СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 5

• 112 213
  • 753
  •   1
Отговори
# 465
harry10 , разбирам Ви като родител, който си харесва класната на детето.

А защо и до къде се стигна, и колко още граници ще се преминат, и кой е виновен за това?

На няколко пъти имаше призиви да не се разпространява неверна и непроверена информация, полуистини, клевети....напразно./ всички четете фб, статии, блогчета....знаете за какво става въпрос, чудовищно е/

Хората, защитавайки П. Тодорова не си дават сметка, че с тези манипулации настройват останалите родители от СМГ, които малко или много са наясно доколко са верни клеветите, как са се случвали нещата.  Как така изведнъж се сетиха да разказват за изнудване, политически линии, кадрови проблеми и как беше.. а да ето го” СМГ очевидно има много проблеми, които до този момент не са излизали  „. Пак казвам- разбирам ,че искат да защитят учителката си , но нека е с  честни средства, без изопачаване на фактите и клевети. С измислени обвинения и правят мечешка услуга.

Настръхнах като четях обидите по адрес на Директора и училището , и акъла ми не го побира.

Последна редакция: ср, 12 юли 2017, 17:32 от gerka

# 466
много правилно постъпи човека ..че я уволни....и апропо говорейки за надплановия прием...ако някой си спомня 2009 ,когато прокуратурата влезе в училището заради нагласено класиране ...детето на което точките от 14 бяха подправени на 32 не беше ли сина на въпросната госпожа...честната и почтена госпожа..

# 467
грозна картина..много амбиции и на много хора пречи явно този ,когото плюят ...а родителите и децата са заложници на няколко манипулаторки

# 468
И като нямаме аргументи и доводи, дайте да забравим добрия тон Bliss!

Аргументи за какво? Мисля, че написаното от мен е на чист български? Добрият тон вие го забравихте с ето тази реплика:

хора вие прегряхте и решихте да навестите темата за СМГ ли?Simple Smile

И продължавате.

Очевидно в СМГ все пак има два лагера. За и против уволнението на Петя Тодорова. Очевидно вие сте от първият лагер. Това обаче не пречи на втория лагер да иска да изложи своите си аргументи в защита на позицията си и да смята, че те са прави.

Обаче никой не отговаря на въпроса за другите учители. Някак си се правите, че този въпрос не стои. Какви са мотивите? Очевидно сред тях има такива за които е нелогично да бъдат махнати, независимо дали чрез уволнение или с неподновени договори. Надя Владева очевидно не очаква да и се поднови на есен договора след като се е сбогувала с децата. Защо тя е без договор, след като са ясни нейните качества? Или учителят на малките?

Герка отидете във фейсбук и линка, който дадох. И кажете на хората, които цитирах, че лъжат. И се аргументирайте. Ето това ще е достойното поведение. Сега твърдението ви, че техните постове са неистина тежи точно толкова колкото и техните думи.

# 469
грозна картина..много амбиции и на много хора пречи явно този ,когото плюят ...а родителите и децата са заложници на няколко манипулаторки

И се регистрира, за да напишеш тези мили слова?
Добре е все пак да си мериш думите. Не е препоръчително да се стои непрекъснато с розови очила.

# 470
няма нужда мисля да се редактираме.кой е с розовите очила също е въпрос на дискусии..

# 471
Bliss, смятам да отида на кафе.Coffee
А за интригантите, независимо къде са, включително и за теб –Игнор!

# 472
  • София

Обаче никой не отговаря на въпроса за другите учители. Някак си се правите, че този въпрос не стои. Какви са мотивите? Очевидно сред тях има такива за които е нелогично да бъдат махнати, независимо дали чрез уволнение или с неподновени договори. Надя Владева очевидно не очаква да и се поднови на есен договора след като се е сбогувала с децата. Защо тя е без договор, след като са ясни нейните качества? Или учителят на малките?

Да и ние засегнатите от този акт родители, искаме отговор на този въпрос, но не го получаваме. Страхотни професионалисти, обичани от децата  и са с не подновени договори.  И не са махнати, за да им преподпишат наново договорите септември, както предположи някой по-горе. Мотивите са неясни, а логиката липсва. "Доброто е враг на най-доброто", коментира директорът по повод не подновените договори. А каква е гаранцията и кой ще ни я даде, че "най-доброто" предстои? И защо с общи приказки ни се замазват очите?

Последна редакция: ср, 12 юли 2017, 18:21 от jenap

# 473
  • София
Вие тук се концентрирахте върху уволнението на Петя Тодорова, но забравяте, че в списъкът с уволнени/неподновени договори има още десетина имена. Каква е причината за всеки един от тях по отделно? Има ли някой информация? Защото аз знам за доста качествени учители, които са в този списък. А и във фейсбук и по телевизията се спомена името на учител на малките, отзивите за когото са прекрасни и въпреки това е изхвърлен.

Дали всъщност не се касае за масова чистка?

Не, обяснение няма. Някой днес каза, че тези договори можело да се подновят преди началото на учебната година. Дори и да е така, нормално ли е да оставиш в неведение млади и кадърни учители през лятото... Нормално ли е те да чакат цяло лято и да се притесняват дали през септември ще продължат работата си в училището...Така ли се създават мотивирани и стимулирани учители? А самият директор в интервю казва, че "мотивирани и стимулирани учители е равнозначно на мотивирани ученици". И съм съгласна напълно с него, но за съжаление явно тези думи са само за интервютата. Детето ми случи на прекрасен учител по БЕЛ тази година и бях щастлива, защото като цяло мненията за учителите по БЕЛ в СМГ не са много добри (с едно огромно изключение - Людмил Попов). Учителят успя да запали дори и тези деца, които не обичаха да четат, да заобичат книгите. Разговаряли са в часовете за книги и извън учебната програма. През годината направиха упражненията в два допълнителни сборника по български език. Много често домашните по БЕЛ бяха също толкова големи като тези по математика. Направиха много преразкази и започнаха работа върху тезите. Целта на учителя, която той сподели с нас още на първата родителска среща, беше да ги подготви толкова добре за НВО по БЕЛ в седми клас, че да не е необходимо поне повечето да посещават допълнителни школи. Абсолютно вярвам, че с този учител моето дете нямаше да има нужда от школа/уроци. На областния кръг по БЕЛ групата на ученици от СМГ беше най-голяма и повечето бяха от неговите класове. Резултатите на децата бяха добри - две оценки 5.50, останалите 5.25, 5 и, ако си спомням правилно една оценка 4.75 (за съжаление не мога да отворя сайта на РИО-София в момента, а не съм си запазила файла). През цялата учебна година направиха много контролни работи по български език, обхващащи учебния материал и следващи модела на НВО в седми клас. Много често им даваше преразкази за домашно, включително текстове, давани на олимпиади за по-горни класове. Организира школа по БЕЛ.  Учителят работеше с амбиция, хъс, желание и децата го обичаха. Затова за мен (а явно и за други родители) беше безкрайно непонятно точно неговият договор да не бъде подновен. Затова подкрепихме учителя. Не всички учители в училището бихме подкрепили, не за всички учители бихме организирали подписки и не за всички бихме искали да се срещнем с директора, за да питаме защо договорът не подновен...Да, негово право е да не подновява договори, но и наше право е да се интересуваме защо. Не ни беше отговорено и това е най-мекото заключение за тази среща. Има много млади учители, но малцина са тези, които имат оня блясък в очите и оня плам, който увлича децата и ги превръща в "мотивирани ученици", търсещи знанието (а не само оценката). За съжаление, когато си положил толкова усилия и си на 20 и няколко години, а трудът ти не е оценен, може и да се откажеш. Да се надяваме, че ще ни върнат учителя, макар че след като са пуснали конкурс, шансовете намаляват.

# 474
 Чуйте детето колко точно и ясно обясни ситуацията:
http://darikradio.bg/shampion-ot-smg-varnete-gospoza-todorova-ta … -maika.html[/url]

С какво уважение и с каква любов говори за класната си.
Г-н Стоянов беше крайно агресивен, аз не почувствах капчица любов, състрадание и разбиране към децата в гласа му, грозни нападки и обвинения към г-жа Тодорова.Как ще ги докаже в съда се питам?!?! Къде са ощетените деца, моля журналистите да ги намерят и  интервюират. Аз току що чух едно крайно интелигентно дете, победител в това състезание , от СМГ и ощетено от класната си, която го учи прекрасно на математика, но сами виждате какво прелестно и интелигентно дете е .
Чудовищен абсурд, искам да чуя ощетените деца от г-жа Тодорова, аз не видах и не чух други, освен ощетените от г-н Стоянов деца ,лишавайки ги от любим учител.

Последна редакция: ср, 12 юли 2017, 18:31 от wildmama

# 475
На няколко пъти имаше призиви да не се разпространява неверна и непроверена информация, полуистини, клевети....напразно./ всички четете фб, статии, блогчета....знаете за какво става въпрос, чудовищно е/

Настръхнах като четях обидите по адрес на Директора и училището , и акъла ми не го побира.

Не разбирам защо за едни може да се "разпространява невярна и непроверена информация, полуистини, клевети", а за други – не. И кой да ни каже кое е истина, кое – не? Всеки носи отговорност за думите си, анонимни няма, особено пък тези от ФБ.
И на мен не са ми искали пари, освен задължителните 10 лв. за ежегодния концерт на гимназията, който никой от семейството ми не е посещавал. Но няма как да сме сигурни, че от други не е искано. Факт е, че се търсят спонсори преди всяко участие в чужбина. Логично е да се обърнат точно към свои бивши възпитаници.
И аз "настръхнах", когато прочетох и чух мотивите за дисциплинарно уволнение. Даже си помислих какво ли трябва да е наказанието за ученици, които мучат като крави в час, гукат или играят карти. Доживотен затвор без право на помилване е най-адекватното май. Та, всеки "настръхва" от различни неща и по тази причина лайква различни коментари във фейса – от възхвала на силния на деня (в стил соц), до тези, отразяващи реалното положение в любимото училище.

Последна редакция: ср, 12 юли 2017, 18:30 от math_mother

# 476
точно в това е проблема ..истинския проблем...никой не се спира пред нищо...безскрупулно се изманипулираха и деца и родители и журналисти..използват се децата за една недостойна манипулация..сами съдете за морала..

# 477
  • София
много правилно постъпи човека ..че я уволни....и апропо говорейки за надплановия прием...ако някой си спомня 2009 ,когато прокуратурата влезе в училището заради нагласено класиране ...детето на което точките от 14 бяха подправени на 32 не беше ли сина на въпросната госпожа...честната и почтена госпожа..

Е това вече минава наистина всякакви граници. Просто е абсурдно. Детето е 11 клас, какъв ще го "дири" - извинявам се за израза 2009 в СМГ. Отвратително изказване, моля модераторите да изтрият поста!

# 478
Bliss, смятам да отида на кафе.Coffee
А за интригантите, независимо къде са, включително и за теб –Игнор!

Хахаха очевидно в ролята на интриганти като мен са още доста трезвомислещи, които си задават същите логични въпроси като мен. И тук и във фейса има родители, които са били на срещата с директора. Нека разкажат за поведението му. Пък после ги наричайте интриганти.
Очевидно има сериозни финансови интереси, които са засегнати в случая. Все ще излезе наяве кой кой е в тази битка. Дано по-малко деца са потърпевши.

Толкова гняс по адрес на сина на Тодорова. Отвратително.

# 479
Math mother, би ли споделила кой е класния ръководител или кой точно Ви задължи да давате 10лева за концерта?
През 4 -те години сина ми е плащал,  само, ако е ходил. Случвало се е да пропусне и никой не му е искал никакви пари.

Общи условия

Активация на акаунт