Клиника Малинов - клиниката сбъдваща мечти :) Тема 22

• 35 411
  • 721
  •   1
Отговори
# 615
Някой да е ползвал това чудо на природата - Клион Д и то преди опит/трансфер?
Засега нищо не отлагаме.
Боби, страхотни новини - стискам палци на борбеното ти човече

# 616
Знам, че ще е по-напрегнато, но се радвам че поне стигнах до тук /макар трансфера още да е мечта/. Повярвайте ми, отчаянието, че дори не могат да ти извадят качествена яйцеклетка е кошмарно. Всяка постигната следваща стъпка е една крачка напред. Дори и да не се получи сега, вече имам повече вяра, че все някога ще се случи.

Моля, който е имал по-скорошен трансфер да каже правилно ли съм разбрала какво трябва да правя от днес до неделя.

1. Дадоха ми Естрофем 2 мг. 2 пъти по 2 хапчета вагинално. Това от днес трябва да го започна, нали? И да го слагам само днес и утре? А като го гледам какво е дребно не знам как ще го мушна това чудо. В деня на трансфера не го слагам, нали?
2. Прогестерон на глобули. На инструкцията пише 3 пъти по 1 без деня на трансфера. Тоест днес сутринта съм сложила, слагам на обяд и довечера + утре пак. В деня на трансфера не слагам. Но това са 5 глобули, а са ми дали 8 броя.
3. В събота вечерта полов контакт без презерватив и след него слагам една глобулка Прогестерон.

Ако стигна до трансфер, предполагам ще ми кажат утре по телефона, ако има нещо допълнително.

# 617
  • Бургас
Боби, правилно си разбрала. Слагаш естрофема вагинално ... на мен ми бяха казали 15-20 минутки преди прогестерона да го слагам. Явно толкова време му е необходимо да се разтвори. Вечерта преди траснфера секс, а на сутринта не слагаш нищо вагинално. Бях питала дали да ги пия през устата, отговорът беше НЕ ... просто ще ги сложиш след самия траснфер. Утре чакай обаждане на обяд от ембриолозите и към 2 от акушерките със инструкции за траснфера. Те пак ще обяснят как трябва да се подготвиш. Стискам палци всичко да е наред и с ембрито и с траснфера след това  Hug

# 618
Боби, по принцип естрофемът ще го имаш още много време. Но на мен винаги са ми го давали след трансфер. Може при теб във връзка с лигавицата и затова е по-отрано. Първо слагаш винаги естрофема, изчакваш поне едни 15 мин да се разтвори. Съветвам те, ако имаш повече време и повече да изчакваш, че съм го хващала някои пъти изобщо да не се е разтворил след време. Всичко слагаш до деня на траснфера и сутринта нищо. След него ще ти дадат още глобули, с които да продължиш веднага след като се прибереш. Просто им казваш колко глобули са ти останали, за да ти сметнат още колко да ти дадат.
Имай предвид, че понякога звънят и по-късно чак след 3. При мен последния път много късно уговорихме трансфера към 16:30 и леко се поизпържих. Това ти го казвам да не се шашкаш, че са те забравили. Просто всичко се съгласува между ембриолозите и док и понякога, ако са заети с нещо става по-късно.
Скрит текст:
Не искам да приемаш нещата, които ти казвам като натякване. Просто те виждам, че си прекалено напрегната. Което разбира се е напълно нормално. Но трябва да намериш някаква техника за себе си и да изпускаш парата и гледаш позитивно на всеки дребен успех, за да не се сринеш после. Защото това в момента е нищо. Сама ще го усетиш в бъдеще. И дано никога не ти се налага да разбираш за разни други проблеми и притеснения и с опита си до тук "изкупиш" всичко в житова и имаш една нормална Б.

Последна редакция: пт, 17 мар 2017, 12:31 от 💎Bling-a-ling💎

# 619
Благодаря ви, Солейс, Блингче. То аз във всички случаи ще се изпържа до утре, знаете как е. Но не мога да променя начина, по който ще се развият нещата, така че ми остава да се надявам да съм късметлийка този път.

Да, много съм напрегната, а не искам да съм такава. Вчера като ми мушнаха пръста в онова устройство, което измерва вероятно пулса и д-р Цеков вика: "Лелеее, тука има голямо притеснение." И сега пак ме смъмриха и Деси каза, че ако искам бебето да си ме хареса трябва да се успокоя.

# 620
А защо се прави секс преди трансфер?

# 621
На мен ми бяха казвали, че по този начин се създавала среда, която е най-близка до средата при естествено забременяване. Не знам дали е вярно обаче, ако някой друг знае да каже.

Обади ми се ембриоложката току що. Всъщност делението не е точно на две в момента. Тя ми обясни, че в момента се виждали мъжкото и женското ядро т.е. това бил генетичния материал дошъл от яйцеклетката и сперматозоида. Утре сутринта трябва да е на 2, а по-късно на 4. Каза, че няма нещо което да я е притеснило по отношение на качеството, държи се добре засега и всичко е наред.

# 622
  • Бургас
Ами нещо от рода, че семенната течност допълнително спомага за за успешна имплантация. При животните поне било така, защо не и при хората  Laughing Със сигурност раздвижва кръвообращението в малкия таз, друг е въпроса с току що надупчени яйчници, колко е приятно. А в Малинов особено държат на тази подробност, при всичките ми трансфери акушерките напомняха постоянно да не вземем да забравим.

# 623
  • София
Моите две ембрита се развиват добре и утре ще ги замразят. Много ми ги похвалиха  Blush
Боби, успех и се опитай да си малко по-спокойна.
Чакаме Сън?

# 624
Благодаря, не знаех. Никога не са ми го искали  Grinning

# 625
хаха, аз явно ще съм референтна стойност, за вариант без секс.
Ренка, бравооо
Странно, моята пункция беше в петък, а чак в понеделник ми замразиха ембрионите, а  се знаеше, че няма да има трансфер от деня на пункцията

# 626
Дам много държат на това преди трансфер Mr. Green
Скрит текст:
Нашият опит обаче беше плачевен. И то заради всички лекарства, от които бях като гъба. Накрая по-скоро се травмирах физически и психически вместо да помогне нещо. Така че, ако нещо не ви се получава направо зарежете. Със стреса покрай това ще си докарате повече беля от полза. Втория път директно отсвирих ММ и пропуснахме тази част. Да не говорим, че така усърдно ме третираха и плашеха от хиперстимулация, че изобщо не смеех.
Поли, нормално замразили са ги на трети ден. При Рени същоще е така. При нас понеже бяха повече първоначално, замразиха част от най-добрите на трети ден и другите останаха за пети. Уви обаче нищо не оцеля дори до шести ден. Добре, че беше борбената ми бебка, защото можеше да отида и за ЗЕТ накрая от прекалени сметки. Не се очакваше такова развитие предвид първоначалните данни. А може и всички освен нас да са знаели и просто да са ни го спестили. А пък двете ми сладоледчета ще ги видим някой ден. Предвид това, което се случи с останалите ме е страх дали наистина ще са ок и ще оцелеят.

# 627
Поли, и на двете на трети ден ви ги замразяват. Еднакво ми се вижда.

# 628
Знам, че ще е по-напрегнато, но се радвам че поне стигнах до тук /макар трансфера още да е мечта/. Повярвайте ми, отчаянието, че дори не могат да ти извадят качествена яйцеклетка е кошмарно. Всяка постигната следваща стъпка е една крачка напред. Дори и да не се получи сега, вече имам повече вяра, че все някога ще се случи.

Моля, който е имал по-скорошен трансфер да каже правилно ли съм разбрала какво трябва да правя от днес до неделя.

1. Дадоха ми Естрофем 2 мг. 2 пъти по 2 хапчета вагинално. Това от днес трябва да го започна, нали? И да го слагам само днес и утре? А като го гледам какво е дребно не знам как ще го мушна това чудо. В деня на трансфера не го слагам, нали?
2. Прогестерон на глобули. На инструкцията пише 3 пъти по 1 без деня на трансфера. Тоест днес сутринта съм сложила, слагам на обяд и довечера + утре пак. В деня на трансфера не слагам. Но това са 5 глобули, а са ми дали 8 броя.
3. В събота вечерта полов контакт без презерватив и след него слагам една глобулка Прогестерон.

Ако стигна до трансфер, предполагам ще ми кажат утре по телефона, ако има нещо допълнително.
На мен също ми бяха предписали естрофем вагинално след пункция 3 пъти по 2 обаче, заедно с утрогестан. И аз се чудех за естрофема и питах акушерките с риск да съм досадна, и потвърдиха че е вагинално. Аз бях на естествен цикъл и имах ужасно сърцебиене до обяд всеки ден  Crazy  Embarassed, докато чаках обаждания от ембриолозите, ако знаех че е такъв труден момент сигурно щях да взема успокоителни. Ако Дай Боже стигна пак до такъв момент се надявам да съм претръпнала.
Успех Боби и само положителни мисли  bouquet
Успех желая на всички борбени момичета, на какъвто етап се намират от мечтата за дете, дано имаме късмет и сполука!   bouquet Hug

# 629
Много сте писали... Не мога да смогна.

Боби
, радвам се за яйчицето. Да стане прекрасно бебенце и да го гушкаш на термин!
Ренчо, по-добре късно, ама всичко да е идеално!!!  Hug Hug Hug Аз ти казах и сутринта, всичко ще се нареди, щом до тук сте стигнали...
Поли, да ги изтребите гадините и прекрасен и успешен трансфер!

Пропуснах на кого трябваше да пожелая успех утре на кръвния! Ама желая трицифрен резултат!

Аз минах, голямо чакане, голямо нещо. Снимаха в клиниката някакви неща и хем беше лудница, хем жестоко спокойствие. За сега продължаваме..

Скрит текст:
Ама дори не ме изслушаха какво исках да кажа. Иначе в ляво, на мястото на пунктираната киста имам 4ф, а в дясно имам жълто тяло. А сега жълто тяло ли е киста ли е, какво е... един бог знае като не съм имала прегледи до 9ти ден. Имам за днес и утре стимулация с Гонал. От утре и Цетродит. И в неделя пак хормони. Вече дори не знам дали ще имам желание да си записвам час да говоря с док за лапаро и други неща, както исках. Опитах се да подема темата и само ми викат спри да го мислиш това, няма да говорим и тн..

Ще ви моля за още палци, не че самата аз знам защо са ми Sad

Общи условия

Активация на акаунт