Страсти – градините в София, кампания 2017/2018 - тема 2

• 74 608
  • 933
  •   1
Отговори
# 510
Мейл от ИСОДЗ днес: изтрити са кандидатурите на децата, родени през 2011, 2012 и 2013 година. За участие в предстоящите класирания на децата, които са родени през тези години, кандидатурите трябва да бъдат създадени наново.
Цитат
Уважаеми родители,
Във връзка с приключването на текущите класирания за децата, родени през 2011, 2012 и 2013 година и предстоящите класирания с прием през м. септември 2017 г. в детските градини на територията на Столична община, Ви уведомяваме следното:
1. Направените до момента регистрации (семейни профили) се запазват.
2. За да се отчетат актуалните потребности от места в детските заведения, на 31.03.2017 г. в 17:30 часа ще бъдат премахнати направените до момента кандидатури.
3. Ако родителите искат децата им да участват в предстоящите класирания, след 31.03.2017 г. трябва да се направят нови кандидатури в зависимост от свободните места в детските градини и техните желания.
НАПОМНЯМЕ, ЧЕ ВРЕМЕТО НА СЪЗДАВАНЕ НА КАНДИДАТУРИ НЕ ОКАЗВА ВЛИЯНИЕ ПРИ КЛАСИРАНЕТО НА ДЕЦАТА!

Столична община

# 511
  • София
Някой може ли да ми каже, защо децата със СОП надвишават като бройка останалите в някои детски градини? Общ брой 50 за даден набор, например, от тях 28 със СОП. Колко деца в група могат да са със СОП?

# 512
  • София
Здравейте.

И аз искам да благодаря на Алекс и на всички, включили се в инициативата за уточняване на недоразумението по постоянен и настоящ адрес.  bouquet И за мен е голямо облекчение, че не е нужно да се сменя лична карта и вече съм спокойна, че директорите няма как да направят различни тълкувания за тези критерии и да решат да откажат записване.

Успех на всички с кампанията и след това. Дано децата да се чувстват добре, където ги приемат, да се занимават с полезни и интересни неща и да са здрави. Simple Smile

# 513
Някой може ли да ми каже, защо децата със СОП надвишават като бройка останалите в някои детски градини? Общ брой 50 за даден набор, например, от тях 28 със СОП. Колко деца в група могат да са със СОП?
Може самата ДГ/ясла да има такава "насоченост", синът ми например кандидатства в 35 СДЯ, където приемат деца с увреден слух, както и здрави. Така като гледам са 50/50.
Но ако е обикновена ДГ, за мен това е проблем. Би трябвало да са до 10 на група.

# 514
  • София
Може самата ДГ/ясла да има такава "насоченост", синът ми например кандидатства в 35 СДЯ, където приемат деца с увреден слух, както и здрави. Така като гледам са 50/50.
Но ако е обикновена ДГ, за мен това е проблем. Би трябвало да са до 10 на група.
https://kg.sofia.bg/isodz/dz/143
https://kg.sofia.bg/isodz/dz/30

Това са двете детски градини, за един квартал. Влизането е почти невъзможно, особено в 33 ОДЗ.

# 515
  • София
Бройката деца със СОП не надвишава тази на общата опашка за даден набор. В градината, в която кандидатстваме разпределението е същото-10 на 14.

# 516
  • София
Бройката деца със СОП не надвишава тази на общата опашката за даден набор. В градината, в която кандидатстваме разпределението е същото-10 на 14.

Т.е. е нормално бройката със СОП за набор 2012, в конкретния случай, да надвишава другата? Или да са почти изравнени, както е за набор 2013?

# 517
  • София
Според мен, не трябва да разглеждате бройката на децата общо, а за конкретен набор. Групите и възможността за такива е по набори, а не на обща база. В този смисъл- няма нещо ненормално. Изобщо не коментирам справедливо ли е, дали е ок системата, как е разписан приема на деца със СОП и пр.
Допълвам- вие говорите за 2012 и 2013 - факт, доста голяма цифра. Някой по-запознат да погледне. Там няма прием сега.

Последна редакция: сб, 01 апр 2017, 10:07 от Beeps

# 518
Здравейте, ако единият родител е само осигуряващ се, за колко години назад трябва да си е платил вноските?

# 519
Здравейте,
Някой знае ли как след като 0,1т се получава само за допълнителен критерий, който съвпада с допълнителните критерии на детското заведение е възможно в 58 СДЯ и 63СДЯ (Подуяне), които нямат обявени допълнителни критерии, да има деца с допълнително 0,1т дори и 0,2т? 

# 520
  • София
Здравейте,
Някой знае ли как след като 0,1т се получава само за допълнителен критерий, който съвпада с допълнителните критерии на детското заведение е възможно в 58 СДЯ и 63СДЯ (Подуяне), които нямат обявени допълнителни критерии, да има деца с допълнително 0,1т дори и 0,2т? 
Вижте в Ръководството секция Допълнителни критерии за самостоятелните детски ясли .
Тези критерии важат за всички сдя.

# 521
  • Sofia
Здравейте,

- породени деца
- брат/сестра в съответната СДЯ
- месторабота на родител в адм. район на СДЯ

# 522
  • София
Някой знае ли дали между първо и второ класиране мога да си сменя настоящия адрес и за второ класиране да кандидатствам в друг район? Сега сме в Триадица и там с 9.1 точки в най-добрия случай ще е на жребий. За 2 класиране няма никакъв шанс и ако не е приет на 1-во в Триадица, ми се ще да пробвам в някоя от градините в Красно село.

# 523
Някой знае ли дали между първо и второ класиране мога да си сменя настоящия адрес и за второ класиране да кандидатствам в друг район? Сега сме в Триадица и там с 9.1 точки в най-добрия случай ще е на жребий. За 2 класиране няма никакъв шанс и ако не е приет на 1-во в Триадица, ми се ще да пробвам в някоя от градините в Красно село.
Питате дали ако си намерите квартира и успеете да се преместите в Красно село и извадите бележка за настоящ адрес в рамките на две седмици ще я приемат?  Разбира се, ако си имате вече адрес и там, или приятел с адрес, който да свърши услугата,няма нужда да ни пояснявате, важи същото. Знаете, че трябва да е на името на един от родителите, нали? Във всички случаи, не виждам проблем да смените настоящия адрес, стига да имате удостоверението за него преди класирането. Успех!  
Аз лично в миналогодишната кампания за прием от септември се нагледах на много интересни неща, които се случиха в последния момент из списъците, нищо не може да ме учуди. Че и влезнаха някои от тях (познавам някои дори лично) и се записаха без проблем,важното е документите да са наред.

Последна редакция: пт, 07 апр 2017, 07:15 от Renni

# 524
Здравейте, ако единият родител е само осигуряващ се, за колко години назад трябва да си е платил вноските?
И аз имам подобно питане, само че, ако единия родител е отскоро с работа, има ли изискване колко трудов стаж трябва да има или независимо от трудовия стаж, трябва към момента да е назначен и с платени осигуровки?

Общи условия

Активация на акаунт