Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви добавки се препоръчват за дискова херния и нараняване на коляното от ски?
Какви са препоръчителните стъпки за приготвяне на костни бульони?
Какви са препоръчителните количества вода за прием и какви могат да бъдат потенциалните странични ефекти?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви добавки се препоръчват за дискова херния и нараняване на коляното от ски?
-
Какви са препоръчителните стъпки за приготвяне на костни бульони?
За да направите костен бульон, започнете с варене на костите в вода. Добавете малко сол, черен пипер и дафинов лист за вкус. След това оставете сместа да къкри на слаб огън за 10-12 часа. След като бульонът е готов, прецедете го и го разпределете в отделни порции. Пиенето на бульон може да има положителен ефект върху здравето ви.
-
Какви са препоръчителните количества вода за прием и какви могат да бъдат потенциалните странични ефекти?
Препоръчителното количество вода трябва да бъде съобразено с индивидуалните нужди, като обикновено се препоръчва около 2,5 литра на ден. Важно е обаче да се чувствате комфортно и хидратирани. Трябва също така да сте наясно с възможните странични ефекти, като задържане на вода, което може да бъде причинено от хормонални промени или определени добавки.
-
Какви са препоръките за хранене при синдром на поликистозни яйчници (PCOS)?
-
Колко грама въглехидрати трябва да приемате дневно?
Дискусиите са много полезни, но след като човек се е запознал с основата и евентуално дори е започнал да спазва режима. За човек с ИР е най-подходящо точно стриктното НВ-ВМХ - тестено, захар, картофи, ориз, плодове да са сведени до минимум, основата на храненето да са месо и яйца, може и зряло сирене, да се ядат свободно зеленчуци, но храната да бъде с достатъчно количество мазнина (не маргарин и олио, а масло, мас, зехтин). Освен това е важно храненията да не са начесто, но ако сега са така, ще трябва намаляването да стане постепенно, когато започне да намалява и чувството за глад.


