетата ще могат да починат и да разберат какво е това ваканция Simple Smile

Е... без самите участници на IMO 2017 тази година:
Кирил Бангачев, 11 клас, СМГ
Виолета Найденова, 12 клас, СМГ
Христо Папазов, 12 клас, Американски Колеж
Константин Гаров, 11 клас, ПМГ Бургас
Атанас Динев, 11 клас, ПМГ Бургас
Иван Ганев, 12 клас, Американски Колеж

Да им пожелаем лек път и успех в Рио - Олимпиадата почва на 12 юли.

Ще си ги чакаме после с медалите  Hug

# 192
Какво значи, че СМГ "пращи по шевовете"? Едва ли ще настанят един клас в коридора. Най-вероятно са преценени възможностите на материалната база. С приемането на повече ученици училището получава повече пари. Нима това е проблем? Всеки един ръководител се стреми към привличане на повече средства. Като изключим нарушаването на Наредба 10, не виждам никаква драма в разкриването на още една паралелка, след като е обмислено от ръководството (т.е. преценени са възможностите на сграда и персонал).
Само да уточня: моето дете не е прието в СМГ, благодарение на разкриването на допълнителна паралелка. Аз просто харесвам идеята повече деца да имат възможност за по-добро образование, което за съжаление вече е рядкост.

# 193
Цитат от друг форум

"?Така се получава че учейки в момента на ДВУСМЕНЕН режим тези училища след 2020год НЯМА да да са в състояние да преминат на едносменен режим полади ЛИПСА на материална база!?!??Мисли ли МО по този въпрос въобще или пак всичко ще е на парче/зависи от връзките/и тези училища ПАК ще са двусменен режим??????!" Край на цитата

# 194
Цитат от друг форум

"?Така се получава че учейки в момента на ДВУСМЕНЕН режим тези училища след 2020год НЯМА да да са в състояние да преминат на едносменен режим полади ЛИПСА на материална база!?!??Мисли ли МО по този въпрос въобще или пак всичко ще е на парче/зависи от връзките/и тези училища ПАК ще са двусменен режим??????!" Край на цитата
Не мога да Ви разбера отново. Какво общо има МО? На война ли ще ходят учениците? Какъв едносменен режим? Кога СМГ е била на едносменен режим?

Общи условия

Активация на акаунт