Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 63

• 78 838
  • 752
  •   1
Отговори
# 255
И при мен беше така след 2рата инжекция Гонал Ф 112.5. Гадене, главоболие, тежест в корема и адска умора. И след третата не бях добре, но после организмът явно свикна.

Angelie И при мен започна от втория ден, и даже малко преди втората инжекция. Днес ми сложиха четвърта и продължава. Дано привикна скоро Simple Smile

# 256
  • София
Анджели, Патияки, гледам, че сте на доста символични дози Гонал, мога ли да попитам защо? Вие ли искахте слаба стимулация или имате много добър резрв или пък ПКЯ?

# 257
Анджели, Патияки, гледам, че сте на доста символични дози Гонал, мога ли да попитам защо? Вие ли искахте слаба стимулация или имате много добър резрв или пък ПКЯ?

При мен докторът прецени така. Каза, че се съм рисков пациент относно свръхстимулация, понеже АМХ ми бил сравнително висок (в нормалните граници, но с много добър резерв) и предпочита да почне с ниски дози. Също така каза, че с тази ниска доза съществува вариант и нищо да не се получи, но предпочита да прекъснем отпита, отколкото да получа свръхстимулация.
Някак си обяснението му ми се струва логично, затова и не се противих.

# 258
По време на втората ми стимулация и аз бях с главобилие и след като си сложех дозата ме обземаше някакво странно еуфирично състояние. Grinning Бях с 225 всяка сутрин.
А при първата стимулация бях със 150 единици и нямаше такива ефекти.

# 259
Някой правил ли е т.н Антагонист протокол и как протича?
Доста изчетох по темата научни статии, но ми се иска да чуя и мнения с резултати Hug

# 260
Доста изчетох по темата научни статии, но ми се иска да чуя и мнения с резултати Hug
Здравей, относно протокола, за който питаш. Миналата година ми го предложиха, но моите хормони са зле, високо ФСХ, изчерпан резерв и го отказах защ. си мисля , че 1. от високите дози лекарства хормоните още повече ще се разбутат и 2. резерва к. и без това е зле ще се изчерпа по-бързо. Може и да греша, но аз продължавам на вариант естествен цикъл или лека стимулация, к. е игра на нерви и нещата се разтеглят още повече във времето, но пък се надявам на естеств.подбор тъй като за мен , както съм в напреднала възраст количеството ще бъде за сметка на качеството.
За съжаление това мнение е без резултати  Wink
Успех каквото и да решиш  Hug

# 261
мисля, че масово се ползва агонист/антагонист протоколът. това е т.нар. къс протокол, при който на 5-6 ден от стимулацията включват антагонисти, за да се избегне покачване на лх. протокол само с антагонисти според мен няма как да има/антагонистите сами по себе си биха намалили всички хормони,вкл. е2 и фсх/, но може би се използва по-късото име за краткост.
п.п. т.е. гледай резултатите за къс протокол.

# 262

Да, аз сега съм по него. Първи опит ми е и не мога още да дам оценка на резултатите. За сега всичко изглежда наред, без особени странични действия.

# 263
Здравей, относно протокола, за който питаш. Миналата година ми го предложиха, но моите хормони са зле, високо ФСХ, изчерпан резерв и го отказах защ. си мисля , че 1. от високите дози лекарства хормоните още повече ще се разбутат и 2. резерва к. и без това е зле ще се изчерпа по-бързо. Може и да греша, но аз продължавам на вариант естествен цикъл или лека стимулация, к. е игра на нерви и нещата се разтеглят още повече във времето, но пък се надявам на естеств.подбор тъй като за мен , както съм в напреднала възраст количеството ще бъде за сметка на качеството.
За съжаление това мнение е без резултати  Wink
Успех каквото и да решиш  Hug
Да поясня, предложената схема беше със следните медикаменти Decapeptyl, Orgalytran, Merional, като май се започва от 20 -ти ден на цикъла, целта е по-голям контрол на нивата на хормоните.

# 264
Аз съм била на къс с Мерионал 225 сутрин и вечер и ми включиха Цетротайд от 4-5 ден и една кръгла нула. Била съм и на ЕЦ. Това е по-скоро, до колкото го разбрах с блокаж, а в същото време се води къс, ама не съвсем къс... та се пообърках. Точно за случаи, като моя. Ниско АМХ, височко ФСХ, един главно работещ яйчник, другия "лежи на кълка". До два дни ще кажат с точност в клиниката в която сме как ще се процедира с нас, защото случая ни не бил лесен, но не и невъзможен. Правят първо съвещание с ендрокринолози и биолози за да решат как е най-правилно да се действа. И мъжкият ни фактор не е безпроблемен.

# 265
  • София
Не е съвсем къс протокол, аз съм била на къс с Мерионал 225 сутрин и вечер и ми включиха Цетротайд от 4-5 ден и една кръгла нула. Това е по-скоро, до колкото го разбрах с блокаж, а в същото време се води къс, ама не съвсем къс... та се пообърках. Точно за случаи, като моя. Ниско АМХ, височко ФСХ, един главно работещ яйчник, другия "лежи на кълка". До два дни ще кажат с точност в клиниката в която сме как ще се процедира с нас, защото случая ни не бил лесен, но не и невъзможен. Правят първо съвещание с ендрокринолози и биолози за да решат как е най-правилно да се действа. И мъжкият ни фактор не е безпроблемен.

Все едно описваш мен, в коя клиника си?

# 266
В момента не сме в България, а преди това ме поразсипаха родните специалисти, та да се чудят сега хората как да сглобят едно бебенце.

# 267
  • София
В момента не сме в България, а преди това ме поразсипаха родните специалисти, та да се чудят сега хората как да сглобят едно бебенце.
Ще успеете  Hug

# 268

Да, аз сега съм по него. Първи опит ми е и не мога още да дам оценка на резултатите. За сега всичко изглежда наред, без особени странични действия.

Заради намален резерв ли? Как и с какво ти протича стимулацията? Ще се радвам да споделиш Hug

# 269
може би microflare са имали предвид, но той по същество също е къс. аз лично съм малко скептична. може да се стигне да неравномерно нарастване на фоликулите при намаляващ резерв, което евентуално може да се преодолее с ок предходния месец, но пък с тях може да се стигне до прекомерно подтискане на яйчиците. зависи как реагираш.

Общи условия

Активация на акаунт