Обзавеждането на един маломерен апартамент стъпка по стъпка

• 87 326
  • 645
  •   1
Отговори
# 540

Мише, кой ви прави ел.инсталацията? Явно има нещо объркано? С бойлера също.
   У дома уж всичко точно, но един ден усетих офазяване на единия от контактите и като грабнах фазомера направих проверка на "всичкото контакт" у нас. Оказа се, че моя домашен майстор не е направил добре една връзка. А точно на този контакт включвах проточния душ при профилактиката на топлата вода.
          Бойлера от къде капе? Не е ли в гаранция?

# 541
Напоследък ми стана хоби да си играя с програмката, макар за съжаление повечето туториъли в YouTube да са на руски. Но има доста голям потенциал за цената й.
          Може ли малко жокери за този планер5д . Изпуснала съм къде сте го коментирали, обаче като прочетох за нещото си на руски и наострих уши.
           Извинявам се, че не съм по темата.

# 542
https://planner5d.com/ - сайтът
https://planner5d.com/forum/ - форумът към него
https://www.youtube.com/channel/UC6WZGzWb30NKcU-QK2ldy7w - онлайн туториъли

Сайтът е изключително популярен в Русия и балтийските страни и има много информация на руски. На английски - също, но туториълите, които ме интересуваха, все бяха на руски.

Сайтът има ограничена безплатна версия, както и платена такава. Не е за професионални дизайнери, защото работи с темплейти - примерно не можеш да смениш вида вратичка на някой шкаф, покритието му, дръжката. Частично можеш де, но с т.нар. magic cube, с което още се уча да работя.

Независимо от ограничените модели и цветове, сайтът е чудесен начин да създадеш 3Д модел на стая и да се ориентираш в планираните пропорции на мебелите. За фини дизайнерски решения - цветове, дръжки, модели врати и по-разчупени шкафове, не е толкова добър все още, но сега ще пускат подобрена версия. За мен е незаменим помощник.

3Д снапшотите, които ги няма в безплатната версия, са също полезни - наистина дават добра представа как би изглеждало едно жилище. Ето пример как изглеждат:

# 543
Благодаря от все сърце!

# 544
Драго, извинявай, не съм имала такава цел. Sad

Дано да имаш късмет с наемателите и да сте доволни взаимно! bouquet bouquet

# 545
Момичета, било нормално бойлерът да прокапва. Случвало се за кратко, докато загрява от нулата. Като почне да се ползва постоянно, уж, прокапването спирало. Да, но аз не искам да разчитам на това, защото ще капе върху и около вратата и ще се съсипе за нула време. Надявам се да проработи онова решение, защото е елегантно изпълнение. Алтернативата е да се спусне едно тънко маркуче от клапана покрай вратата, надолу до пода, което не ми допада особено.

Макарон, впечатлена съм от визуализацията, която си пуснала. И аз съм го ползавала, но такива резултати не съм постигала! Браво!

Тетка, контактът е проверен с фазомер и всичко изглежда нормално. Ще го видим пак, че тогава бяхме вече доста поизнервени от всичко Grin

Драго, вашият проект още от началото ме подсети за едно апартаментче, в което спахме в Братислава. Първо, че локацията и цената бяха супер, но признавам, за решението да избера точно тази оферта беше спалнята на втория етаж Grin Видя ми се толкова нестандартно и романтично Blush В интерес на истината, после ни беше малко трудно с ходенето до тоалетна, но стълбата беше достра стръмна и трябваше да си оставяме светнато в банята долу, за да не не пребием.

Наемателите, както знаем, са на късмет. Но със сигурост ще има хора, които ще харесат апарамента и никаква стълба няма да ги спре. По Fine Living гледаме едно предаване - три отбора купуват супер изтърбушени дървени къщички, контейнери, каравани за без пари. После ги ремонтират и обзавеждат. Срещала съм епизоди с немалко едностайни имоти, на които им правят втори етаж за спалня. Следва търг и хората се избиват да наддават.

Ето снимки от брстиславската квартира:

# 546
Как така било нормално бойлер да капе? И аз имам такъв, който се ползва инцидентно и загрява от нулата, но никога нищо не му капе.

# 547
Е, Дева, няма за какво да се извиняваш. Нищо лошо не си казала Simple Smile.
Като попривършим с този ремонт и преди следващия, ще намина и през другата тема да покажа какво съм преправяла това лято.
Мишелинче, страшно ти благодаря за снимките, точно нашата тълба е това, но няма да има извитото отпред и мисля ще е по-малко стръмна. Ние сложихме девиаторен ключ при спалнята, за да се светва/изгася като се качиш лампата, която ще е точно срещу стълбата горе и долу като слезеш веднага на стената. Там на твоите снимки леглото е като в малка хралупка сякаш сгушено Simple Smile
Относно болйлера да ти кажа, нашият в новото жилище като го пуснахме протекъл от клапана. После спрял. Аз бях чела доста за това прокапване/протичане и накарах да пуснат тръба за мръсен канал и да отведат с друга тръбичка там водата от клапана, за да не ми мокри. Канала си стои, ама бойлера още не е свързан с него, иначе се ползва всекидневно. Капане обаче повече не е имало. Ако и при вас от там е протекло съм виждала да слагат чашки, кофички, буркани или ако ти е вариант в Балкан Юг или Роси, не помня къде имаше някакво пластмасово или метално не помня точно „дъно” за шкаф-мивка, което се слага за да не се раздуе. За това се сещам в момента.

П.п. Намерих го, не знам дали може да се оразмери за конкретен размер шкаф обаче
http://balkanyug.bg/bg/Miscellaneous/Cabinet-plastic-bottom/

# 548
Ох, не знам... Това е и мнението на двама-трима души около нас, които питахме. Звъняхме и в сервиз на Теси - пак същия отговор...

# 549
Как така било нормално бойлер да капе? И аз имам такъв, който се ползва инцидентно и загрява от нулата, но никога нищо не му капе.
           За добро утро хванах ММ с въпрос за твоя бойлер. И той  е на същото мнение, че не е нормално да капе. Препоръката му е да смените клапана, обаче преди това прочети тази статия. Възможно е да е по-високо налягането на водата или пък вашия бойлер е Stiebel eltron, от чиито възвратни клапани винаги капело.
Ето: http://elvidom.bg/%D0%B2%D0%B8%D0%BA-%D1%83%D1%81%D0%BB%D1%83%D0 … D0%BB%D0%B5%D1%80
       Не можах да копирам както трябва линка на фирмата /която се оказа 24 ч. ремонт на електро и ВиК услуги Simple Smile /, за това копирам:
Монтаж на възвратен клапан за бойлер
1 2 3 4 5
 ( Оценка 3.5 ) от ( 2 отзива )
Монтаж на възвратен клапан за бойлер се извършва задължително. Възвратният клапан на бойлера не се монтира по усмотрение или по желание на  техника или клиента.  Възвратен клапан всъщност е и предпазен клапан. Задачата на този клапан е двойна. Веднъж трябва да спира връщане на топла вода от бойлера към водопровода и веднъж изпълнява ролята на механична защита от прегряване на самият бойлер. При прегряване на водата в бойлера се извършва свръх разширение от налягането и тогава клапана отваря, като изпуска налягането от бойлера навън във форма на капки или струя в зависимост от претоварването.
Монтаж на възвратен клапан за бойлер

монтаж на възвратен клапан за бойлерСамият монтаж на възвратен клапан на бойлер се извършва посредством резба по която се навива към тръбата на бойлера. Както споменахме по-горе клапана се монтира на входящата тръба на бойлера или казано по друг начин на тръбата за студена вода. Понякога клапана тече без наличие на прегряване и възможните причини за това са две. Първата причина поради която е възможно клапана да отваря е високо налягане от водопроводната мрежа. Обикновено възвратният клапан е до 6 bar и след тази стойност на налягането отваря аварийно. Втората причина е отваряне на клапана поради амортизация и износване на контра пружината на самият възвратен клапан. В първият случай трябва да се измери налягането и да се монтира редуцир вентил ( вентил за редуциране на налягането от водопровода към бойлера). Във вторият случай се налага смяна на самият възвратен клапан на бойлера.
При монтаж на възвратен клапан за бойлер трябва да се внимава и прочита добре листовката за експлоатация на бойлера. Може да е странно, но някои марки бойлери ( например Stiebel eltron) тече винаги от възвратният клапан и при такива бойлери е необходимо да се изгради дренаж за отводняване и изтичане на тази вода към канализацията.
При монтаж на възвратен клапан на бойлер за уплътняване се използват калчища, тефлон на лента или течен тефлон за да се избегнат евентуални течове между тръбата на бойлера и клапана.  В някои случай на монтаж на клапан се налага използване на преходи от ¾ към ½ и обратно, които са налични в комплекта на бойлера или се закупуват от железарски магазин.
Ние предлагаме доставка и монтаж на възвратен клапан за бойлер, като извършваме и смяна на повреден клапан на бойлер. Предлагаме доставка и монтаж на бойлери, както е римонт на бойлери. Работим с италиански и немски възвратни клапани за бойлери.
Не използвайте стока със съмнително качество. Не забравяйте че клапана е защита на бойлера от прегряване.
Цена на клапан ½ - 14,70 лв без ДДС
Цена на възвратен клапан ¾ - 22,90 лв без ДДС
Цена за монтаж на възвратен клапан при монтаж на бойлер – в цената за монтаж на бойлер
Цена за смяна на възвратен клапан за бойлер  с източване и пълнене – 44,00 лв без ДДС

# 550
"Алтернативата е да се спусне едно тънко маркуче от клапана покрай вратата, надолу до пода, което не ми допада особено."
Погледнах бойлера. Има такова маркуче. Отведено е в тръбата на пералнята.

# 551
Ама, tetka, ти верно си the best Hug Така приятно си събудила съпруга си, за да го занимаеш с моя проблем Grin Благодаря ти, много мило Hug Прегледах статия и при нас се случва ето това: " При прегряване на водата в бойлера се извършва свръх разширение от налягането и тогава клапана отваря, като изпуска налягането от бойлера навън във форма на капки или струя в зависимост от претоварването." Което май излиза, че е нормално. Иначе имаме монтиран редуцир вентил - не помогна.

Lorenca, благодаря ти и на теб, че си си направила труда да видиш как е при вас Hug

Иначе, може би не съм обяснила добре, но бойлерът прокапва от клапана. Ще пиша пак като разменим двата клапана и ако сработи, ще обясня какво точно сме направили

# 552
  • Варна
За бойлера и аз чух скоро, че нормално било да прокапвали, моя близка купи и ѝ го монитараха от фирмата за да важи гарнцията, обажда им се, и отговора беше ами така е! Моят не капе де Simple Smile

Леглото в лофт Б9
Скрит текст:

Ето една стълба, хареса ми ламарината и стоманените въжета за парапет
Скрит текст:

Още една с тансегрити

Скрит текст:

Много ми харесва този детайл, завършек на парапет с поставка

Скрит текст:

Чудна, патинирана стълба

Скрит текст:

Пак ламарина, с лед осветление, което е много удачно, може би е с датчик за движение? или аварийно, което си свети вечер? Между другото от един магазин ми предложиха ключове и контакти, които имат тънка ивичка, която вечер фосфорецира.

Скрит текст:

И още стълби
Скрит текст:

И едни стълби пачи крак, изглеждат странни, трябва да се координира ляв/ десен крак, но позволяват да са много стръмни
Скрит текст:

Една къща в Банкя,  дизайн DontDIY, ателието е с подобна стълба, дизайна го има публикуван и в dezeen, много се радвам когато видя бг дизайнери Simple Smile

Да споделя и пънчето?
Скрит текст:
може да се обгорено с газова горелка и после лак

Всъщност https://www.pinterest.com/pin/505740233146044702/

# 553
Дорис, уникални неща! Таза с решетестата ламарина е уникална! Тази от къщата в БГ също мнооого ми хареса и сякаш не е така трудна за изпълнение.
Точно над тази с пачи крак сръпалата я има готова за купуване в Баухаус ама 980 лв струваше и не ми се даваха като не е за мен Sad Другите ти предложения са супер готини и повече ме грабват.
Благодаря, че ги сподели и лофта бях пропуснала. Уникални готино!

# 554
Лофтът е уникален наистина. Бих живяла там с кеф, ама няма да ми стигнат парите за наем Grin Другите предложения са доста интересни също. Харесва ми идеята с осветлението.

Пънчетата съща много ми допаднаха Heart Eyes Обаче май се спирам на тези полички - https://www.moemax.bg/index.php?show=p&sgid=28&pid=77682 … 75652&sgid=28. Ще сложа по една от всяка страна на леглото. Може и по две, но честно, вече не ми се дават пари за нищо Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт