Как бързо времето отлита, а ЮЛЧЕТО все по-силно рита!

• 44 648
  • 756
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте! Нямах време да пиша напоследък, но сега да се отчета. Терминът ми го изместиха с един ден, още в 12-та седмица и сега е на 20 юли. На 3 март бях на ехограф - този за аномалиите. Чакаме момиче с нормално тегло и здрави органи. Много е буйна - вече от две-три седмици постоянно рита, бута, с ръце и крака, дори с глава. Не ме оставя да почивам(то и без това аз не почивам много). Винаги, когато съм будна, усещам ритане или шаване, което поне ме успокоява, че всичко е наред. Твърде много се движа, коремът ми е все още доста малък и не ми личи особено, което ме радва. Качила съм 4кг, което също мисля, че е добре, тъй като вече влязох в 22 г.с. Не се ограничавам от храни, само гледам вечер след 7-8 да не ям нищо, защото много се подувам и ми става тежко. Ако много огладнея -няколко плода. За съжаление няма да оставя бебето спокойно да расте, защото започнах втора работа и ще бъде тежко. Мисля да работя до термин, за да не губя предварително майчинството, че тук и без това е само 9 месеца и нямаш 45 дни преди термин и 2 години след раждане. Купихме вече количка втора употреба, ама в много добро състояние, много голяма и с чанта за изписване на бебето от болницата, столче за кола и дъждобран - тук е задължително  Simple Smile

# 301
Като стана въпрос за количка..имате ли мнение за марката Kiddo,по- точно за моделите с един кош,който се трансформира? Разглеждах вчера такава количка- 7кг кошът+рамата,има задни амортисьори и гумени непомпащи колела.Много се замислям дали да не купим нея,хем е и на промоция -200лв,но никъде не намирам мнение за тази марка...

# 302
  • Plovdiv
Добре дошли на новите попълнения лека и страхотна бременност и много красив финал

За ехокардиографията отивам чисто профилактично за мое лично спокойствие. Говорила съм с доктора ми и той каза, че е хубаво да ида ако ще съм по-спокойна.

# 303
Момичета,в 20г.с+1 ми направиха ФМ и измериха нухална гънка 5,7.От ранния скрининг в 12+2,НТ беше 1,7 мисля и изчисления риск за Даун беше 1:16667.След ФМ ми казаха,че всичко е Ок с бебето.Но не казаха нищо за норма на гънката в тези седмици.

# 304
  • Сливен
Мирослава,при мен при ФМ измериха нухална гънка 4.9,а при ранния БХС беше 1.38.Докторката каза,че всичко е наред.Бебчето нали расте не е ли нормално и тази гънка също да расте.

# 305
И моето бебе е добре. Др Сигридов днес разгледа мозъчето му, гънките, сърцето-в 24 гест.седмица съм, а бебето е 750 гр-голямо момче!
Чувствам се щастлива и толкова се наслаждавам на тези моменти, снимки и прегледи!
Този лекар е безценен специалист за Родината!

# 306
До колкото аз съм запозната,дебелината на е критерии при рания скрининг и този в 16г.с ли кога беше?Но четох из някакви стари теми,че имАло критерии през тези седм(20-22) да е мах 6мм.И  мен ме увериха,че всичко е ок и че е нормално да расте.
Зачудих се дали някой знае нещо по въпроса с "критерия".
А вашите бебоци колко гр са вече?Моето е около 351гр в 20+1.
Супер,ДелМар ! Радвам се за резултатите нА мАлкия мъж Simple Smile

# 307
  • Варна
Добре дошли на новите мами! bouquet bouquet bouquet

Честито на всички чули добри новини! Успех на предстоящите прегледи! bouquet Simple Smile

Моя 2ри скрининг беше в 16 сед,но не помня НГ колко беше. Мира, моя бебок в 20+5 го измериха 417г.. На следващият ден ми се наложи да отида до спешен кабинет (всичко е наред),там го измериха 370 някъде.

# 308
Здравейте, Аз не се задълбочавам особено в мерки и теглилки, за мен е важно докторът ми да каже че всичко е наред. Въобще не се опитвам да помня разние размери.
За кърменето си бяхте говорили. Аз съм много доволна от информацията и уебинарите на ЛЛЛ. Бях подготвена за всички проблеми в началото на кърменето и Кърмих изключително до 6 тия месец. Приключих с кърменето на около годинка и 3 месеца. За съжаление това не ни помогна много, малкия е толкова кекавото че не е за разправяне  Mr. Green Въпреки това се надявам и този път да кърмя така.

# 309
На една приятелка в 21+3 е 450.То това май се определя спрямо някакви мерки и отношения на показатели(може и да не съм права).Не са казали да е под нормата.Важното е да не е много над хаха Да не излеЗне някой 5кг бебок  Shocked
А може ли линк за тези уебинари?

Последна редакция: пн, 13 мар 2017, 17:13 от Miroslava^

# 310
По въпроса за третото дете. Човек може да се справи с всичко стига да иска. Трудничко ще е, но ще е забавно. Мъжът ми много искаше, за него е второ и сърце не ми даде да му откажа. Имам голяма дъщеря на почти 18 и малък син на почти 4 години. И така сега трето. Първо много се притеснява, защото не съм на 20, но сега съм спокойна и щастлива.

# 311
Здравейте,
И аз да вдигна три ръце за доктор Сигридов!  3 часа път до София и 4 часа чакане за преглед... Както каза Caffedelmar - излязох от кабинета влюбена в живота, макар и със съмнения за тромбофилия. Чакам си още изследванията.
Я да ви питам вие слагате ли колани като се возите или шофирате? Аз закопчавам колана и после се мушкам под горната част само- диагонала...Че съм си пъзла - не ми е комфортно да съм беЗ.
Иначе имам вече много приличен корем, а бебето все така рядко го усещам. С предна плацента съм, така се успокоявам.
Краката ми сА подути цяла седмица докато съм на работа. През уикенда като сме на разходки - спадат 😀

# 312
Аз сега не шофирам, но като се возя, слагам колан.

# 313
  • София
Здравейте, за съжаление напускам групата, тъй като моето момченце се оказа с аномалия, която няма да му позволи да живее нормално. След няколко мнения взехме решение да не превръщаме живота му в ад и след 40 часа мъки всичко приключи. Благодаря за времето, което бяхме заедно, желая ви прекрасни оставащи месеци до финала и пухкави бебоци около термин

# 314
Adventurer, и аз така с колана. Понеже съм активен шофьор,колана е закопчан , а аз само се пъхам под горната част, така долната ми остава под д-то 😄.
Иначе вчера бях на консултация- 24гс,  момата е 650 гр.всичко изглежда наред. Други мерки не помня, а и не искам да се напрягам да проверявам дали е ок, щом лекарката казва, че е. Имам болки ниско в корема, но док не видя нищо и ми пусна урина,че се усъмни в пикочна инфекция 😥
Следващия преглед е чак след 6 седмици,като вляза в 30-та, незнам как ще издържа толкова дълго без инфо за Беба.  Confused

Общи условия

Активация на акаунт