СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 5

• 112 207
  • 753
  •   1
Отговори
# 420
  • София
А лагери няма как да няма при така създалата се ситуация. Със сигурност има учители зад Стоянов, но има много учители, и то имена, които подкрепят уволнените си колеги.
При така създадения шум за не подновени договори дали ще има качествен преподавател, който да се кандидатира за вакантните места, с оглед на това, че  догодина може да се окаже и той с не подновен договор, независимо от резултатите, които е постигнал през годината?
А защо ни е нов учител като старият постигна невероятни резултати с децата само за 1 година и как да им обясним на тях, че независимо от това дали си се справял отлично, трудът ти може и да остане недооценен. Те са малки, но не чак толкова, за да не си задават очевидни въпроси. Детето ми ме пита: "Мамо, защо махат господина? Какво е направил? " И аз какво да отговоря?  

# 421
  • Sofiq
Формално Г-н Стоянов е прав, че други училища, включително и ПЧМГ са "облагодетелствани" спрямо СМГ /и други училища/ относно минималните точки на допуснатите на втори кръг на ЕК. Жалко само, че не го е казал по подходящ начин, защото от това той се поставя в неизгодна позиция и си губи едно от "предимствата" в "спора".
И как точно са "облагодетелствани" от ПЧМГ? Да не би да са допуснали деца с ниски точки?
И да не би да ги пращат директно на на награждаване? Не, пращат ги на състезание, където никой не им изкарва точките, сами трябва да си ги изкарат и смея да твърдя, че високите точки от 1 кръг не са гаранция за високи такива на 2-ия. И както е видно, въпреки всички явили се деца, включая тези от СМГ, в някои класове именно деца от ПЧМГ са на първо място. Тези деца са се класирали с високи точки и не им е била нужна "помощ" за това. Така че това изказване е смешно.

Не съм слушала лично по радио/тв какво е казал Г-н Стоянов, но в една медия имаше този цитат "интересите й в частната гимназия са по-важни от СМГ" за Тодорова. За какви интереси В ПЧМГ на Тодорова, като учител в СМГ може да става дума? Че го е направила, за да си бетонира пътя до ПЧМГ , че се е договорила с тях за това или какво? Преподавател от нейната класа няма нужда да прави подобни неща, ако желае да смени местоработата, а и не я е сменила сама до момента-видно. Тогава за какво намеква Стоянов- че е взела пари от ПЧМГ за това си действие (?), възможно ли е да допуска такава глупост? Или просто много е искал ПЧМГ да му е виновно за нещо?

Каквото и да е било, беше голяма грешка да намесва друго училище в спора, защото в случая другото училище няма нищо общо. Ехх, Антоне,Антоне, какви ги набърка...

# 422
С оглед на конспиративните теории които се завъртяха тази сутрин, с чиста съвест може да се твърди, че всъщност г-н Стоянов е "троянския кон" и обслужва интересите на частни училища Simple Smile Логично, при положение, че покрай скандала:

1. Сериозно се уврежда имиджа на СМГ, доста негативни коментари събра по медиите тези дни. Пък поведението и изказванията на г-н Стоянов говорят за непрофесионализъм.
2. Не е далеч мисълта, че идеята е зорлем добри преподаватели да бъдат пренасочени към частно училище (друго държавно конкурентно с математика в София няма).
3. И всъщност с комплекса си от действия г-н Стоянов е минал във вражеския лагер на тези, които искат да затрият СМГ.

Та толкова за конспирациите Simple Smile Всичко е въпрос на гл. точка. Как пък някои сега се сетиха, че дългогодишния преподавател на СМГ баш сега станал "пета колона" и почнал да защитава чужди интереси.

А всъщност конспирации няма, това си е разчистване на сметки и дерибействане на дребно. За съжаление на някои хора добрите в областта си обикновено си знаят цената и не са от "послушните"...

# 423
  • Sofiq
Откакто Антони Стоянов стана директор, училището доби нови материални придобивки на базата, учениците му жънат все повече и повече медали. Бивши ученици от чужбина почнаха да помагат за базата също и да го подкрепят. Нямам поглед от кухнята, това е гледано отстрани. Дотук съсипване не само че нямаше, ами и имиджът на училището скочи неимоверно за тия пет години, факт.

Сега, последната седмица станаха неразбории, но според мен и те ще се оправят, по един или друг начин...

А за това, че "добри преподаватели да бъдат пренасочени към частно училище", пак са спекулации. Повечето частни училища не биха рискували да наемат директно дисциплинарно уволнени учители от друго училище, дори когато е явна глупост това уволнение. Ако в едно голямо държавно училище учителите са под лупа, то какво остава за малките частни...нима мислите, че просто ей така уволненият от едно място отива на другото...очевидно нямате дете в ЧУ , за да видите как претенциите на родителите там клатят кораба. Все ще се намери някой да каже,че не е морално да се наемат уволнени.

Всичко това са глупости и не знам кой има полза подобни безсмислици да се тиражират,освен медиите, жадни за скандали.

# 424
  • София
Rumen_s, теорията ти издиша, защото за всичките години на съществуване на ПЧМГ, голяма част от учителите им по математика, са си работили и на двете места, т.е. това не е било проблем, защо сега изведнъж да стане и то с преподавател, който не работи паралелно в ПЧМГ, а в друго училище.

# 425
То пък директорите на ЧУ пък като се съобразяват с родителските щения! Особено една-две директриси, така популярни в темата за ЧУ.  Wink  Моля ви! Прав е Румен, макар написаното да е ирония.
Директорът на СМГ се изложи жестоко с намесването на частно училище, вместо да изясни основния проблем. Вероятно си има мотиви за уволненията и неподновяването на договори, но те не станаха ясни. Стана ясно, че е слаб и търси вината в конкурента.  Wink

А последните два дни из форумите прочетох доста недоволство от страна на бивши СМГ-ейци по отношение на щенията на директора за спонсорства и прочие. На едно място даже прочетох думата "изнудване". Та материалните придобивки също имат различно тълкуване. Дори прочетох за съмнения относно спонсорства на чуждестранни институции, банки и т.н.

# 426
Цитат
На едно място даже прочетох думата "изнудване".
хора вие прегряхте и решихте да навестите темата за СМГ ли?Simple Smile

# 427
Цитат

Излишно включване. Ако не ви харесва какво хората споделят по въпроса, проблемът е във вас.

# 428
Черна станция, да не се окаже самият директор "троянски кон"?!?! Действията му и приказките му (не само по отношение на П. Тодорова) издават хаотичност и некомпетентност. Създават стрес в деца и родители, и водят до конфликти.... Та ме обземат едни чуденки и питанки.

Не бъркай некадърността/липсата на качества с троянски лкон Mr. Green И двете могат да нанесат вреда, но не са едно и също.

# 429
Цитат

Никой не е прегрявал Wink
Аз четох също коментари и изказвания по въпроса, определящи събирането на пари от настоящи и бивши СМГ-йци като изнудване.
Въпросът е, че в ситуация като тази, всеки започва да говори, говори много и различни неща и става ...
Но истината е, че за мен е странно:
1. Защо още след ЕК директорът не е уволнил учителката за уронване на престижа и прочие. Нищо, че е средата на учебната година;
2. Защо си заминават и други преподаватели, макар и чрез неподновяване на договорите, за които се знае, че са постигнали добри резултати и децата ги обичат;
3. Обяснението, дадено от СМГ за събитията е просто смешно - започват с изречение, че се позовават и боравят с факти, а фактите вътре не ги видяхме...
4. Директорът дава едни обяснения, които могат да бъдат окачествени единствено с безумното определение "Да паднеш от коня зелен".
Моето дете не ученик в СМГ. Но СМГ е институция и е жалко и това нещо в БГ бъде съсипано.

Последна редакция: ср, 12 юли 2017, 11:22 от Анонимен

# 430
Черна станция, да не се окаже самият директор "троянски кон"?!?! Действията му и приказките му (не само по отношение на П. Тодорова) издават хаотичност и некомпетентност. Създават стрес в деца и родители, и водят до конфликти.... Та ме обземат едни чуденки и питанки.

Не бъркай некадърността/липсата на качества с троянски лкон Mr. Green И двете могат да нанесат вреда, но не са едно и също.

Съгласна съм. Но в случая едното може да е производно на другото Kissing Heart
Поради некадърност и липса на качества да управлява едно училище-институция, той допуска да стане и "троянски кон".
Веднага искам да направя едно уточнение: не познавам човека и директора Стоянов, само изказвам мнение на база прочетеното последните дни. Не искам да навлизаме в конспиративни теории. Но то просто бие на очи това негово алогично поведение.

# 431
Цитат

Аз четох също коментари и изказвания по въпроса, определящи събирането на пари от настоящи и бивши СМГ-йци като изнудване.
Въпросът е, че в ситуация като тази, всеки започва да говори, говори много и различни неща и става ...
1. Защо още след ЕК директорът е уволнил учителката за уронване на престижа и прочие. Нищо, че е средата на учебната година;
2. Защо си заминават и други преподаватели, макар и чрез неподновяване на договорите, за които се знае, че са постигнали добри резултати и децата ги обичат;
3. Обяснението, дадено от СМГ за събитията е просто смешно - започват с изречение, че се позовават и боравят с факти, а фактите вътре не ги видяхме...
4. Директорът дава едни обяснения, които могат да бъдат окачествени единствено с безумното определение "Да паднеш от коня зелен".
Моето дете не ученик в СМГ. Но СМГ е институция и е жалко и това нещо в БГ бъде съсипано.

Изрази в думи и моите мисли!
Най ми е любопитно за другите учители каква е мотивацията. Защото очевидно измежду тях има качествени и харесвани и от деца, и от родители. Вярно е че КТ дава правото да не се поднови срочен договор, но все пак когато го правиш с хора, които са се доказали, е задължително да посочиш разумни мотиви. В противен случай е управленска некадърност и могат да те обвинят в лично отношение и разчистване на сметки.

И опита да се противопоставят две качествени училища като СМГ и ПЧМГ не е в полза на никой. Това ми е мнението.

# 432
Цитат

1. Защо още след ЕК директорът е уволнил учителката за уронване на престижа и прочие. Нищо, че е средата на учебната година;

Изрази в думи и моите мисли!
Най ми е любопитно за другите учители каква е мотивацията. Защото очевидно измежду тях има качествени и харесвани и от деца, и от родители. Вярно е че КТ дава правото да не се поднови срочен договор, но все пак когато го правиш с хора, които са се доказали, е задължително да посочиш разумни мотиви. В противен случай е управленска некадърност и могат да те обвинят в лично отношение и разчистване на сметки.

И опита да се противопоставят две качествени училища като СМГ и ПЧМГ не е в полза на никой. Това ми е мнението.
Съгласна съм. От това губи образованието. Българското образование или поне малкото, което е останало от него. И в тази връзка как човек да не навлезе в конспиративни теории...Wink

# 433
  • sofia
Не е ли възможно Стоянов да има данни и информация, които да не иска да сподели по телевизията и интервютата? Не го познавам лично, но все ми се струва, че си дава сметка какъв отзвук биха имали действията му. Ако не може да ги обоснове, едва ли би го направил. Ще ми се да вярвам, че има виждане кой да заеме освободените учителски позиции, защото качествени преподаватели не се намират със съобщение в сайта на РИО.

# 434
Не е ли възможно Стоянов да има данни и информация, които да не иска да сподели по телевизията и интервютата? Не го познавам лично, но все ми се струва, че си дава сметка какъв отзвук биха имали действията му. Ако не може да ги обоснове, едва ли би го направил. Ще ми се да вярвам, че има виждане кой да заеме освободените учителски позиции, защото качествени преподаватели не се намират със съобщение в сайта на РИО.

Всичко е възможно. Но около случаят толкова се разсмърдя, че е задължително да се мотивира. Дано поне проверката на РИО да не е формална.

Общи условия

Активация на акаунт