НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 113

• 93 883
  • 726
  •   1
Отговори
# 105
Абе отговорен е, взема всичко присърце и се съобразява максимално  Peace
То в крайна сметка вижда че няма на кой да го накриви освен на себе си.
Доктора е написал два листа изследвания, утре сутрин ще изследват инсулин, гликиран хемоглобин, пикочна киселина, холестерол, не знам що си, хормони ...  ooooh!

Та като станат и те съвсем ще имаме яснота по въпроса.

като го изпишат ще го водя и на диетолог който да ми изготви подходящ хранителен план  Peace

# 106
Ами диетолога вероятно ще ти напише това, което и ендокринолога - без мазнини, без червено месо, без жълтък...чудя се какъв е смисълът, но ти си знаеш Rolling Eyes

# 107
Мда, има логика, като гледам от тази тема ще науча повече  Wink

# 108
Не е сложно това с храната. Само така изглежда първоначално Simple Smile

Пържола със салата, мусака от тиквички или патладжани с кайма, всякакви омлети и истории с яйца, гъсти супи от месо, руло Стефани, кюфтаци, ребърца на скара...и ТМ ще е доволен. Кой мъж не обича една хубава вратна пържола..

# 109
Кюфтаци, пържолки много ги блажи  Mr. Green
Виж като стане дума за зелении почва да сбръчква челото  Joy

# 110
То зелениите кой ли ги обича...само да ти се подпъхват между зъбаците Mr. Green

Доматки, краставички тогава за гарнитурка Peace

# 111
И ние много не обичаме зелении, обаче можем да караме много време на домати със сирене, кажи речи цяло лято. Laughing
Също така в менюто ни се появиха тиквички, патладжани, карфиол, броколи, спанак, брюкселско зеле и други. В момента много уважавам кисели краставички и печени чушки. Ако имах, и туршия щях да ям.

права е Тета  Joy

# 112
Или както казва моето дете: видя ли нещо зелено директно ставам от масата! Те и двамата са почитатели на зеленчуците растящи на кокал  Joy

# 113
Или както казва моето дете: видя ли нещо зелено директно ставам от масата! Те и двамата са почитатели на зеленчуците растящи на кокал  Joy
значи чудесно ще се впишете в режима. Успех.  Hug

# 114
дайте ми идея какво да готвя, имам 1 кило спанак и още толкова броколи.
Искаше супа от спанак, то каква ще да е тая супа без ориз, без фиде, без яйце  Rolling Eyes
Мен и без това не ме бива особено готвенето, сега пък съвсем ще я закъсам  Tired

# 115
ето ти линк с идеи какво да се готви: https://joyfitnessbg.com/2015/02/27/%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0% … 0%BE%D0%BC%D0%B0/
ето и рецептите ни събрани на едно място: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=675266;topicrefid=19
аз спанака си го ям пресен на салата и не мога да помогна.
Броколите на пара; също така запеканки. Тази рецепта е добра, но без картофите: http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alpab … pekanka-s-brokoli

# 116
Гъста супа от спанак, със яка застройка -защо да не може без яйца, те са основното в режима, така да се каже. Да си надроби сиренце вътре. Ама и една пържолка или кюфтак в добавка, че то мен една супа не ме храни, пък голям мъж-направо гладен ще си остане, милият... Laughing

Аз обичам мусака с патладжани и много кайма.

# 117
Основният проблем е че мъжо не понася риба, пилешко месо и патладжани а сега като гледам ще му се наложи да си хапва честичко.

Аз виждам че яйцата са основното ама на него май заради високия холестерол му ги спират. Или поне жълтъка де.

Кажите ми за разни сосове, майонези, ядки моля ви.

Ще отнеме време явно докато вляза в час.

# 118
Яни, през три коментара се пише, че за всеки е индивидуално...И на първа страница има писано по този въпрос, нещо странен ми се вижда въпроса ти newsm78
Хем не знаеш колко ядеш, хем пишеш някакви цифри? Не искам да се заяждам, но се замисли.
То и през три коментара пише, че била много позитивна атмосферата, ама да ли е така не е много сигурно.
В статии пише, че за нисковъглехидратна диета се яде 100-150 грама на ден, под 50 за кетоза. А Kameloth казва, че 200 грама са страшно много, а на мен ми се струва че повечето хора ядат много повече. Мъжът ми яде по половин хляб на ден и сладки неща (както и повечето хора които не са на режим), а в 100 грама хляб има около 50 грама въглехидрат, в един сникърс има около 60 грама, във всички храни здравословни или не има по-малко и то се събират много лесно, според мен доста над 200 на ден.

# 119
За холестерола има инфо на 1 стр. мисля.
Патладжаните за мусаката аз ги беля...да не ми горчат.

Общи условия

Активация на акаунт