Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 63

• 77 689
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
Благодаря много за отговорите, ще започна фолиевата отново. А дали мога да си самоназнача Инофолик? С този док миналата година правихме 2 инсеминации и той знае как реагирам на препаратите, аз си мисля, че затова не ми казва нищо, все пак си знае 😀 Успех на момичетата в процедура :*

# 661
Няма проблем да взимаш инуфолик - това е фолиева киселина с инузитол. Аз също взимах. Взимах и витамин Е. Просто като стартирате попитай какво може да продължиш да взимаш и какво да спреш.

# 662
  • Варна
Благодаря за съвета  bouquet

# 663
  • Sofia
Момичета колко време закъснение да очаквам на цикъл след блокираща инжекция. Вече ми закъснява няколко дни и се чудя докога  newsm78

# 664
Момичета колко време закъснение да очаквам на цикъл след блокираща инжекция. Вече ми закъснява няколко дни и се чудя докога  newsm78
Здравей, на мен вече 13 дена ми закъснява след блокиращата инжекция и като гледам няма намерение и да идва, говорих с моя доки и той ме успокои, че е възможно да се дължи на евентуална тънка лигавица, но във вторник ще разбера как са нещата! Успех!

# 665
Здравейте, момичета повремена стимолация дали разрешено физическа работа на. Мен ми е вече 11 ден страхме да неги спукна а имама и доста работа да свърша как мислите имали опасност.

# 666
  • София
Не е желателно

# 667
Здравейте, днес ми беше първия преглед  от започването на стимулация с Мерионал 75+150. Днес ми е 5ти ден имам 8 фоликула в левия и 10 в десния яйчник по 11мм. Според доки всичко е ок, само естрадиола ми е завишен - 1850 при референтни 46-607. Стимулацията остава същата + Цитротид и след 2 дена пак съм на преглед. Пункция в края на другата седмица вероятно. Как ви се струва? И забравих да я питам - какъв хранителен режим да спазвам, четох тук че са ви съветвали повече протеини да приемате?

# 668
  • София
Референтните стойности са за жени които не са в стимулация и се образува по 1 фоликул. Твоят трябва да е висок, все пак се цели изваждането на повече от 1 яйцеклетка

# 669
Благодаря Simple Smile

# 670
Надежда,

18 фоликула на 5ти ден е доста .
Като нищо ще направиш над 20 яйцеклетки - приготви се за хиперстимулация след пункцията.

Няма ли да намаляват дозата по някое време?

# 671
За понеделник имам само сутринта инжекция Мерионал 75 и после съм напреглед. Предполагам ако док прецени  ще я намали Sad Ще я питам, защото попринцип ме е страх от хиперсримулация, а всичко ми е много ново и не знам какво да очаквам.

# 672
Аз от личен опит ти го казвам. Бях на същата доза ( 225 ед.) мерионал и на 5-ти ден имах 13 фоликула, после до 8-ми станаха 16-17 и на пункция извадиха 20 Я.
Имах лека хиперстимулация - не че знам какво е тежка-  ама си бях зле 2 дни и лежах.

По принцип , когато се вадят много яйцеклетки е за сметка на качеството.
Не искам да те плаша , просто споделям.

# 673
Благодаря ти, Мая! Определено ще повдигна въпроса. Ще споделя утре лакво е мнението на док.

# 674
Здравейте момичета! След 1 ин витро неуспех, този месец доктора искаше да направим пункция на естествен цикъл и имунологична биопсия 5 дни по-късно. Всичко хубаво... обаче до 1-2 часа след като ми биха LH блокиращата инжекци и прегнила, аз се разболях и вдигнах температура. Дали беше вирус или настинка, така и не разбрах. За близо 24ч успях да овладея температурата и все пак пункция имаше. Лекувах се главно с парацетамол, тъй като преди биопсията ми казаха, че не е хубаво да приемам аспирин под никаква форма, и уж се оправях, а от снощи гърлото ми стана още по-раздразнено и ушите ми са заглъхнали. И ето го ключовия въпрос:

Някоя от вас правила ли си е биопсия болна - настинка, ангина, вирус, и/или знае ли дали това би афектирало резултатите?

Общи условия

Активация на акаунт