НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 113

• 93 843
  • 726
  •   1
Отговори
# 360
Да, може да се хапват, но когато резултатите от този режим на хранене са незадоволителни, като първа промяна е ограничаването на млечните.

# 361
  • Бургас
Благодаря за отговора!Захващам се сериозно с този начин на хранене и ми се иска да събера колкото може повече информация.И мисля изобщо да не се обяснявам какво правя,как готвя и какво ям,защото съм убедена,че все се намират хора да ми обясняват колко е вредно мазното и т.н.Колко може да бъде сляп и не информиран човек на база това го знам по презумпция....вредно е и край,а като виждам какви резултати имат много от вас тук-искрено се възхищавам.Ще ви чета постоянно.

# 362
Боряна, успех!
Аз вече на никого не се обяснявам. Колежката ми от месеци бучи как е станала сто кила и я болят краката, но набива по две банички на закуска. Ако предложа да изключи тестото ме гледа, все едно и предлагам да яде камъни вместо хляб. И постоянно ми повтаря, че ям малко или ям мазно, което е вредно. И не е като да не видя колко много отслабнах... Никакъв смисъл няма.

Снощи изумих един сервитьор с поръчката си за вечеря - запечена сланина със салата. Тръсна я пред мъжа ми, но аз си я придърпах и с и сгънах като стой та гледай  Mr. Green

# 363
  • Бургас
Алечка,благодаря!Има и комични ситуации,което също не е за подценяване...каква жена си да му се невиди да набиваш сланина Wink

# 364
Аз си поръчах свинска вратна пържола и сервитьорът директно я сервира на мъжа ми  Grinning Гледаше много странно като си я придърпах към мен  Grinning
... явно жените не ядат мазно месо  Laughing

# 365
Ох, да на нас често ни се случва  hahaha Мъжът ми поръчва салата с ракия за себе си, за мен  ребра или джолан. Салатата дават на мен, месото на него... Пълна дискриминация  hahaha

# 366
Никога не ми се е налагало да обяснявам нещо на някой. Ако някой се интересува- давам всичко от себе си, за да обясня принципите и  начина на хранене. Иначе не си давам зор да казвам, обяснявам и защитавам тези. Оня ден една приятелка ми каза, че много съм заслабнала а и ММ също. Той е грехче- хапва това което наготвя. А от много време готвенето е по моя режим. Чат- пат пържени картофи или филия хляб. Е, с шоколад си прекалява, негодникът.... Та забравих да благодаря за комплимента, който ми направи приятелката. Същевременно тя спортува и пълнее.
.....мускулите се пълнили в вода..... ми обяснява!

# 367
  • Пловдив
Момичета,привет! Peace
Извинявам се за нахълтването...да ви попитам дали режима е подходящ за чести проблеми с рода Кандина Thinking

# 368
  • SA
Боряна, сирене, кашкавал са подходящи за ВМ-НВХ като все пак не е добре да се прекалява с тях и да са основна храна, защото млечните продукти са инсулиногенни - стимулират инсулиновата секреция в известна степен. Добре е да са пълномаслени, защото в нискомаслените видове обикновено се добавят въглехидрати и разни пълнители за подобряване на вкуса и консистенцията.
Хора с автоимунни заболявания обаче е възможно да имат проблем с млечните продукти.
При кандида е подходящ режима, но не кетогенните му варианти. По-подходящи са някои от разновидностите, при които се цели подобряване състоянието на чревния тракт и чревната флора - напр. GASP, палео-разновидностите и др.

Попаднах на една любипитна книга, свързана с нашия режим - Mike Sheridan - "Eat Meat And Stop Jogging"  Simple Smile Може да е интересна за някой:

http://dox.bg/files/dw?a=a78e23a286 EPUB
 http://dox.bg/files/dw?a=a01d79a2a6 MOBI

И от същия автор - "Live It NOT Diet!: Eat More Not Less. Lose Fat Not Weight."

http://dox.bg/files/dw?a=8a9a514dd5 MOBI
 http://dox.bg/files/dw?a=2eabf48238 EPUB

Последна редакция: пн, 20 мар 2017, 10:27 от Kameloth

# 369
Благодаря, Камче! bouquet А аз чакам новата на Роб Улф (всъщност направо трябва да видя дали не се намира вече Embarassed) - Wired to Eat. Идеята била пак, че човекът е програмиран да яде повече и да се движи по-малко, сигурно за да гарантира оцеляването си, и препоръките в книгата са насочени точно към "оптимизация" на здравето с оглед на тази естествена нагласа.

# 370
Скрит текст:
Аз си поръчах свинска вратна пържола и сервитьорът директно я сервира на мъжа ми  Grinning Гледаше много странно като си я придърпах към мен  Grinning
... явно жените не ядат мазно месо  Laughing
Ами, в масовия случай жените рупат обикновено салата и я "поливат" с вода....     Mr. Green   нали все са на диета.
Та, сервитьорите са свикнали салатата -на дамата, мръвката-на мъжа.
И сигурно гледат    Shocked  зад гърба ми, когато аз си хапвам пържолата на скара, а мъжа ми яде нещо вегетарианско ...    Joy
Не че ми дреме особено.    Laughing

И да се похваля с поредния успех...защото за мен (като върла антиспортистка) си е успех:
вече тичам по половин час-40 минути без спиране и без умора....ако видите сутрин между 9 и 10 часа една "баба" да тича покрай Марица, аз съм.    Mr. Green

Боряна, добре дошла.    Grinning
Аз не съм спирала млечните, но изключително рядко са замествали основно хранене, обикновено когато съм нямала време за приготвяне на месо.
Най-често ги ям в сутрешния омлет-с Котидж/козе сирене/краве сирене/моцарела....количество не мога да дам, на око -около 1-2 с л.
Но на мен не са ми пречели на отслабването, възможно е да са били причина за по-бавно отслабване, но аз и не гоня скоростни резултати.
Ако искаш по-бързо да се разделиш с голяма част от 40-те кг, наблягай на основните храни-месо, риба, яйца, зеленчуци и салати.

# 371
  • SA
Шоки, сега погледнах - утре излиза от печат тази книга.  Simple Smile Ще ми е интересно да я прегледам.
Тези дни под твое влияние започнах книгата на съпрузите Жамине и много ми хареса анализа в началото, който правят на храненето на различни животински видове, съобразно особеностите на храносмилателната им система.
А колкото до древните ни предшественици - логично е да не са търчали за щяло и нещяло по цял ден. Хищниците - също повечко се излежават и тук там потичват, за да си грабнат някое животинче за храна. Имат прекрасни мускулести тела и без да си правят съзнателно кросове и силови тренировки.  hahaha
В кръга на шегата го казвам това. Съвременният човек има нужда от много повече движение и физическа активност от ежедневното седене пред бюрото и пътуване с автомобил. Но и явно не е добре да се мисли, че трябва да се пребиваме от бягане и тренировки, за да сме в добра форма. 

# 372
Ще ми бъде интересно да споделиш мнение! Hug Като изключим конкретните количества скорбяла, които препоръчват (макар че пак обясняват защо), мисля, че имат много добри идеи.

А по повод на физическата активност се сетих, че Крис Кресър говори за явлението athletic couch potatoes - когато човек редовно тренира нещо, каквото и да е, но през останалото време води заседнал начин на живот. Това също не е оптимално и не допринася значително за подобряване на здравето. Далеч по-добре било през цялото време или най-малкото на редовни интервали през целия ден да се осъществява някаква форма на физическа активност. Например може писането на компютъра да се прекъсва от отделни упражнения в хода на деня, вместо накрая да се направи цялата тренировка накуп - по-полезно било така.

# 373
И още по повод движението:
в някоя то книгите ми четох, че е хубаво на всеки два часа да има някакво движение, т.е., да не се седи на едно място повече от 2 часа.Например, да станем за вода, вместо да държим бутилката до себе си, да се разтъпчем за около 5-10 минути, ако има стълби-да ги изкачим няколко пъти, ходене пеша до магазин/училището на детето, изобщо движение при всяка възможност.

# 374
Два часа са много, през половин или един час е добре да се става и да се прави нещо, дори само да се поразходиш за няколко минути.

Общи условия

Активация на акаунт