Как бързо времето отлита, а ЮЛЧЕТО все по-силно рита!

• 44 804
  • 756
  •   1
Отговори
# 75
Абе, Stass, цитонамазката е онко изследване и цели проследяването на наличие на атипични клетки.
Не се отнася за гадинки-няма общо с вагиналния секрет.
Цитонамазката дори се взима с различен инструментариум-четки, а секрета с тампони. bouquet

# 76
Абе, Stass, цитонамазката е онко изследване и цели проследяването на наличие на атипични клетки.
Не се отнася за гадинки-няма общо с вагиналния секрет.
Цитонамазката дори се взима с различен инструментариум-четки, а секрета с тампони. bouquet

От, хормоните усещам как забравям, ама май и оглупявам! Наистина си е онко изследване, тогава лекарката от ЖК какви ми ги говори? В четвъртък съм на фетална и ще говоря с лекаря, да видим.  Усмихнат ден пожелавам на всички!

Последна редакция: чт, 23 фев 2017, 09:03 от Stasss

# 77
  • Сливен
Аз писах за лактажин.Репродуктивният ми доктор го изписва преди ин витро и при положителен тест след 3 месец по един курс на 40 дни до раждане.

# 78
I гр. няма изменение, IIА също се смята че няма изменение, IIБ неясен резултат,може да е грешка,но може да е признак за бактериална инфекция,назначава се микробиология,IIIA неясен резултат,има тежко възпаление,което не може да се клацифицира,съмнение за HPVвирус,назначава се микробиология,тест за HPV или колоскопия(тук метода е на отхвърлянето,за да се стигне до реалната причина)IIIБ наличие на HPV,лека до тежка дисплазия,препоръчва се биопсия за да се определи(тук вече дисплазията се дели на CIN I и CIN II,степента на изменение на клетките,т.е на даденото поле,което се взима за материал,колко бр.клетки са изменени и вида на изменението),IV-тежка дисплазия,наличие на Carcinoma in situ,V-наличие на инвазивен карцином-рак на шийката на матката в много тежка форма

# 79
I гр. няма изменение, IIА също се смята че няма изменение, IIБ неясен резултат,може да е грешка,но може да е признак за бактериална инфекция,назначава се микробиология,IIIA неясен резултат,има тежко възпаление,което не може да се клацифицира,съмнение за HPVвирус,назначава се микробиология,тест за HPV или колоскопия(тук метода е на отхвърлянето,за да се стигне до реалната причина)IIIБ наличие на HPV,лека до тежка дисплазия,препоръчва се биопсия за да се определи(тук вече дисплазията се дели на CIN I и CIN II,степента на изменение на клетките,т.е на даденото поле,което се взима за материал,колко бр.клетки са изменени и вида на изменението),IV-тежка дисплазия,наличие на Carcinoma in situ,V-наличие на инвазивен карцином-рак на шийката на матката в много тежка форма

Благодаря! И аз четох, че за изследване на уреаплазма и микоплазма се взима влагалищен секрет, който вече ми е взет, но в резултата не се споменават да са изследвали тези двете гадинки. Прегледах си и записките - отбелязала съм цитонамазка. Както и да е мистерията ще се разкрие на следващия преглед Simple Smile

# 80
Момичета, гледам коментирате за цитонамазка. На мен такава ми е правена миналата година март февруари или март. Когато забременях не бяха минали 12 месеца от последната. Но сега се чудя дали мога да я пусна сега или по-натам през бременността има период, в който трябва да се вземе.

# 81
Микоплазма и уреаплазма си е специално изследване.
Пак се взема материал от влагалището, но там изследването се води PCR - тоест като ДНК.
На мен ми струваше 70 лева и се прави отделно, те не се изолират в микробиологията.

# 82
Открих подробно описание на изследванията за уреаплазма, микоплазма и хламидия. Според мен и трите изследвания е добре да се направят, както и цитонамазката. Явно лекарката ми не и се обяснява и затова е нарекла всичко под общото название цитонамазка. http://www.microlab2000.com/index.php/2013-10-01-11-50-10

# 83
Някой мисля че беше споменавал че е имал кондиломи, какво ви предписаха да ги мажете. На мен ми се е появил един, чудя се те могат ли да попречат на раждането по нормален път.

# 84
Аз ги правих тези изследвания  2014  година след аборта. Сега не съм, колко ли им е валидността. За цитонамазката мен ме посъветваха, че в този период 22 г.с. вече не е много препоръчително да се прави, за да не  се дразни цервикалния канал. В ранните седмици не се бях сетила за нея, тъпото е че аз не съм си прсеила повече от година изслеването, но вече му е късно. Дано няма проблем Simple Smile

# 85
Не се ражда нормално с кондиломи !!!

# 86
Тази година продължава кампанията за безплатен БХС http://genetika.maichindom.com/2016/%d0%b2%d0%b0%d0%b6%d0%bd%d0% … 0%b8%d0%bd%d0%b3/

Да, днес имах късмета да се възползвам Simple Smile

# 87
Някой мисля че беше споменавал че е имал кондиломи, какво ви предписаха да ги мажете. На мен ми се е появил един, чудя се те могат ли да попречат на раждането по нормален път.

Ще заразиш бебето.

# 88
  • Sofia, Bulgaria
За интимен гел горещо препоръчвам..Гинофит. запази ме от гъби и бактерии,  а преди да почн да го ползвам,  тъкмо изчистя гадините и пак се появяваха.
Вчера минах ФМ при доц. Мазнейкова. Всичко е ок,  400 грама е момъкът. Болките в таза продължават,  явно така ще съм до края.

# 89
  • Plovdiv
Аз също имах гадини, но ми дадоха само макмирор 12 дена да си слагам. При мен утрогестана спомага за развитието им. Иначе интимен гел ползвах Мelagyn, сега си взех на Uriage. На мен лактацида ми докарва сърбежи.

Общи условия

Активация на акаунт