СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 5

• 112 186
  • 753
  •   1
Отговори
# 525

Обаче никой не отговаря на въпроса за другите учители. Някак си се правите, че този въпрос не стои. Какви са мотивите? Очевидно сред тях има такива за които е нелогично да бъдат махнати, независимо дали чрез уволнение или с неподновени договори. Надя Владева очевидно не очаква да и се поднови на есен договора след като се е сбогувала с децата. Защо тя е без договор, след като са ясни нейните качества? Или учителят на малките?

Да и ние засегнатите от този акт родители, искаме отговор на този въпрос, но не го получаваме. Страхотни професионалисти, обичани от децата  и са с не подновени договори.  И не са махнати, за да им преподпишат наново договорите септември, както предположи някой по-горе. Мотивите са неясни, а логиката липсва. "Доброто е враг на най-доброто", коментира директорът по повод не подновените договори. А каква е гаранцията и кой ще ни я даде, че "най-доброто" предстои? И защо с общи приказки ни се замазват очите?

Мисля, че някой тук е отговорил вече на този въпрос, стига версията да е достоверна.
 http://www.dnes.bg/obshtestvo/2017/07/10/protest-na-roditeli-v-s … ,1#comment-newest

# 526
Като не са ви конкуренция, защо изобщо им се дразните? Защо изобщо ги забелязвате? Когато някой ти е незначителен изобщо и не го забелязваш. Wink Или все пак ви бъркат в здравето с нещо?

На ПЧМГ мен не ми бъркат в здравето и не им се дразня, даже изпитвам симпатии към тях. И когато имаше дебати за това дали и ЧУ да получават държавна субсидия по принципа "парите следват ученика" аз бях ЗА и подкрепих това нововъведение.
Всъщност имам само едно нещо против лобито на ЧУ, защото много активно натискат да го няма СМГ, и по-точно да няма СМГ между 5и 7 клас. Това вече според мен е неспортсменско.  Иначе нека има конкуренция, ако няма нивото ще спадне. Ако изчезнат тези 5-7 клас в СМГ има риск ЧУ да се самозабравят и да вдигнат таксите за сметка на сваляне на нивото (за какво да държат ниво, като им го няма големият конкурент) и затова даже феновете на ЧО имат полза СМГ да го има.

# 527
Като не са ви конкуренция, защо изобщо им се дразните? Защо изобщо ги забелязвате? Когато някой ти е незначителен изобщо и не го забелязваш. Wink Или все пак ви бъркат в здравето с нещо?

Сега ще изкарате, че ПЧМГ е виновна за скандала в гилдията на математиците. Хахахахах.
Не съм огромен фен на Питагор и ПЧМГ, но изобщо не мога да отрека качествата на училището. Особено на ПЧМГ. За Питагор ми е по-особено мнението. Ама пък да злословите, само защото техните деца започнаха да се изявяват на състезания и да печелят...еми някак си е неморално и грозно. Ще ме прощавате.
простена сте.поради липса и на информация и на поглед .но неморално и грозно смятам се стигна до тук,до това ниво (ако въобще има такова)...

Ами като сте толкова информирана, не си трайте. Споделете! Или "нивото" ви пречи? Но не ви пречи с недомлъвки да намесвате в конфликта институции, които в случая са страничен участник, както доста други училища.
И не ви пречи да искате да се изтрие конкуренцията. Борбата е ясно, че е за пари на ниво училища. Независимо дали ЧУ или ДУ. На ниво математици е борба на его и пак борба за пари. Стана ми ясно и на ниво родители, че борбата е между състезатели математици и печеленето на медали и стипендии, и от друга страна обикновени деца учещи в СМГ и без амбиции за състезания(това конкретно за конфликта в СМГ). И, че тези борби яко са размесени в една лесно възпламенима смес.

Ама нищо от горното не е от полза на децата!

Черна станция пак казвам - не визирам теб.
Не съм информирана, кой от лобито на ЧУ натиска да няма МГ в периода 4-7 клас. Но ако е така, аз категорично ще съм против подобно решение. Защото е видимо как вместо да се създават места с добро ниво на образованието, те намаляват с времето.

Ти много добре знаеш, че аз не съм добре приета в темата за ЧУ (независимо, че детето ми учи в ЧУ) именно защото винаги казвам каквото мисля и защото постоянно навирам проблемите в ЧУ-ща. Не обичам захаросани излияния и реклама. А такава има много в онази тема. По същия начин се отнасям и към ДУ. Всяко едно ЧУ има проблеми. И всяко ДУ. Въпросът е да си казваме нещата директно и да търсим разрешаване. А не да се опитваме да замитаме проблеми. Както в случая с този скандал. Проблемът не е Тодорова и нейният подпис. Засегнати родители в момента търсят отмъщение спрямо нея с мотив, че защитават принципите. Но или са слепи и не виждат, че проблемът всъщност е конфликта между Сава Грозев и СМБ и липсата на адекватна намеса, реакция, влизане във функции и задължения от страна на МОН. Или знаят истината, но им е по-изгодно да си разчистят сметките с бушона Тодорова.

Последна редакция: чт, 13 юли 2017, 10:08 от Анонимен

# 528
Е това вече е грозно,намесвате и детето на г-ж Тодорова - НЕДОПУСТИМО Е. Мисля,че е излишно да се спори.Видно е,че Стоянов уволнява госпожата не заради казуса ЕК,а поради лични пристрастия.Да официалната версия е това,но е разбираемо,няма как да я уволни с мотива "не я харесвам , защото не е с мен, а срещу мен". Напрежението в СМГ е от доста време. А защо мълчат другите учители е разбираемо , защото може да са следващите. Разберете там положението  е " ако не сте с мен сте против мен , а аз коля и беся".

# 529

На ПЧМГ мен не ми бъркат в здравето и не им се дразня, даже изпитвам симпатии към тях. И когато имаше дебати за това дали и ЧУ да получават държавна субсидия по принципа "парите следват ученика" аз бях ЗА и подкрепих това нововъведение.
Всъщност имам само едно нещо против лобито на ЧУ, защото много активно натискат да го няма СМГ, и по-точно да няма СМГ между 5и 7 клас. Това вече според мен е неспортсменско.  Иначе нека има конкуренция, ако няма нивото ще спадне. Ако изчезнат тези 5-7 клас в СМГ има риск ЧУ да се самозабравят и да вдигнат таксите за сметка на сваляне на нивото (за какво да държат ниво, като им го няма големият конкурент) и затова даже феновете на ЧО имат полза СМГ да го има.

Няма намерение да изчезнат, нали се увеличават всяка година паралелките 5-7 клас, но пък ми се струва, че има намерение да се доведът до ниво кватално училище с усилено изучаване на математика.
ЧУ независимо от нас ще се развиват, и премахването на добри учители ще ги подхранва именно тях с качестваени преподаватели, защото къде да отиде човек разочарован от системата?

# 530

БРАВО!съгласен съм.единствено "натискат" може би не описва достатъчно точно обстановката..
от много време "кликата на математичките' ръфа злобно СМГ...и от вън и от вътре(за съжаление)
а конкуренцията  трябва да уточним от кой тип е...
и въобще ..трудно е за хора външни за събитията да схванат цялата 'гряз',която една групичка злобни даскалици
твори от няколко години.Основния проблем е че СМГ не пада,а даже увеличава приема...
Само заради увеличения прием на този директор трябва да му сложат звезда в алея на славата   

# 531
Бе то кандидати за СМГ винаги е имало и ще има. Ама 5-тата и 6-тата паралелка не са особено геройство от страна на директора, особено след като водят след себе си делегиран бюджет.  Wink

# 532

Ами като сте толкова информирана, не си трайте. Споделете! Или "нивото" ви пречи? Но не ви пречи с недомлъвки да намесвате в конфликта институции, които в случая са страничен участник, както доста други училища.
И не ви пречи да искате да се изтрие конкуренцията. Борбата е ясно, че е за пари на ниво училища. Независимо дали ЧУ или ДУ. На ниво математици е борба на его и пак борба за пари. Стана ми ясно и на ниво родители, че борбата е между състезатели математици и печеленето на медали и стипендии, и от друга страна обикновени деца учещи в СМГ и без амбиции за състезания(това конкретно за конфликта в СМГ). И, че тези борби яко са размесени в една лесно възпламенима смес.

Ама нищо от горното не е от полза на децата!

Черна станция пак казвам - не визирам теб.
Не съм информирана, кой от лобито на ЧУ натиска да няма МГ в периода 4-7 клас. Но ако е така, аз категорично ще съм против подобно решение. Защото е видимо как вместо да се създават места с добро ниво на образованието, те намаляват с времето.

Ти много добре знаеш, че аз не съм добре приета в темата за ЧУ (независимо, че детето ми учи в ЧУ) именно защото винаги казвам каквото мисля и защото постоянно навирам проблемите в ЧУ-ща. Не обичам захаросани излияния и реклама. А такава има много в онази тема. По същия начин се отнасям и към ДУ. Всяко едно ЧУ има проблеми. И всяко ДУ. Въпросът е да си казваме нещата директно и да търсим разрешаване. А не да се опитваме да замитаме проблеми. Както в случая с този скандал. Проблемът не е Тодорова и нейният подпис. Засегнати родители в момента търсят отмъщение спрямо нея с мотив, че защитават принципите. Но или са слепи и не виждат, че проблемът всъщност е конфликта между Сава Грозев и СМБ и липсата на адекватна намеса, реакция, влизане във функции и задължения от страна на МОН. Или знаят истината, но им е по-изгодно да си разчистят сметките с бушона Тодорова.

Абсолютно съгласна съм.

# 533
от много време "кликата на математичките' ръфа злобно СМГ...и от вън и от вътре(за съжаление)
а конкуренцията  трябва да уточним от кой тип е...
и въобще ..трудно е за хора външни за събитията да схванат цялата 'гряз',която една групичка злобни даскалици твори от няколко години.

Кои са пък тези злобни даскалици? И как така по време на близо десетилетните ми отношения със СМГ никога не се сблъсках  стях?  newsm78

# 534
Не виждам и драма с петата и шестата паралелка. Все пак има норматив и той гласи, че в МГ (ПМГ) след 4 клас могат да се приемат до 2% от завършилите четвъртокласници през съответната година в съответната община. В София тази година са завършили около 11800 четвъртокласници. 2% са 236 деца, а се приемат 168, т.е. няма проблем с бройката, София се пренасели, а и наборът е голям. За какво квартално училище говори Dreamily? Кандидатите тази година бяха 884, като поне 750 от тях са се готвили много активно. Много се дразня на злобни подмятания за качеството на децата в допълнителните паралелки и как заради тях училището ставало на нивото на кварталните!

# 535
Проблем с бройката няма, имаше проблем със срока, в който могат да се правят промени. В заповедта виждам цитирано писмо на  МОН, вероятно са искали допълнително разрешение оттам. Чудя се за какво ги пишат тия наредби, като винаги се намира начин да бъдат заобиколени.

# 536
Оооо няма драма. Колкото повече деца получат добро образование, толкова по-добре. Ама хайде да не се измъкваме с нормативна уредба. Всички знаем колко паралелки обичайно приема СМГ и какво се случва последните години. И да си кажем истината - всичко е заради бюджета, не заради това, че директорът е филантроп и герой- борец за интересите на децата.

Мисля, че някой тук е отговорил вече на този въпрос, стига версията да е достоверна.
 http://www.dnes.bg/obshtestvo/2017/07/10/protest-na-roditeli-v-s … ,1#comment-newest

Интересна версия!

Последна редакция: чт, 13 юли 2017, 10:44 от Анонимен

# 537
  • София

За съжаление нямаме никаква друга логична и сме склонни да вярваме на тази.

# 538
Всички знаем колко паралелки обичайно приема СМГ и какво се случва последните години. И да си кажем истината - всичко е заради бюджета, не заради това, че директорът е филантроп.

И какво лошо има един директор да иска да има повече средства за повереното му училище? Има начин, възползва се! МГ Варна и МГ Пловдив също разкриха нови паралелки на базата на тази наредба. Така се прави, ако искаш да се развиваш, трябват средства.

# 539
Всички знаем колко паралелки обичайно приема СМГ и какво се случва последните години. И да си кажем истината - всичко е заради бюджета, не заради това, че директорът е филантроп.

И какво лошо има един директор да иска да има повече средства за повереното му училище? Има начин, възползва се! МГ Варна и МГ Пловдив също разкриха нови паралелки на базата на тази наредба. Така се прави, ако искаш да се развиваш, трябват средства.

Само ако не е за сметка на битовите условия и качеството. По колко деца са в клас в СМГ обичайно?  Wink

Общи условия

Активация на акаунт