НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 113

• 93 831
  • 726
  •   1
Отговори
# 375
  • SA
Да, ще пиша като я приключа. Засега ми е доста увлекателна и напълно логични ми се струват доводите им. Със сигурност е книга, от която могат да се научат нови неща.
Всъщност подходът на Крис Кресър мисля е много близък до този на Жамине.
По отношение на физическата активност - Кресър някъде беше писал, че докато е работил над книгата си за палео-кода, си бил монтирал пътечка до бюрото и през цялото време вървял, докато пишел.  Simple Smile

# 376
Да, за пътечката също пише. Simple Smile

# 377
Да, възможно е времето да е по-малко ...аз просто съм започнила, че не трябва да минават два часа без движение.

# 378
Привет  Hug

Минавам само набързичко да споделя какво се случва с моя мъжО  Simple Smile За около 20 дни отслабна с близо 7 кг с този тип хранене. Пие си и глюкофажа по схема. Само дето със спорта малко куца положението. Но може би скоро ще купим колело Simple Smile

Като гледам добре му се отразява диетата Simple Smile Пилешко не иска заради боклуците с които е натъпкано, опитахме и с риба но и с нея не стана. Не му понася.

Но иначе броколито, карфиола и тиквичката му станаха първи приятели барабар с пържолите и кИфтетата   Mr. Green

Не яде нищо от тесто, нищо сладко!
Не пуши, не пие никакъв алкохол (ей каква реклама му спретнах  Mr. Green)

С мазнината като цяло също гледа да не злоупотребява чак кой знае колко. Гледа да е по-умерено.

Пие много вода, по около 3-4 литра на ден.

Хубавото е че е отговорен и не ми се налага да го ръчкам аз, той си набива спирачките преди аз да му кажа квото и да е.

От плодовете яде само ябълка грени смит. Като човек който много обича сладкото не мислех че ще устиска, ама той се оказа корав  Joy

# 379
E, тва са братче мъжете - 20 дена и 7 кила! Ние по година и нещо, и нищо. Да ти е жив и здрав!  Simple Smile Hug

# 380
Джей, браво! Поздравления за волята на мъжа ти!

# 381
  • SA
Джей, браво на мъжа ти!  bouquet

# 382
  • София
Здравейте, имам да свалям 4-5 кг от втората бременност (детето ми е на  2.5 години). Миналата година бях за известно време на режима, но не съм много по месото и реших, че не е моя случай. До момента, в който забелязах, че съм качила без да съм променила съществено начина си на живот и хранене. И тогава пуснах кръвни изследвания и се оказах с Хашимото и ИР. Вече два месеца съм редуцирала бързите въглехидрати на минимум, от месец избягвам и бавните и се старая да се водя по режима. Според последните изследвания обаче, холестеролът ми се оказа висок и не знам доколко всекидневното приемане на яйца и мазни меса в моя случай е ок. Това са резултатите от последните изследвания, ще съм благодарна да чуя мнения  Hug:
ТСХ - 4,51 (декември беше 2,8); ФТ3 - 2,36; ФТ4 - 1,27; МАТ - 709(дек. беше 350); ТАТ - 29; Инсулин 0' - 5,7; Инсулин 60' - 16,22; Инсулин 120' - 42; Глюкоза 0' - 4,88; Глюкоза 60' - 4,3; Глюкоза 120' - 6,75; Общ хол. - 5,34; HDL - 1.61; LDL - 3,36; триглицериди - 0,35;

# 383
Елика, сигурно няма да ми повярваш (но поне прочети първа страница ooooh!), но общ холестерол 5,34 въобще не е висок. Rolling Eyes Ако беше 10, щеше да имаш основания за тревога, евентуално. Но при триглицериди 0,35, не виждам защо си тръгнала да се тревожиш за общия холестерол (който е повече от нормален, между другото). Абе, тази първа страница не е за украса, четете я, четете и линковете, има дадени статии за холестерола. ooooh!

Ако пък те тревожи LDL, той също не е прекалено висок, а и сам по себе си няма почти никакво значение също, особено при човек, който ограничава въглехидратите. Rolling Eyes Ако все пак те притеснява, изследвай Apo-B - това е много по-информативно изследване. LDL не се измерва пряко, а се изчислява на базата на другите стойности, но при човек на нисковъглехидратно хранене много често излиза завишен, защото при НВ-ВМХ се увеличава размерът на частиците, което ги прави по-безопасни. Да, но изчислената стойност по този метод също се покачва.

# 384
Къде ги намирате тези послушни и изпълнителни мъже, бре  33uu

Момичета, може и да е ставало дума преди, но да съм го пропуснала. Как се справяте със задържането на вода около онези женски дати? Не ме тормозят килограмите от водата, но ги усещам и не ми е добре така. Добавки, билки, идеи? newsm78

# 385
Джей , браво на мъжа ти!    Peace

За водата, никога нищо не съм правила.За да я задържа тялото, значи му трябва.Пия повече вода и чакам "да ми мине".    Laughing

# 386
  • София
Чоколата, благодаря ти за отговора, успокои ме! Първата страница съм я чела и препрочитам от време на време, но това е напълно непозната материя за мен и тотално се изгубих сред всички показатели и зависимости  Embarassed. А добрия холестерол има ли горна граница? Според референтите стойности от лабораторията съм едва ли не отгоре, това не е ли хубаво? Или има някакви стойности, които не е добре да се превишават ...  newsm78

# 387
Джей, браво на съпруга, поздравления!

# 388
  • SA
Elika, липидните ти показатели са хубави и изобщо не се кахъри за тях. Единственото, което прави впечатление от изследванията ти е това, че инсулинът и глюкозата ти се покачват на 2 час, вместо да се връщат към изходни стойности, което говори за нарушена инсулинова секреция.

# 389
  • Бургас
Kameloth,Amour*,благодаря ви за насоките!От днес ставам нов човек,а с вашата помощ и подкрепа наистина ми е по-леко и лесно. Hug

Общи условия

Активация на акаунт