Да подам ли сигнал в социални грижи?

• 25 831
  • 171
  •   1
Отговори
# 30
Благодаря Ви, за помощта осъзнах че сте прави и наистина може просто да си плаче без да има причина. Благодаря Ви☺

# 31
Сули 27, виждам, че вече желаеш приключване на темата, но искам да те питам, ако решиш, ми отговори. Какво очакваш да стане, ако звъннеш на Закрила на детето? Да отидат да им направят забележка и всичко от сега нататък да е цветя и рози?
Децата реват и се инатят...който не гледа дете, не може да го разбере.
Преди да стана майка си мислех, като видя тръшкащо се дете, че не е трудно да се справиш с едно дете, как така не могат да го постигнат.... hahaha Mr. Green Колко наивна съм била!!!

Ако видиш детето посинено или с друго доказателство за физическо насилие, разбирам, но иначе ми се струва вмешателство в живота на хората. Peace

По мое мнение ти искаш спокойствие и затова се дразниш. Купи си слушалки и си слушай музика например. Така няма да ти пречат.

# 32
За мен не е нормално 5 годишно дете да е свидетел на постоянни семейни скандали и за всяко нещо да му се крещи. Всеки си изпуска нервите понякога, но не е нормално това да е многократно, ежедневно, за дълъг период от време. Ако се обади, поне компетентните могат да преценят ситуацията и да предложат някакви консултации ако има нужда. Няма да вземат детето, ако не е необходимо.

# 33
Сули 27, виждам, че вече желаеш приключване на темата, но искам да те питам, ако решиш, ми отговори. Какво очакваш да стане, ако звъннеш на Закрила на детето? Да отидат да им направят забележка и всичко от сега нататък да е цветя и рози?
Децата реват и се инатят...който не гледа дете, не може да го разбере.
Преди да стана майка си мислех, като видя тръшкащо се дете, че не е трудно да се справиш с едно дете, как така не могат да го постигнат.... hahaha Mr. Green Колко наивна съм била!!!

Ако видиш детето посинено или с друго доказателство за физическо насилие, разбирам, но иначе ми се струва вмешателство в живота на хората. Peace

По мое мнение ти искаш спокойствие и затова се дразниш. Купи си слушалки и си слушай музика например. Така няма да ти пречат.
Вече съм свикнала с техните викове и ремонти в 5 сутринта😁 но просто ме е грижа за детенцето

# 34
Ремонти в 5 сутринта не са нормални, може да сигнализираш домоуправителя. Ако той не реагира - оплакване в общината.

# 35
  • somewhere over the rainbow
Постоянното викане по детето "малоумник", "изрод" и "майка ти да е.а" без удряне и никакво физическо насилие води ли се насилие? Питам за информация, защото съм в подобно на авторката положение.

# 36
Това е вербално насилие.

# 37
Постоянното викане по детето "малоумник", "изрод" и "майка ти да е.а" без удряне и никакво физическо насилие води ли се насилие? Питам за информация, защото съм в подобно на авторката положение.

Да.

# 38
Благодаря Ви, за помощта осъзнах че сте прави и наистина може просто да си плаче без да има причина. Благодаря Ви☺
Не, не е нормално на 6 г. да плаче без причина.
Но може да реве, защото му забраняват да прави каквото иска.

Обади се на Националната телефонна линия за деца с номер 116 111, безплатен е. Имат методика, по която се ориентират за проблема и дали изобщо го има.... Поясни и колебанията си там. Консултантът ще те насочи  Peace
Peace

# 39

Да, това си е тормоз! Това дете ще порасне по подобие на родителите.

Обаче социалните какво ще направят? Не се заяждам, просто питам какви са мерките, които могат да се направят?

А има и още нещо - как се доказва вербално насилие? Думата на майката срещу думата на съседката?  newsm78

Аз лично имам позната, която съм чувала да крещи обидни думи на децата си вкъщи и по площадките. И това е жена с хубава професия, доходи, жилище, кола и т.н.

# 40
  • Стара Загора
За съжаление в България и най-лошите родители са по-добри от никакви родители. Няма какво по-добро да му се случи на детето, дори ако се налага да го вземат от тях.

# 41
  • На земята, която е всъщност звезда.
...

Обаче социалните какво ще направят? Не се заяждам, просто питам какви са мерките, които могат да се направят?

...

Възможно е да дадат детето на баба/дядо/роднини за отглеждане.

# 42
Първо ще видят има ли проблем и какъв, и ако няма риск да го уморят родителите, няма изобщо да извеждат детето. Целта е да се задържат децата у дома и да им се подобри средата, а не да ги "отвличат" и да ги тръшнат в системата. Работи се със семейството, ще предложат психолог, от време на време ще проверяват дали са се оправили нещата. При читав социален и желание от родителите могат много да се подобрят нещата. Най-малкото ще разберат, че денонощни крясъци са проблем, а не нещо нормално.

# 43
За съжаление в България и най-лошите родители са по-добри от никакви родители. Няма какво по-добро да му се случи на детето, дори ако се налага да го вземат от тях.
Не мога да се съглася. Пребитото 2-годишно, което бере душа в Пирогов веднъж е извеждано от семейството, и после върнато. Беше в кома и с опасност за живота, с фрактури на черепните кости и още сума ти наранявания.
Не мога да приема, че това е "по-доброто"  Stop

# 44
Момичета, много лесно се разпознава дали едно 6-годишно дете е системно бито. Но от думите на авторката, че майката крещи, а след това детето плаче не може да се направи извод, че го бият.

Не виждам смисъл да се пише повече по темата. Авторката трябва да порасне, т.е. да вземе решение дали да подаде сигнал и да носи отговорност за него. Ако иска реална помощ от форума, да даде координати на семейството. Обзалагам се, че все ще има някой с деца от квартала, който чете тук и ги познава и ще ѝ даде адекватен съвет.

Общи условия

Активация на акаунт