Обзавеждането на един маломерен апартамент стъпка по стъпка

• 87 339
  • 645
  •   1
Отговори
# 525
  • Варна
А може ли повече инфо за стълбата, нещо със шкапчета или нормална със стъпала? Лесно ли ще качите мебелите, особено матрака?
Интересно ми е, бях си пиннала няколко интересни стълби, ще ги потърся да постна,

# 526
Боли ме глава от обикаляне вече. Вчера се наложи да разбием малко от перфектно боядисаната стена, за да преместим кабел за осветление и да го центрираме  спрямо спалнята. Close

Отделно, че боклерът прокапва като се включи и приятелят ми уж измисли едно решение, което не сработи от първия път. Та се наложи да се купуват нов маркуч и кран. Добре обаче след смяната, пак прокапа. И си тръгнахме оклюмали, изнервени и намразили всичко по този апартамент Joy

Единият контакт, като се включи нещо там, и пада бушона...

Имаше проблем с единия ключ за осветлението, та оправихме и него. Тия дреболии накрая ще ни довършат. На прага на силите си сме Joy

Нямам търпение са покажеш банята Heart Eyes

Doris, интересно ми е какви съкровища крие твоят Пинтерест за стълбите. Аз съм ЗА стълби-шкафчета, ако има място. Струват ми се по-широки и удобни за качване и слизане

# 527
Мишелин, кураж! Съвсем накрая сте, ще мине!

Драго, нямам думи да изкажа колко прекрасен ми се вижда проектът ви за апартамента. bouquet Много вдъхновяващо подхождате, обаче явно ви идват отръки тези неща. Ние нищичко, ама съвсем нищичко не можем, толкова да сме захлупени с мъжа ми.  Laughing  Blush  След сглобяването на едните ПДЧ мебели как не се разведохме не знам, дори не ми се мисли, ако бяхме тръгнали да обкантваме плоскости сами и да си сглобяваме без проект и пробити дупки. Сигурно и на съседния континент щяха да ни чуят.

# 528
Ще ви разочаровам за стълбата. Най-обикновена е. Исках да направим такава

Или такава
Но ще е това

Мишелинче, голяма каръщина!
Нямаше ли как за кабела да не къртите? Сега не остана ли кръпка?

Макарон, благодаря! Дано стане толкова хубаво колкото ми е в главата:grinning:
Ти ли имаше платен Планер5д? Дали може да ми направиш кухнята ако ти пратя на снимка чертеж с химикал?

Последна редакция: ср, 23 авг 2017, 17:59 от drago_2008

# 529
Пусни ми го на ЛС, да - с удоволствие.

Напоследък ми стана хоби да си играя с програмката, макар за съжаление повечето туториъли в YouTube да са на руски. Но има доста голям потенциал за цената й.

# 530
Ох, как съм се смяла с този развод, Макарон Joy

Драго, имаше вариант, ама май щеше да ме ограничи в избора на осверително тяло, което пък щеше да доведе до оскъпяване.

Кръпка не би трябвало да остане. Днес взех фина шпакловка. Та, минаваме с това изкъртеното, после се минава с шкурка и накрая удряме един латекс. Имаме опит с вкопаване на един кабел, че трябваше да го скрием и стана нелошо. Направо сме наполовина майстори вече Joy

Последна редакция: ср, 23 авг 2017, 18:34 от Мишелин

# 531
Мишелин, респект! Ще идвам при тебе на уроци.  Laughing

# 532
Дано не остане, че и от латекса после може. Направо сте майстори. Той приятелят ти е сръчко, виждам аз Stuck Out Tongue Winking Eye

Макаронче, ще пратя на ЛС сега като седна на лаптопа, че през телефона досега се мъчих и не успах. Все грешка ми дава.
Аз тоя ремонт от разстояние го водя от части и на ММ му е рай. Вика, че не го овиквам щото не ми пукало, ама ясно е че щото не сме очи в очи Stuck Out Tongue Winking Eye

Doris, сега разглобени в кашони ще ги качим лесно. Матракът е чисто нов на руло. Като го качим чак ще го отворим иначе ще е доста тегаво. Планирам и едно скринче, което наскоро ти показа от Икеа за 50 лв да го боядисам и да му сменя дръжките. Надявам се да го приютя на плочадката горе  една закачалка манекен или както там се казва, пак от Икеа.

Последна редакция: ср, 23 авг 2017, 19:57 от drago_2008

# 533
Мани, сръчко, ама никога не му се получава от първи път Joy Но монтажниците от мебелната фирма го похвалиха за сглобената кухня. А аз за малко да го "уволня", че имаше неща, които не ми харесваха, но сумата от 400 лв, която сметнаха в Моббо за монтаж на почти сглобена кухня ме отказаха Grin

Ако все пак останат следи и не стане перфектно гладко, съм набелязала едни стикери Grin

Покажете после проекта. Може да изскочат някои добри предложения Hug

Иначе Планера е наистина много добър. И ние бяхме платили един месец абонамент. Забравила съм вече, но май не беше скъпо, а се работи много лесно и приятно с него. Не знаех, че има и туториали. Ще хвърля едно око да видя какво показват, че аз само на интуиция го карах

# 534
Драго, за твоите умения нямам думи, познавам те от темата за преправяне на старите мебели и конкретно с едни страхотни врати! bouquet bouquet bouquet
Проекта ви е страхотен, обаче имай предвид мнението на Yangdze.
Мен ме притеснява височината на второто ниво, 150 см е много ниско, трябва приведени да влизат. А ако е мъж, не знам как, ще лази? Освен това ще е и леко клаустрофобично.

Мише, кой ви прави ел.инсталацията? Явно има нещо объркано? С бойлера също.

# 535
  • Варна
Мише само така!
Аз съв на телефон сега утре ще пиша за стълбите. Само да кажа, че мен височината не ме притеснява фен съм на такива полуетажи спални, а не съм първа младост. Много е яко и такова като гнездо, като детските къщи на дърво.
А и стълбата ще ги спре да мъкнат храна в леглото. Коментирахме лофт В9 там имаше легло, че и вана даже.
Аз харесвам простите изчистени линии и стълбата ми харесва, може би като почитател на индустриалния стил даже и желязна Simple Smile Остава да се помисли за гардероба
Например за нощното шкафче на Мишерин щях да предложа пън или парче греда.

# 536
Мен и стълбата ще ме откаже. Ставам поне 2 пъти до тоалетна, ще се пребия сигурно в полусънно състояние. Crazy

Иначе е много стилно и красиво, но за мен е непрактично, за наематели.
Ако е за ваше ползване, да.

# 537
Имам хора, които ми правят всичко от ковано желязо. Даже бях говорила като повдигнахме таваните и ми слагаха вратата. Обещаха ми, че каквото поискам ще ми измайсторят. ММ обаче не знам защо каза не. Ама ако намериш нещо яко преди да е разопаковал дървената стълба пусни да видя и може да ги изврънкам.

# 538
На мен ми хареса Най-много последна та стълба, защото ми изглежда най-здрава.

С риск да помислиш, че не харесвам проекта, което НЕ е вярно. Но може ли някак. Да обзаведеш така, че да позволи рокада? Ако човек не иска да спи горе, заради стълбите...Да си смени мебелите. Горе да сложи компа и барбарон или нещо, и да спи долу.

Последна редакция: чт, 24 авг 2017, 14:57 от rumka833

# 539
На мен ми хареса Най-много последна та стълба, защото ми изглежда най-здрава.

С риск да помислиш, че не харесвам проекта, което НЕ е вярно. Но може ли някак. Да обзаведеш така, че да позволи рокада? Ако човек не иска да спи горе, заради стълбите...Да си смени мебелите. Горе да сложи компа и барбаров или нещо, и да спи долу.

По никакъв начин Simple Smile То, че ще може да се спи долу ще може, затова и взехме разтегателен диван и то според мен удобен, а не за да отбием номера, но леглото от второто ниво веднъж сложено после няма да има къде да го дяна. Единственият вариант да го няма там, е да намеря наематели, които да го наемат сега недовършено и да кажат, че не го искат. ММ няма време да се занимава, аз не съм там, а давам инструкции от разстояние, предполгам ще закачи всичко както е инструктиран и ще бяга с 200 да си върши вече неговата работа.

Дева, много ме сдуха поста ти, че за наематели не става. Все едно слушам леля ми. Тя е супер практична и никога не залита, здраво стъпила на земята. Отдава 3 апартамента. Аз всичко правя с мерак и желание все едно за себе си, като Мишелин с нейния ремонт (е чаршафи и пердета за 450 лв ще ги пропусна и ще заложа на едни икейски).... Надявам се да имам късмет да срещна свестни хора. Не може всички да са мърлячи егати Disappointed Relieved
Имам съученичка, която живее под наем в маломерно жилище от 9 години с приятеля си. Мноого пазят, все едно е тяхно. Надявам се и аз да случа на такива. Ако не, ги гоним и заключвам като ми е кеф да се разхождам в центъра да има къде да преспя, че жилището на по-долния етаж хич не ме кефи. Дано имаме късмет. Пък и вие ще стискате палци Relaxed

Общи условия

Активация на акаунт