СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 5

• 112 222
  • 753
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Това, което разбирам е, че СМГ очевидно има много проблеми, които до този момент не са излизали... Та както е тръгнало се чудя какво още ще се разбере. Disappointed Relieved

Като гледам колко несъществуващи/неверни "факти" са започнали да излизат, се чудя докъде ще им стигне фантазията.

Никога не са ни искали пари, нито са ни изнудвали, нито със сегашната СМГ-йка, нито с бившата.

# 451
В момента в темата пишат главно хора нямащи нищо общо със СМГ. Много сеирджии, чули, прочели... чакащи да разберат нещо скандално. Почвам да си мисля, че може и да има положителен ефект от скандала - да намалее надплановият прием.

# 452
В сайта на РУО, в секция свободни работни места има следната обява за СМГ (от днес):
1. Учител по БЕЛ – 2 места
2.  Учител по информатика – 1 щат
3. Учител по математика - 2 щата
4. Учител по ФВС - 0,5 щата
5. Учител по Човекът и природата – 0,5 щата
6. Учител по история и цивилизация - 1 щат

Странно, какви учители ще се намерят за тези обявени места? Защо харесваните от деца и родители досегашни преподаватели са освободени?  Дано директора има някакво основание за действията си Simple Smile

# 453
Отвратителна тема, чак ми е неприятно да я чета.
Няколко факта който се пропускат.
1. Всички обяснявате за класираните деца на кенгуруто от СМГ.  НЕ е така . Тодорова е карала нейни деца да се явят в ПЧМГ, но остават много други деца от СМГ и други МГ гимназии- 125. Бургас, .... НЕ са само децата от СМГ.
Тази госпожа заедно с СГ оставиха тези деца. Чак след като стана големия скандал ги добавиха
Добавиха е точната дума и затова има деца с много по ниски резултати.
2.Подобно нещо се случи и на олимпиадата.

3Най важното, всички тези скандали , започнаха от Кунева- Тази "г-жа"  даде голямо рамо на частните и натисна държавното образование- Следете  реформа в образованието .
Ако някой не е разбрал- опростяването и намаляването на изучавания материал в държавните училища ги постравя на по ниско ниво спрямо частните- който ползват чужди образователни програми- Това ще се усети чак след 2-3-4 набора.

Нормална практика- когато не можеш да бориш конкуренцията , административно я премахваш.

И нещо за ПЧМГ,
Когато има състезание в СМГ децата се разпределят в стаите когато платят подред. В ПЧМГ децата винаги са разделени  ПЧмг в едни стаи,  външните в други.

# 454
Цитат
Това, че на вас не ви харесва противното мнение е съвсем друга тема. И не е мой проблем. Моля да не ме намесвате в собствените си теории и хипотези.
Може да не ми харесва, но е необходимо да го приема, след като ми беше споделено, за да приема различно мнение са ми необходими факти.
Ето моите за 15 години (това са двама бивши и един настоящ възпитаник на училището) не сме давали и не са ни искали никакви пари!

Никой до тук не ви е карал да приемате чуждото мнение, а да приемете факта, че има мнение различно от вашето.  Wink Явно освен четенето с разбиране и горното ви е трудно за преглъщане. Колкото вие сте анонимна, толкова и тези от фейса. Точно толкова достоверно звучите, колкото и те. Само дето сте на различни позиции по един и същи въпрос.

Ох голям мазол ви е частното образование явно. Много злоба има. За сведение, в ПЧМГ миналата учебна година приеха деца от СМГ за едно от състезанията, които се провеждаха при тях. Въпреки, че бяха обявили изрично, че изобщо няма да приемат външни деца да се явяват при тях.  Wink
Явно не осъзнавате, че не частните училища са проблема. А МОН, Сава Грозев и СБМ и всички техни скандали, делене на пари, влияние и т.н.

И не. Не гледам сеир. Интересувам се какво се случва в едно от най-добрите училища в България.

# 455

И нещо за ПЧМГ,
Когато има състезание в СМГ децата се разпределят в стаите когато платят подред. В ПЧМГ децата винаги са разделени  ПЧмг в едни стаи,  външните в други.

В ПЧМГ децата обикновено са разпределени по азбучен ред. Тоест независимо дали са външни или ученици на ПЧМГ щом имената им започват с А са в една стая.

# 456

И нещо за ПЧМГ,

В ПЧМГ децата обикновено са разпределени по азбучен ред. Тоест независимо дали са външни или ученици на ПЧМГ щом имената им започват с А са в една стая.

Точно за това обърнах внимание. Навсякъде в правилника в ПЧМГ пише че децата се разпределят по азбучен ред.
Да, но външните деца винаги са отделно
Защо?

# 457
  • София
Здравейте, начетох се на мнения и глупости тези дни и аз да се включа накрая. Уважавам г-жа Петя Тодорова като преподавател и като човек. Синът ми също. Но много от вас не знаят тревогите, които децата на СМГ и на други големи училища преживяха след като се появи протокола подписан от нея. Да, някои казаха, „Голяма работа поредното състезание с А,Б,В и т.н.“, но не е така за учениците от 8 клас нагоре. Всяко дете в тези среди се стреми към тази стипендия от МОН, която никак не е малка за едно дете. Те работят цяла година за тези стипендии. Някои казаха: „Нали нещата се оправиха“. И това не е така, защото има недопуснати до национален кръг деца с по-високи резултати от допуснатите, които са се явили по правилата на СГ. Познавам такива деца, мислите ли, че за тях е приятно? Ако имаха шанс, може би щяха да са със стипендия.  Директорът уволнил  Петя Тодорова. Явно е решил, че е постъпила некоректно с учениците на СМГ. Може би не го е направил веднага, защото сигурно си има ред, по който се прави това нещо. Може би има и други неща, които не знаем. Много глупости се изприказваха против Директора, против СМГ като институция и то от родители на  деца от СМГ. Мисля, че трябва да се замислят дали е редно да плюят така любимото за децата им училище, защото точно това правят като плюят по Директора му. Свидетел съм на работата в това училище, на добрият колектив от учители, на прекрасната връзка деца, директор, учители. Спрете се, хора! Нито са ми искали пари, нито са ме изнудвали. Разбирам, че не е приятно любимият учител да напусне децата, но все пак, както казахте има съд, нещата ще се гледат на по-високо ниво, ако г-жа Тодорова реши, разбира се. За другите учители....ми те могат да бъдат назначени пак септември месец, защо мислите, че това няма да стане. Изтекъл им срока, не е подновен юли месец, но на училището му трябват преподаватели /както е видно от сайта/ и най-вероятно ще бъдат назначени отново другата учебна година. Нека да не говорим напразно и не обвиняваме никого без да знаем подробности.

# 458
В момента в темата пишат главно хора нямащи нищо общо със СМГ. Много сеирджии, чули, прочели... чакащи да разберат нещо скандално. Почвам да си мисля, че може и да има положителен ефект от скандала - да намалее надплановият прием.
Съжалявам, но очевидно четете и не разбирате какво четете... И пишете ли пишете, но и Вие да се изкажете. Ясно сме заявили позиции и защо ни интересува казуса! Но явно ще изляза права, че СМГ има проблеми и то доста!

# 459
Отвратителна тема, чак ми е неприятно да я чета.
Няколко факта който се пропускат.
1. Всички обяснявате за класираните деца на кенгуруто от СМГ.  НЕ е така . Тодорова е карала нейни деца да се явят в ПЧМГ, но остават много други деца от СМГ и други МГ гимназии- 125. Бургас, .... НЕ са само децата от СМГ.
Тази госпожа заедно с СГ оставиха тези деца. Чак след като стана големия скандал ги добавиха
Добавиха е точната дума и затова има деца с много по ниски резултати.
2.Подобно нещо се случи и на олимпиадата.

3Най важното, всички тези скандали , започнаха от Кунева- Тази "г-жа"  даде голямо рамо на частните и натисна държавното образование- Следете  реформа в образованието .
Ако някой не е разбрал- опростяването и намаляването на изучавания материал в държавните училища ги постравя на по ниско ниво спрямо частните- който ползват чужди образователни програми- Това ще се усети чак след 2-3-4 набора.

Нормална практика- когато не можеш да бориш конкуренцията , административно я премахваш.

И нещо за ПЧМГ,
Когато има състезание в СМГ децата се разпределят в стаите когато платят подред. В ПЧМГ децата винаги са разделени  ПЧмг в едни стаи,  външните в други.

Ако "тази г-жа" е Вашата, но тя не е. Ако тази г-жа искаше "да даде рамо на частните", от одавна да го е направила, но тази г-жа е като Дон Кихот, съжалявам, но аз като родител на дете от нейният клас не допускам дори за секунда никаква лоша мисъл дори да и е минавала през главата. По предан, лоялен, всеотдаен, праволинеен, целенасочен, искрен, твърд, непоколебим да защитава правата на децата под негово ръководство ЧОВЕК, учител  и педагог Аз НЕ ПОЗНАВАМ!

Не желая да обиждате повече моята и на детето ми преподавателка без дори да имате беглата представа за какъв достоен човек говорим. Не случайно, имена от величието, на които само се прекланям, я защитават.

Последна редакция: ср, 12 юли 2017, 16:24 от Dreamily

# 460
Общоприетото в обществото е да бъде наказуемо изнудването. Така че твърдение, че някой е изнудван за пари е необходимо да се докаже, иначе е клевета
 А вие Bliss разпространявате тази непроверена информация и упорито я защитавате!

# 461

И нещо за ПЧМГ,

Точно за това обърнах внимание. Навсякъде в правилника в ПЧМГ пише че децата се разпределят по азбучен ред.
Да, но външните деца винаги са отделно
Защо?

Aми можете да видите разпределението преди състезание. И винаги е по азбучен ред.

# 462
Общоприетото в обществото е да бъде наказуемо изнудването. Така че твърдение, че някой е изнудван за пари е необходимо да се докаже, иначе е клевета
 А вие Bliss разпространявате тази непроверена информация и упорито я защитавате!

Ох, едно си баба знае, едно си баба бае!  Whistling ooooh! Малоумна история.

# 463
  • София

Ако "тази г-жа" е Вашата, но тя не е. Ако тази г-жа искаше "да даде рамо на частните", от одавна да го е направила, но тази г-жа е като Дон Кихот, съжалявам, но аз като родител на дете от нейният клас не допускам дори за секунда никаква лоша мисъл дори да и е минавала през главата. По предан, лоялен, всеотдаен, праволинеен, целенасочен, искрен, твърд, непоколебим да защитава правата на децата под негово ръководство ЧОВЕК, учител  и педагог Аз НЕ ПОЗНАВАМ!

Не желая да обиждате повече моята и на детето ми преподавателка без дори да имате беглата представа за какъв достоен човек говорим. Не случайно, имена от величието, на които само се прекланям, я защитават.

И аз заставам зад тези силни думи като майка на дете от  10б - другият ощетен клас , на който всъщност тя е истинският класен ръководител, , защото те, милите, друг нямат, и Ви моля да спрете да пишете повече! Не можете да ни разберете, нас, родителите на децата от 10а и 10б, поне се спрете, моля Ви!

Не мога да повярвам от къде тръгнахме, къде стигнахме .....

# 464
И като нямаме аргументи и доводи, дайте да забравим добрия тон Bliss!

Общи условия

Активация на акаунт