Как бързо времето отлита, а ЮЛЧЕТО все по-силно рита!

• 44 833
  • 756
  •   1
Отговори
# 150
Ей, бавно върви темата.. Защо така? Във Фейсбук ли са активните разговори или просто всички са на други вълни?
Колко често усещате човечета? Аз много рядко все още и все ниско до ръба на бременните дънки. А вече съм в 23 седмица. Дали защото сега съм по-пухкава от предишните бременностти или просто е рано ?newsm78

# 151
Здравейте Simple Smile На мен ми е първа бременност, усещам леко побутване, незнам какво трябва да е точно, но всеки ден по няколко пъти го усещам. В момента съм в 19-та седмица Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 152
Привет, кокичета Simple Smile
Връщаме се от преглед.
Беб е пораснал - 514 грама, беше в поза: "Мислителят на Роден", та не можа да ми щракне личицето хубаво. Мери кръвотока - каза ок. Мери шийката - 36 мм, не е мръднала, което е супер.
Взе материал за микробиология - контрола след бактериите, да видим дали сме ги утепали.
За плацента каза степен на зрялост - 1, някой знае ли какво означава ?  newsm78
Иииии леко завишени околоплодни води, което ме притесни.
НО той като че ли беше много спокоен ...
Казах му, че ще правя обременяване другата седмица.
Той каза - да, направи си, най-много да ти спрат сладкото ...
Дано всичко е ок   Praynig Praynig Praynig

# 153
Здравейте,имам един въпрос,тъй като моята наблюдаваща лекарка ми каза,че ако стяганията в корема продължат трябва да постъпя в болница за вливане на магнезий венозно.Та въпроса ми е от кого трябва да взема направление за постъпване в болница-от наблюдаващия ме гинеколог или от Личния лекар?(Питам тъй като никой нищо не ми каза,а досега не ми се е налагало а влизам в болница) Някой влизал ли е в болница по този повод? Thinking

# 154
bebka, честито за хубавите новини  Hug

DuTka, аз в началото на бременността постъпих 2 пъти в болница по друг повод, но никой не ми е давал направление. АГ-то, която ме следи ме прати, а там направо попълних документите по съответната клинична пътека. Но това беше в нейната болница, т.е. частна, не знам за държавните как стоят нещата.

# 155
Bebka, супер за хубавите новини! Ако има нещо притеснително, док със сигурност ще ти каже!
Иначе аз вече ясно усещам Беба, рита здраво, обикновено след хранене, предполагам, че червата ми къркорят и я дразнят  Joy

# 156
Здравейте,имам един въпрос,тъй като моята наблюдаваща лекарка ми каза,че ако стяганията в корема продължат трябва да постъпя в болница за вливане на магнезий венозно.Та въпроса ми е от кого трябва да взема направление за постъпване в болница-от наблюдаващия ме гинеколог или от Личния лекар?(Питам тъй като никой нищо не ми каза,а досега не ми се е налагало а влизам в болница) Някой влизал ли е в болница по този повод? Thinking
Направление се дава от АГто в направлението пише за какво те изпраща в болницата. Ако се постъпва в болница по спешност тогава може без направление.

# 157
  • София
Бебка, браво за хубавите новини! За плацентата съм чела, че има степени на зрялост. Първа степен на зрялост се считало от 27-та до 34-та седмица. Щом док. нищо не е споменал, значи всичко е наред!
Дитка мисля, че АГ-то водещо ЖК дава направление за болница,  newsm78 но не съм много запозната.
За движенията на бебчето - аз вече ги усещам много ясно. Даже вчера подскочих като ме срита, че си беше силничко.  Laughing Прави ми впечатление, че след като хапна се активизира доста. Особено след плодово мляко в корема ми става дискотека  Joy Вече често я усещам и доста над пъпа. Сякаш и на шумове реагира  newsm78
Иначе днес бях на втора ФМ и се оказва, че усещам дори едва забележимите й движения с ръчички, въпреки, че съм с предна плацента. Вече е 452 гр. а корема ми сякаш расте с часове. Сутринта всичко си беше ок, а сега като се загледах пъпчето ми се издуло леко  Shocked
Плацентата вече се е вдигнала, а шийката от 39 вече е 35, но доки каза, че е супер. Трябвало да продължа с утрогестана до 34г.с. понеже съм доста дребна пък бебка си е едричка. Явно трябва да се примиря, че докрай ще го ползвам  ooooh!  но пък каквото е такова - важното е бебка да е добре и да се роди здравичка на термин.

# 158
Благодаря, момичета Simple Smile Дано всичко е ок  Praynig

Cherryto, много се радвам, честито Simple Smile
И моят корем заема вече странни форми хахаха

Иначе вижте какво намерих за плацентата :
На последния преглед - 17 седмици е била 0, сега 23 седмици (22+) е 1
Но пък док нищо не каза .....  newsm78 newsm78 newsm78

Съществуват четири степени на зрялост на плацентата:

* До 30 седмица – 0 (формиране)
* От 30 – 34 седмица – 1 (растеж)
* От 34 – 37 седмица – 2 (зрялост)
* След 37 седмица – 3 (стареене)

Когато плацентата предсрочно достигне преждевременно узряване /първа или втора степен на зрелост/, трябва внимателно да се следи за състоянието й и това на бебето, чрез ултразвук и доплерово изследване.

# 159
Да Ви споделя. Цяла нощ не съм спала. Снощи ме болеше главата и кръвното беше ниско. Легнах си, всичко беше наред до момента, в който започнах да се унасям. Изведнъж сърцето ми заби, усещах го и в гърдите и в корема, особено като се обърна на една страна. Сутринта измерих кръвното, пак е ниско - 60/100, а имах усещането, че е високо, сякаш съм изпила поне два редбула. Сега съм ок.

# 160
  • Сливен
Аз също снощи се събудих със силно сърцебиене,а по принцип съм с ниско кръвно.

# 161
Честита баба Марта  bouquet да сме здрави и засмени!
Ех, че хубави новини! Радвам се  Heart Eyes
Бебка, спокойно, щом е казал, че всичко е наред. Може пък да си стои степен 1 до 30+ седмици  Hug
Адвенчър, и аз не я усещам много. 1-2 пъти на ден няколко побутвания, все още вътрешни, с ръка на корема не се усещат.
Вторите изследвания за ПКК не бяха ли около 24-та  или ехографът беше тогава newsm78 аз мисля тогава да ходя или пък другата седмица, че покрай малкия и смяната на градината вчера ревах цял ден, хаха. Милото бебче кво ли си мисли, че майка му преживява  ooooh!

# 162
На мен ми ги пуснаха в 21-ва, но на който когато му се пада пргледа. Аз сега пак трябва да ходя след седмица за болничен и ако ще е с час, сигурно пак ще си пусна ПКК преди да отида.

# 163
  • Русе
Честита Баба Марта! Много здраве и щастие ви желая  bouquet

Относно сърцебиенето - при мен се получава, когато се развълнувам от нещо (дори и като гледам филм Wink ).

# 164
Аз съм на ЖК в 24-та седмица и тогава трябва да пусна ПКК, урина, асат, алат креатинин (тези трите не съм провррявала за какво са) и глюкоза. Иначе за сърцебиенето - по-рано вечерта си поплаках за едни котета, но това беше към 19:00, а сърцебиенето се появи към един през нощта. Аз се притесних да не е кръвно, ама то е ниско за сега.

Последна редакция: ср, 01 мар 2017, 09:49 от Stasss

Общи условия

Активация на акаунт