СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 5

• 112 262
  • 753
  •   1
Отговори
# 360
  • София
"Тъпо" изказване?!
В ПЧМГ например, доколкото знам, по математика прогимназиалните класове се водят от едни учители, а гимназиалните - от други. Нещо повече - часовете по СИП се водят от различни преподаватели, според нивото на математика на децата. Така ЗП и ЗИП може да се води от един учител, СИП - от друг, а школата - от трети.
В СМГ има учители, до които за всяко дете ще бъде много ценно да се докосне, особено за тези, които задълбават в математиката, а при сегашната организация това е невъзможно. От моя гледна точка това не е игра на пинг понг, а много по-богат опит. Да се чудиш как в САЩ и Франция оцеляват, щом всяка година разместват децата по класове и им сменят учителите. И защо изобщо се хабят да го правят...

# 361
  • София
Министърът не назначава никого. На министъра му предлагат за подпис подредени и договорени кандидатури. Как са договорени и предложени е интересното - кой е отказал, кой не е бил предложен, кой и защо е предложен и е приел.

Министърът може да назначава, но участието в тази комисия не е задължително. Това не е вид мобилизация, нали? Ако човек чувства, че нещо не е наред, винаги може да откаже да участва.

Щом с подписа на комисията се удостоверява само и единствено коректната проверка на работите, то къде е другият протокол, който да допуска децата до втория кръг? И защо заглавието на подписания протокол е " Протокол на класираните ученици от 1 до 12 клас включително за националния кръг на ..." ?

Не само за госпожа Тодорова ще се плаща, а за всички незаконно уволнени учители от СМГ„ които са около 10 на брой, стига всички да си потърсят правата.

Това вече е изхвърляне. Никой не може да съди работодател, че не е подновил срочен договор. И нищо незаконно няма в неподновяването на такива договори. За другите учители въпросът е само ЗАЩО се уволняват успешни учители, които са се доказали в рамките на срочното наемане и за някои от които вече има напълно запълнени групи за курсове. Т.е. нещо мирише и не е редно, но това не касае закона.
На незаконно мирише само уволнението на Петя Тодорова, за което обаче пък има някаква логика.

Т.е. едните учители са "уволнени" законно, но безпринципно, докато Петя Тодорова е уволнена (може би) незаконно, но по принципни мотиви. Голяма каша Twisted Evil

Ето това е най-смисленото мнение досега в темата.
Всъщност въпросът с неподновените договори е по-скоро морален. В случая с нашия учител наистина не мога да разбера какъв му е проблема на Стоянов. Няма дете от 4те класа, на които преподава, който да не е доволен от него, както и родителите. Детето ми с такова удоволствие посещаваше часовете по български и дори, колкото и да е странно, с удоволствие пишеше домашните си по български, които по обем не отстъпваха на тези по математика. Организира школа по БЕЛ, която се радваше на огромна посещаемост. Мотивиращ, млад, отдаден на работата си, надъхан и печелещ любовта на децата и родителите.  С такъв учител трябва да се разделим, за да дойде незнам кой по български. Не е тайна, че добрите учители по БЕЛ в СМГ са кът.

# 362
  • София
Цитат от речта на г-н Стоянов по случай 45 години от създаването на СМГ
"На въпрос как се ръководи такава институция като СМГ, Антони Стоянов обясни, че преди всяка ръководна длъжност човек трябва да е минал на по-долните нива. Той самият 17 години е бил учител, а после директор на гимназията. "Главната ми идея е да направя това училище адекватно на успехите му. Самата база да бъде адекватна на постиженията на учениците", коментира Стоянов и подчерта, че най-важни са училите, защото на тях се дължат всички успехи. "Не толкова на децата, не толкова на родителите, а на учителите. Без тези учители СМГ няма да съществува", каза още Антони Стоянов"

Всички виждаме колко са важни учителите всъщност...

# 363

И на основата на догадки че е имало зла умисъл се уволнява човек с десетки години стаж като учител и се хвърлят думи в ефир за къриеризъм на човек, който цялата си къриера гради и остава УЧИТЕЛ

Последна редакция: вт, 11 юли 2017, 10:46 от Dreamily

# 364
Тази каша нямаше да я има, ако уволнението се беше случило май месец. Още като излезе първия протокол, очаквах следващата седмица да прочета за такова събитие. Много ми е съмнително и ми намирисва защо чак сега, защо е вкючена като преподавател в курсовете, ако се е знаело, че ще я уволни? Отделно глупостите, които наговори Стоянов за частната гимназия, ако човек не е запознат, че имало два организатора, ще разбере, че нарочно само децата от СМГ не са били допуснати. И надали е имало някой, който да не е вярвал, че децата от СМБ също ще бъдат допуснати. Не я оправдавам, не е трябвало да подписва протокола, докато не дойде и втория от СМБ, но поведението на Стоянов ми се струва още по-недакватно.

# 365
Как си представяте месец преди омт и месец преди края на учебната година да уволнят учител?

# 366
Инспекторатът по образованието започва проверка.

А казусът ЕК е от ноември миналата година . Ей ви на умисъл

# 367
Как си представяте месец преди омт и месец преди края на учебната година да уволнят учител?

Доколкото знам как действа администрацията, най-вероятно са чакали лятото, за да стане всичко тихомълком и да не се разчуе, а родители/деца септември да бъдат поставени пред свършен факт. Е, не им се получи. Иначе от проверката на инспектората не чакам нищо кой знае какво, гарван гарвану око не вади...

# 368
Ако е толкова недопустимо от морална гледна точка участието в националната комисия, защо г-н Стоянов не наказа г-жа Тодорова първо с административно наказание още когато тя прие да участва в нея? Не е ли логично, когато работодателят ти е недоволен от дадена постъпка, да предупреди по съответния начин служителя си, че е недоволен? Нали това е идеята на административното наказание - служителя да бъде информиран, че нещо е сгафил. Или докато това участие ни носи плюсове, не е проблем, но ако нещо се размъти, "какво тук значи някаква си личност"?
А изказванията на г-н Стоянов винаги са били само популизъм. Никаква подплата. И глупостите, които избълва вчера по телефона бяха заради липса на аргументация.

, а ако е имал намерение да я уволнява още тогава, защо допусна да се изпълнят групите й за курс? А децата, които подготвя за олимипиадата? Или той има право да не се интересува от децата?

# 369

Ако наистина си е заслужила уволнението, не само си го представям, ами е направо задължително!
Ако беше напуснала, тогава какво? А и помним преди 2-3 години как няколкото учителки (едната беше моя класна преди 100 години, лека ѝ пръст Sad) починаха в учебно време. За съжаление, за неприятните неща няма удобно време.

# 370
Курсовете не са под юрисдикцията на ръководството, а на училищното настоятелство!

# 371
  Започва подписка от всички бивши семегейци,които в момента са в  чужбина и научават за безобразията на Директора на СМГ, забележете, момчето дори не е бил ученик на г-жа Тодорова,но е наясно кой кой е в това училище.Питам ако случайно бъде уволнен г-н Стоянов колко родители ще излязат да си го  поискат обратно?
Мисля,че сме длъжни да чуем учениците на това училище, бившите се включиха и в този форум, извода който аз си правя, кадровата политика на г-н Стоянов е неадекватна и силно обезпокоителна.От мнение на бивша ученичка в този форум,ако е вярно разбира се,ето материал,който може да се провери от инспектората а и на адвокатите на г-жа Тодорова ще свърши добре работа, ако г-н Стоянов няма проблем да назначава учители по математика без опит и университетско такова образование, а уволнява една от най-класните си учителки с безспорни заслуги към СМГ  и за него не е никакъв проблем да сменя желаните учители на децата ни, съжелявам но положението е вече силно тревожно.
https://www.facebook.com/groups/52560553858/permalink/1015519992 … =1499760255815758
За всеки случай ако бъде изтрита публикацията:
Emil Budev
преди 12 часа
Добър ден,
Пиша в тази група относно скорошните интриги покрай уволнението на г-жа Тодорова.
Разбирам, че включването ми е малко късно, както и факта, че едва ли то има каквото и да било значение.
Аз съм бивш ученик от СМГ - завършил не толкова отдавна, а именно випуск '13. Никога не съм учил при г-жа Тодорова, но това което ще кажа и което предполагам всички ученици и учители знаят е, че това е абсолютно НЕДОПУСТИМО. Бил съм на състезания с нея ( е сега не бях дори близко до най-добрите математици, но съм посещавал почти всеки един град благодарение на тези състезания) и знам, че е е невероятно добра учителка и коректен и добър човек. Таква публична драма, която свършва с уволнение, е абсолютна глупост.
Аз живея и уча в чужбина и наистина много ме е яд, че толкова късно разбирам за това от Фейсбук. Знам че едва ли има как да се включа в протестите и подписките, но пускам запитване - има ли някаква форма на онлайн подписка или как да накарам друг човек да го направи вместо мен - защото искрено вярвам, че е несправедливо решението. А даже си мисля, че цялото нещо е постановка, защото администрацията на правителството ни е пълна с кретени ( реших да не се извинявам за всяка грозна дума, която използвам , защото няма да са малко). Като нищо министерстовото да са натиснали директора, да уволни един учител, за да се потули проблема.
Много ще кажете, е гледай го този, какво си мисли, че рабира и се обажда. САМО ЧЕ аз съм един от малкото ученици, който преди години беше център на невероятен скандал в СМГ, който ЕДИНСТВЕНО И САМО на моята ( и на моите родители родители ) добродушност не стигна до уволнението на бившата ни директорка и една купчина учители, които не заслужават да стъпват в училище никога повече. Много добре са ми познати интригите в образователната ни система, но наистина г-жа Тодорова да напусне СМГ е невероятна грешка и много ще се съгласите с мен.
Както споменах, моля за отговор дали има какво аз както и други бивши завършили ученици, пребиваващи в чужбина да направим по въпроса за да подкрепим г-жа Тодорова.
И господин Антони Стоянов, ако четете това, ще ви припомня жеста, който направих в моя 12ти клас с благотворителния концерт. МОЛЯ ВИ, ако не заради мен, то заради бъдещето на СМГ, да предприемете коректни мерки, защото това не е правилно.

Последна редакция: вт, 11 юли 2017, 14:35 от Фран Дж

# 372
Курсовете не са под юрисдикцията на ръководството, а на училищното настоятелство!

Въпроса си стои - какво става с децата, чиито родители са платили, за да са на курс при г-жа Тодорова???
Кой ги ощетява. Всички знаем какви са опашките и борбата за желания учител.

Какви ще са дисциплинарните наказания за списъците от които умишлено е изхвърлено името на Тодорова и са ощетени .....бр. деца и са нанесени материални и морални щети???

# 373
# 374
Превърнахте темата като агитационна. И каква е тая жлъч?
Разбрахме, събирате подписи, РУО преразглежда случая, ако и това не е достатъчно, г-жа Тодорова каза, че ще си потърси правата в съда. Всеки вече си е изградил мнение по случая. Ако иска да подкрепи подписката, ще Ви пише.
Не е необходимо да споделяте чужди мнения на хора от ФБ. Ако желаят ще влязат и ще пишат. Всички в България сме компетентни по всички въпроси и дай да даваме съвети кой какво да прави и кой как да работи!
Има си институции, има и начини как се действа при такива ситуации. Но обиди и закани е прекалено!

Общи условия

Активация на акаунт