Страсти – градините в София, кампания 2017/2018 - тема 2

• 74 568
  • 933
  •   1
Отговори
# 600
Черно коте,
На практика какво ще се случи на първо класиране, каквото предстои сега май месец:
Първо се класират децата по социалните критерии - 40% от общите места, ако остане някое свободно (незаето) място от техните, то това място се прехвърля към общата група. Ако се заемат всички места по социалните критерии, то нищо няма да отиде към общата опашка. Ако случаят е такъв, ще се формира гранична група и ще се тегли жребий между седем деца с равен брой точки за шест места на базата на генерирани случайни номера.
Сливането на двете опашки - по социални и общи критерии е след това класиране.
Мами, поправете ме, ако греша  Blush
Успех!

Последна редакция: вт, 25 апр 2017, 13:27 от Бананамама

# 601
Черно коте,
На практика какво ще се случи на първо класиране, каквото предстои сега май месец:
Първо се класират децата по социалните критерии - 40% от общите места, ако остане някое свободно (незаето) място от техните, то това място се прехвърля към общата група. Ако се заемат всички места по социалните критерии, то нищо няма да отиде към общата опашка. Ако случаят е такъв, ще се формира гранична група и ще се тегли жребий между седем деца с равен брой точки за шест места на базата на генерирани случайни номера.
Сливането на двете опашки - по социални и общи критерии е след това класиране.
Мами, поправете ме, ако греша  Blush
Успех!

Бананамама, Благодаря за отговора,
чуденката ми е за граничната група за общата опашка, защото ето какво пише в алгоритъма на класирането  :
1.3. Класират се общите опашки за 60% от свободните места. Където има гранична група НЕ се тегли жребий.
1.4. Оставащите свободни места от социалните опашки и от общите опашки се събират.

1.4. - ясно, но преди това какво значи, че не се тегли жребии ? точно там идват тия 7 дечица за 6 места, гранична група са и какво значи да не ги теглят на жребии ? Аз разбирам следното - ако са кандидати примерно 4 деца с 9.2, ги приемат, и после гранична група се води 9.1, и това са места за разпределение между общата и социалната опашка. само че какво става с тези 7 деца за 6 места, ще ги теглят ли , или няма да ги теглят ? Simple Smile зам, че до май месец може и въобще да не ми е актуален въпроса и да се е променило всичко, но не мога да спя спокойно, ако не знам какво да очаквам Simple Smile))  Praynig Tired #Crazy #Crazy #Crazy

# 602
Ако се добавят достатъчно места от социалната няма да ги теглят, ако не се добавят - ще има жребий.
Доколкото разбирам аз, още на първо класиране опашките се събират.
Не мога да копирам през телефона, но вижте Стъпка 2 в същия текст, тя се отнася до първо класиране.

# 603
  • София
1.3. Класират се общите опашки за 60% от свободните места. Където има гранична група НЕ се тегли жребий.
1.4. Оставащите свободни места от социалните опашки и от общите опашки се събират.

Класират каквото класират от общата опашка. Ако има гранична група в общата опашка, първо се правят няколко подготвителни стъпки преди да се тегли жребия.
Ако има места от соц.опашката, се добавят към общата опашка. Ако няма изостанали места от общата опашка, нищо не се добавя.
После слагат и не-класирани децата от соц. опашка към общата опшка, но без техните соц. точки.
И вече, след като са нагласени места и деца от соц. опашката към общата, тогава се прави лотарията и се теглят номерата.

# 604
  • София
Хммм това не го бях сметнала...
При нас има 8 места по социален критерии, само две деца са с 1-во желание, 4 са с второ и 3 с трето. Да разбирам ли, че, ако тези с 3-то желание примерно ги приемат в по-желана градина, три места се прехвърлят към общата опашка и там няма да се тегли жребий, защото не остава гранична група (за сега)?

# 605
  • София
При нас има 8 места по социален критерии, само две деца са с 1-во желание, 4 са с второ и 3 с трето. Да разбирам ли, че, ако тези с 3-то желание примерно ги приемат в по-желана градина, три места се прехвърлят към общата опашка и там няма да се тегли жребий, защото не остава гранична група (за сега)?
Да, това означава. Даже и тези по второ желание могат да ги класират някъде и да се освободят още места за общата опашка.

# 606
А как се вижда с колко точки точно са децата с 10+? Те нареждат ли се по низходящ ред в социалната опашка или всички с 10+ са с еднаква тежест и се тегли жребий ако са повече от свободните места?

# 607
  • София
А как се вижда с колко точки точно са децата с 10+? Те нареждат ли се по низходящ ред в социалната опашка или всички с 10+ са с еднаква тежест и се тегли жребий ако са повече от свободните места?
Не може да се види. Но системата ги отчита с различна тежест и са подредени съответно според броя на точките. Ако не са еднакви, няма жребий.

# 608
В социалната и общата опашка се нареждат еднакво- низходящо по точки, а тези с равен брой - по азбучен ред.
Ориентировъчно по колко точки имат, може да предположиш като им видиш точките на децата в общата опашка. Например , близнаци , ако имат в общата опашка 9.2 т, то в социалната ще са с минимум 11.2( повече ако има и друг соц. критерий като многодетно семейство напр.). Абе , гадаене си е малко 😁😁😁😁😁

# 609
  • София
Да, това означава. Даже и тези по второ желание могат да ги класират някъде и да се освободят още места за общата опашка.
Е дано тогава всички ги приемат, където искат, та да остане място и за нас  Grinning

# 610
Mrs Jan   Мисля, че по скоро трябва да се издава след класиране адресната рег. защото на самата бележка си пише от кога обитавате този адрес. И ако не ви приемат по 2,50лв. за бележка са си прибрали от всеки неприет.

# 611
  • София
Mrs Jan   Мисля, че по скоро трябва да се издава след класиране адресната рег. защото на самата бележка си пише от кога обитавате този адрес. И ако не ви приемат по 2,50лв. за бележка са си прибрали от всеки неприет.
Аз не съм писала, че удостоверението за адресната регистрация трябва да се извади преди класирането, а че самото регистриране на този адрес трябва да е с дата от преди класирането.

# 612
Mrs Jan   Да така е извинение, ако нещо съм засегнала. Имах предвид, че дори да  извадим удостоверението за временен адрес след класирането не би трябвало да е проблем, но правилата изискват да се извади преди класиране.

# 613
  • София
Удостоверението за настоящ адрес се издава с дата, с която сте го заявили. В Общината няма как да знаят откога сте на адреса освен ако не съвпада с постоянния. Затова трябва да е с дата преди класирането.

# 614
  • София
Удостоверението за настоящ адрес се издава с дата, с която сте го заявили. В Общината няма как да знаят откога сте на адреса освен ако не съвпада с постоянния. Затова трябва да е с дата преди класирането.
Подчертаното не е точно така. От както замениха жълтите листчета с индивидуални удостоверения за родители и за деца, те (удостоверенията) съдържат 2 дати: дата на издаване и дата, от която лицето е регистрирано на съответния адрес. И, разбира се, че има как да знаят - вписва се датата, на която сте отишли в Общината и сте заявили, че това е настоящия ви адрес - вече дали със съгласие на наемодател или собственик/роднина - няма значение какъв е индивидуалния случай... 3тото ми дете например от датата си на раждане е регистрирано на моя постоянен и на моя настоящ адрес (тъй като моята регистрация предхожда раждането ѝ) и когато ми трябваше удостверение за кандидатстване ми го издадоха с тази дата.

Общи условия

Активация на акаунт