СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 5

• 112 190
  • 753
  •   1
Отговори
# 405
Кой има интерес да скара СМГ и ПЧМГ?

Вероятно този, който започна. Иначе защо ще го прави? Слушаш и не вярваш на ушите си, голяма излагация. Всичките учители вкупом не биха могли да уронят авторитета на училище така, както този, който уж го брани.

# 406
  • София
Формално Г-н Стоянов е прав, че други училища, включително и ПЧМГ са "облагодетелствани" спрямо СМГ /и други училища/ относно минималните точки на допуснатите на втори кръг на ЕК. Жалко само, че не го е казал по подходящ начин, защото от това той се поставя в неизгодна позиция и си губи едно от "предимствата" в "спора".

# 407
# 408
България се представи с общо 18 участници в три отбора. Всички наши ученици завоюваха медали – 1 златен, 11 сребърни и 6 бронзови, както следва: · Светлин Лалов (СМГ) – златен медал · Стефан Хаджистойков (СМГ) – сребърен медал · Борислав Кирилов(ПЧМГ) – сребърен медал · Галин Тотев (ППМГ Бургас) – сребърен медал · Мартин Стефанов (СМГ) – сребърен медал · Диян Димитров (СМГ) – сребърен медал · Мартин Копчев (ППМГ Гарбово) – сребърен медал · Матей Петков (НПМГ) – сребърен медал · Георги Златинов (ПМГ Благоевград) – сребърен медал · Михаела Гледачева (ПЧМГ) – сребърен медал · Марк Киричев (МГ Варна) – сребърен медал · До Виет Кьонг (СМГ) – сребърен медал · Димитър Николов (МГ Варна) – бронзов медал · Георги Петков (МГ Варна) – бронзов медал · Андрей Цочев (ППМГ Бургас) – бронзов медал · Калоян Янчев (МГ Варна) – бронзов медал · Веселина Иванова (ППМГ Бургас) – бронзов медал · Марина Бояджиева (ППМГ Бургас) – бронзов медал Ръководители на нашите отборите са Ирина Шаркова, Велислав Йончев, Стоян Ненков, Петя Тодорова, Иван Ангелов и Елена Киселова.
 Ето за това става дума : Петя Тодорова,един доказал се математик,педагог и професионалист.

# 409
Добър вечер на всички!
От известно време следя настоящия форум, с оглед на актуалния казус, но чак днес реших да си направя регистрация, защото попаднах на статията в "Днес.бг" и не мисля, че още дълго мога да издържа да съм в невидение, относно изнесената в коментарите информация. Обръщам се с огромна молба към по-запознатите с проблемите на СМГ родители, да изкажат своето мнение, ако обичат, по повод съдържателния аспект на темите, засегнати в коментарите под материала и най-вече степента им на достоверност.
http://www.dnes.bg/obshtestvo/2017/07/10/protest-na-roditeli-v-s … 49#comment-newest
С благодарност,
Севдалина Филева-Мавродиева

# 410
Всички ние каквото имахме за казване, казахме. Ново няма да измислим.
Какво мислят децата също е ясно и, бих казала, е съвсем нормално. Децата са идеалисти с чисти съзнания и нямат житейския опит на възрастните за да търсят мотиви по-надълбоко. И слава богу, че е така, нали затова са деца, а не възрастни.
Но ми е интересно какво ли мислят по казуса другите учители от СМГ Thinking Няма съмнение, че те, за разлика от децата, са съвсем наясно за враждуващите лагери, за пристрастията в гилдията, за скритите мотиви и действия на всеки от общността им. Според мен ако се получи мнение от останалите учители най-добре можем да разберем какво е ръководило наистина действията на играчите в тази пиеса на абсурда, която гледаме. Най-вероятно обаче ще запазят мълчание, но пък и то е показателно, защото при други казуси учителите са изказвали мнение Thinking

Не знам истински ли са профилите във фейсбук, но на стената на Петя Тодорова Грозьо Станилов (предполагам знаете кой е) е написал следното: "Борете се храбро. Ще победите. Директорът ви, който е мой бивш студент трябва да отстъпи. Можете да му покажете това мое мнение" И това е харесано от 3-ма от учителите-математици от СМГ. Това за мен е показване на мнение, пак казвам, ако това са наистина те.

# 411
Добър вечер на всички!
От известно време следя настоящия форум, с оглед на актуалния казус, но чак днес реших да си направя регистрация, защото попаднах на статията в "Днес.бг" и не мисля, че още дълго мога да издържа да съм в невидение, относно изнесената в коментарите информация. Обръщам се с огромна молба към по-запознатите с проблемите на СМГ родители, да изкажат своето мнение, ако обичат, по повод съдържателния аспект на темите, засегнати в коментарите под материала и най-вече степента им на достоверност.
http://www.dnes.bg/obshtestvo/2017/07/10/protest-na-roditeli-v-s … 49#comment-newest
С благодарност,
Севдалина Филева-Мавродиева

Част от информацията в коментарите и сама можете да проверите – за някои от учителите например. Чичо Гугъл знае всичко. А и ученик си имате в гимназията...

# 412
До math_mother:
Ученикът е едва втора година в училището и съгласете се, че няма как да знае много по темите, споменати в коментарите, особено що се касае за финансови въпроси. Simple Smile

# 413
Скрит текст:
България се представи с общо 18 участници в три отбора. Всички наши ученици завоюваха медали – 1 златен, 11 сребърни и 6 бронзови, както следва: · Светлин Лалов (СМГ) – златен медал · Стефан Хаджистойков (СМГ) – сребърен медал · Борислав Кирилов(ПЧМГ) – сребърен медал · Галин Тотев (ППМГ Бургас) – сребърен медал · Мартин Стефанов (СМГ) – сребърен медал · Диян Димитров (СМГ) – сребърен медал · Мартин Копчев (ППМГ Гарбово) – сребърен медал · Матей Петков (НПМГ) – сребърен медал · Георги Златинов (ПМГ Благоевград) – сребърен медал · Михаела Гледачева (ПЧМГ) – сребърен медал · Марк Киричев (МГ Варна) – сребърен медал · До Виет Кьонг (СМГ) – сребърен медал · Димитър Николов (МГ Варна) – бронзов медал · Георги Петков (МГ Варна) – бронзов медал · Андрей Цочев (ППМГ Бургас) – бронзов медал · Калоян Янчев (МГ Варна) – бронзов медал · Веселина Иванова (ППМГ Бургас) – бронзов медал · Марина Бояджиева (ППМГ Бургас) – бронзов медал Ръководители на нашите отборите са Ирина Шаркова, Велислав Йончев, Стоян Ненков, Петя Тодорова, Иван Ангелов и Елена Киселова.
 Ето за това става дума : Петя Тодорова,един доказал се математик,педагог и професионалист.
Би ли пояснила ролята на Петя Тодорова в този случай ? От тези деца няма нито едно нейно, няма участие и в подготовката им преди състезанието.
P.S. Петя Тодорова наистина е доказал се математик,педагог и професионалист.

# 414

Не схващам смисъл на цитираните медалисти, но по отношение на това в цитата искам да подчертая дебело, че никой не подлага на съмнение компетентността и учителските качества на Петя Тодорова. Дилемата е друга - всички знаят, че СМГ е трън в очите на доста хора (в това число и лобито на ЧУ) и оцелява благодарение на добрите си резултати, на сплотеността на учителите, а и на подкрепата на родители и общественост. И сега, ако Петя Тородова се окаже "троянския кон" на враждебното лоби, дали е коректно да бъде оставена в СМГ? И кое ще е по-малкото зло (защото беля вече има станала и това не може да се забърше все едно не е било) - да се изгуби един ценен преподавател или да се остави в СМГ един агент на Сава Гроздев и лобист за чужди интереси?
Това е трудният избор, той е въпрос на приоритети и няма прост отговор. Мотивите за уволнение може да не издържат в съда, но само вътре в училището знаят дали Петя Тодорова наистина е "пета колона" на чужди интереси или просто се е случила на кофти място в кофти момент. За мен лично този отговор е много важен. Ако се окаже, че тя няма нищо общо с игрите на Сава Гроздев и просто е станала грешка, съм 100% зада нея. Обаче ако е обратното - не знам наистина, трудно решение и добре, че не зависи от мен.

# 415
В сайта на РУО, в секция свободни работни места има следната обява за СМГ (от днес):
1. Учител по БЕЛ – 2 места
2.  Учител по информатика – 1 щат
3. Учител по математика - 2 щата
4. Учител по ФВС - 0,5 щата
5. Учител по Човекът и природата – 0,5 щата
6. Учител по история и цивилизация - 1 щат

# 416

Не схващам смисъл на цитираните медалисти, но по отношение на това в цитата искам да подчертая дебело, че никой не подлага на съмнение компетентността и учителските качества на Петя Тодорова. Дилемата е друга - всички знаят, че СМГ е трън в очите на доста хора (в това число и лобито на ЧУ) и оцелява благодарение на добрите си резултати, на сплотеността на учителите, а и на подкрепата на родители и общественост. И сега, ако Петя Тородова се окаже "троянския кон" на враждебното лоби, дали е коректно да бъде оставена в СМГ? И кое ще е по-малкото зло (защото беля вече има станала и това не може да се забърше все едно не е било) - да се изгуби един ценен преподавател или да се остави в СМГ един агент на Сава Гроздев и лобист за чужди интереси?
Това е трудният избор, той е въпрос на приоритети и няма прост отговор. Мотивите за уволнение може да не издържат в съда, но само вътре в училището знаят дали Петя Тодорова наистина е "пета колона" на чужди интереси или просто се е случила на кофти място в кофти момент. За мен лично този отговор е много важен. Ако се окаже, че тя няма нищо общо с игрите на Сава Гроздев и просто е станала грешка, съм 100% зада нея. Обаче ако е обратното - не знам наистина, трудно решение и добре, че не зависи от мен.
Черна станция, да не се окаже самият директор "троянски кон"?!?! Действията му и приказките му (не само по отношение на П. Тодорова) издават хаотичност и некомпетентност. Създават стрес в деца и родители, и водят до конфликти.... Та ме обземат едни чуденки и питанки.

# 417
Война в СМГ и разделяне на лагери е най-неблагоприятния сценарий(за учители и деца).
Ако СМГ беше частна фирма , а г-н Стоянов акционер , то решението му е в правилната посока и  не подлежи на коментар. В случая медийните изяви и решението му са пресилени и неадекватни за ситуацията в момента, впредвид дефицита на качествени преподаватели и последващата реакция на останалите стари преподаватели.
Не мога да разбера защо не подновява договор и на учител по БЕЛ , който всички харесват , а обявява свободни места за 2-ма преподаватели от БЕЛ. Иска да са на временни договори и такава е процедурата или ?
Що не вземе да си подтисне малко егото , да върне Тодорова , да назначи Георгиев и  отново ще получи широка подкрепа. ББ колко пъти включва задна и сега е 3 мандат на власт.  Не винаги отстъплението води до загуба на войната!

# 418
 Мда, определено Стоянов не може да предвиди последиците от действията си, а готов ли е да загуби и дело, което е абсолютно сигурно. Ако ПЧМГ може да отвори паралелки моментално си местя там детето.

Последна редакция: ср, 12 юли 2017, 09:46 от wildmama

# 419
Вие тук се концентрирахте върху уволнението на Петя Тодорова, но забравяте, че в списъкът с уволнени/неподновени договори има още десетина имена. Каква е причината за всеки един от тях по отделно? Има ли някой информация? Защото аз знам за доста качествени учители, които са в този списък. А и във фейсбук и по телевизията се спомена името на учител на малките, отзивите за когото са прекрасни и въпреки това е изхвърлен.

Дали всъщност не се касае за масова чистка?

Общи условия

Активация на акаунт