Болница Надежда-бъдете предпазливи!

• 152 746
  • 374
  •   1
Отговори
# 75
  • София
За мен грешката е първо на Стоянова, която води ЖК, че изобщо дава съвет "тръгвай към спешното в Надежда". При положение, че е извън Сф и не може да прегледа пациентката, а и не могат да поемат дете в 27г.с. при евентуално раждане. Вероятно е била с намерение да се стопира процесът, но в това няма как да бъде сигурна.
Втората грешка е на Белкин, че не е изпратил пациентката в МД директно, а се е опитал да прави чудеса от храброст.

На мен ми беше казано, че преди 32г.с. няма смисъл да ходя по други болници и да губя време. Отивам директно в МД или Токуда.

Отношението след това няма да коментирам, защото ме остави без думи.

# 76
Стратиева, щом детенцето ти е в една от двете болници, бъди сигурна че ще направят всичко необходимо за да няма последствия за детето ти.
Тук има подфорум- недоносени бебета, а във фейса има група- нашите недоносени деца.
Ако искаш заповядай. Там винаги има кой да помогне.

# 77
  • offshore & overseas
Потресена съм от ужасяващото отношение, което не се случва дори в държавните болници!! Shocked Shocked Shocked Говоря от опит, защото съм родила 3 деца в 2 от софийските държавни болници (Шейново и Майчин дом).

....
Ти можеш да говориш от опит, но влез в темите за МД и прочети, че има и жени с кошмарни изживявания там. Във всяка б-ца е така. Едни доволни, други- мега недоволни. Подобни генерални заключения не са от полза на никой.
Ми, така съм си, обичам да скандирам и да генерализирам, ко да ме праЙ чувяк. Laughing

Ако трябва да бъда сериозна, аз също съм страдала от неадекватно и нечовешко отношение в държавните болници, НО никога, по никакъв начин не са застрашавали с непрофесионализъм моя живот или живота на бебетата ми и мисля, че в повечето случаи такова е положението. Те си го написаха хората тука - хотелските условия и скъпата техника са в Надежда и тем подобните, но големите професионалисти и хората с големи сърца са в МД и тем подобните.

В темата за МД четох предимно хубави неща, в интерес на истината. Обикновено хората се оплакват от конкретен лекар или хвалят конкретен лекар. Условията, че не са добри, на всички ни е ясно.

Освен това не само съм генерализирала, но съм и разказала малко от своя опит, който счетох, че може да бъде полезна на г-жа Стратиева.

Естествено не мога да отрека, че има некомпетентни лекари навсякъде. Sad

От друга страна пък, Токуда е частна болница, а доста от майките на недоносени говорят със суперлативи за болницата и за лечението и престоя на бебетата им там.

Както и да е, аз някакси съм сигурна, че авторката на темата ще бъде компенсирана за цялото страдание, дали от ръководството на Надежда, дали от другаде, няма значение. Важното е да се даде гласност на проблема. Grinning

Последна редакция: пт, 17 фев 2017, 15:46 от Мяуче

# 78
  • София
Потресена съм от ужасяващото отношение, което не се случва дори в държавните болници!! Shocked Shocked Shocked Говоря от опит, защото съм родила 3 деца в 2 от софийските държавни болници (Шейново и Майчин дом).

....
Ти можеш да говориш от опит, но влез в темите за МД и прочети, че има и жени с кошмарни изживявания там. Във всяка б-ца е така. Едни доволни, други- мега недоволни. Подобни генерални заключения не са от полза на никой.
Ми, така съм си, обичам да скандирам и да генерализирам, ко да ме праЙ чувяк. Laughing

Скрит текст:
Ако трябва да бъда сериозна, аз също съм страдала от неадекватно и нечовешко отношение в държавните болници, НО никога, по никакъв начин не са застрашавали с непрофесионализъм моя живот или живота на бебетата ми и мисля, че в повечето случаи такова е положението. Те си го написаха хората тука - хотелските условия и скъпата техника са в Надежда и тем подобните, но големите професионалисти и хората с големи сърца са в МД и тем подобните.

От друга страна пък, Токуда е частна болница, а доста от майките на недоносени говорят със суперлативи за болницата и за лечението и престоя на бебетата им там.

Както и да е, аз някакси съм сигурна, че авторката на темата ще бъде компенсирана за цялото страдание, дали от ръководството на Надежда, дали от другаде, няма значение. Важното е да се даде гласност на проблема. Grinning
Ето ти и друга гледна точка.

Влизам за нормално раждане в държ. б-ца. Приемат ме, започва раждането и в един момент нещата се оплитат (не по вина на докторите). Упояват ме (пълна упойка) и вадят бебето веднага. Благодарна съм им за светкавичната реакция. Отивам в реанимация и 2ч. след като съм дошла на себе си, водят жена с усложнения, която току-що е родила и бебето не е спасено.

Един и същи ден, една и съща болница. Ако пишем с тази жена в една и съща тема, дали ще напишем едно и също нещо? Едва ли! Дали тези доктори, които за мен са специалисти, за нея ще са също толкова кадърни? Всичко зависи от конкретната ситуация.

# 79
Стратиева, щом детенцето ти е в една от двете болници, бъди сигурна че ще направят всичко необходимо за да няма последствия за детето ти.
Тук има подфорум- недоносени бебета, а във фейса има група- нашите недоносени деца.
Ако искаш заповядай. Там винаги има кой да помогне.

Благодаря, присъединена вече.

# 80
  • offshore & overseas
...
Един и същи ден, една и съща болница. Ако пишем с тази жена в една и съща тема, дали ще напишем едно и също нещо? Едва ли! Дали тези доктори, които за мен са специалисти, за нея ще са също толкова кадърни? Всичко зависи от конкретната ситуация.
Само не разбрах, това хипотетично ли е или наистина се е случило.

Дори да се е случило, много зависи от причините за смъртта на бебето. Може да не се дължи на лекарска некомпетентност. Имам предвид, на некомпетентността на израждащите лекари. Например, в случай че жената е проследявала бременността си другаде.

Лежала съм в Шейново с второто си бебе за задържане над месец, но не в Рискова бременност, а в Родилно отделение и съм се нагледала на какво ли не, но никога на непрофесионално отношение.

Едва ли е случайност. При това в МД са по-добри и от Шейново, по принцип.

# 81
  • София
Скрит текст:
...
Само не разбрах, това хипотетично ли е или наистина се е случило.

Скрит текст:
Дори да се е случило, много зависи от причините за смъртта на бебето. Може да не се дължи на лекарска некомпетентност. Имам предвид, на некомпетентността на израждащите лекари. Например, в случай че жената е проследявала бременността си другаде.

Лежала съм в Шейново с второто си бебе за задържане над месец, но не в Рискова бременност, а в Родилно отделение и съм се нагледала на какво ли не, но никога на непрофесионално отношение.

Едва ли е случайност. При това в МД са по-добри и от Шейново, по принцип.
Нищо не е хипотетично. Лежах с тази жена в реанимация. Загуби второ дете поред в края на 8м. Съпреживях трагедията ѝ и затова не ми "слезе" кърма дни наред.
Единствено не можах да понеса, че пожела да ѝ донесат бебето, за да го види и помолих да ме обърнат с гръб, докато това става.

# 82
  • offshore & overseas
...
Нищо не е хипотетично. Лежах с тази жена в реанимация. Загуби второ дете поред в края на 8м. Съпреживях трагедията ѝ и затова не ми "слезе" кърма дни наред.
Единствено не можах да понеса, че пожела да ѝ донесат бебето, за да го види и помолих да ме обърнат с гръб, докато това става.
Оххх. Cry

# 83
  • София
Леле missence настръхнах направо.  Cry Много тъжно, едва ли има по-голяма болка от това да загубиш детенце...

# 84
Не съм имала удоволствието да раждам там,нямаше я още болницата,но идеята найстина не беше ли да се затвори целия цикъл от процедури до раждане,а то е логично,че като има повече близнаци и рискови бременности ще имат нужда точно да са потготвени за такива случаи и раждания на повече недоносени бебета,ужасна история.

# 85

....

В темата за МД четох предимно хубави неща, в интерес на истината. Обикновено хората се оплакват от конкретен лекар или хвалят конкретен лекар. Условията, че не са добри, на всички ни е ясно.

Освен това не само съм генерализирала, но съм и разказала малко от своя опит, който счетох, че може да бъде полезна на г-жа Стратиева.

Аз лично не вярвам в такива чудеса, а и не защото търся компенсация споделих. Дори и това чудо да се случи, съвсем отговорно заявявам пред всички читататели и участници в темата, че сумата ще бъде дарена на неонатологичното отделение, в което е синът ми. Аз за себе си не желая нищо, освен здравето на детето си и това, историята да не се повтаря на никого повече. Дори и да получа обаждане от болницата, ще споделя с всички ви. Смятам се за отговорен и нематериален човек, а морален. Естествено вие няма как да ме познавате, но като такава ме познават всички. Аз съм здрава, права и със собствен труд и този на съпруга си, ще се грижим за детенце. От болницата искам, само да си проверяват персонала и защо се случват такива неща. Един добър мениджмънт може да оправи нещата и болницата да е предпочитана, не защото няма други алтернативи, а защото техните специалисти са най-добрите, работещи не само със знания и умения, а и със сърце.

# 86
  • offshore & overseas
Аз нямах предвид (само) материална компенсация, а (и) морална. Дори и едно добре поднесено извинение, ако щете. Не че ще върне детето Ви. Cry

Но като начало ползата може да бъде в това, да видите, че са взети мерки случаят да не се повтаря, да няма други пострадали. Crossing Arms

# 87
Аз нямах предвид (само) материална компенсация, а (и) морална. Дори и едно добре поднесено извинение, ако щете. Не че ще върне детето Ви. Cry

Но като начало ползата може да бъде в това, да видите, че са взети мерки случаят да не се повтаря, да няма други пострадали. Crossing Arms

Дай боже наистина да не се повтаря. Дълбоко се надявам и поради тази причина повдигнах темата. Никой не заслужава това, особено ако наистина е имало и други варианти. Но за съжаление и от личните съобщения, които получавам и тук и във фейсбук, историята май отново се повтаря, но с други действащи лица. Нещо куца в цялата схема, което го пропускаме.

# 88
Понеже и моето дете е родено след 3г. борба със стерилитета имах възможност веднъж да се консултирам с д-р Стаменов. Имам и косвени впечатления от него чрез приятелки които забременяха с негова помощ и не разбирам защо вие - неговите пациентки не пишете/кажете на него всичко това. Неоициално. Сигурна съм, че той ви помни, поне по-скоро забременелите. Сигурна съм, че ще бъде потресен от случилото ви се и съм повече от убедена, че ще вземе мерки. Няма да ви иска документи и доказателства, просто ще направи каквото може да направи и ще ви бъде благодарен, че чрез вас е разбрал какво се случва зад гърба му.
Всички сте споделили историите си тук или или другаде. Той със сигурност има електронна поща и вие със сигурност знаете как да го намерите. Дори и очи в очи разговор да е пак е важно да го запознаете с "неговите" лекари.
Съгласна съм, че когато се борите за живота на децата си мръсните съдебни битки са последното което трябва да ви занимава, но трябва да намерите начин вашите истории и загуби да стигнат до лекаря който е помогнал тези деца да бъдат заченати. В някаква морална степен те са и негови деца и мислите ли, че ще подмине случилото се и ще защити тези които са виновни неговите деца да загубят живота си и да пострадат. И без съдебни дела виновните могат да бъдат наказани и вярвам, че ще бъдат, ако д-р Стаменов научи как се "грижат"за неговите пациентки и неговите деца в неговата клиника "Надежда".

От  сърце пожелавам детенцето да се справи, да се възстанови от родовите травми и да расте здраво, щастливо и с много късмет от тук нататък.  Hug    

# 89
  • София

За мен няма как да я компенсират. И милиони да ѝ дадат, и официално да ѝ се извинят, нейната болка си остава.

Общи условия

Активация на акаунт