НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 113

• 93 864
  • 726
  •   1
Отговори
# 660
И също си мисля дали не правиш нещо много натоварващо сутрин (в работата например или пък тренировка)? И как ти изглежда обядът?

# 661
Аз сега се замислям, че всъщност всяка година по това време се чувствам така. Но ще пусна едни изследвания.

Иначе сутрин ставам много рано, 5.30. Хапвам, пия кафе и отивам на работа. Работя на бюро, нищо натоварващо физиката ми. Обядът (12 ч) ми напоследък са две кюфтета със салата - зеленчукова или снежанка, катък, нещо такова. После, горе долу по това време, около 14 ч., става страшното - бавно дишане, тежка глава, затварящи се очи. Така може би половин час. Към 16.30 съм в залата и честно казано там нямам проблеми - нищо не е останало от умората, даже напротив. Правя си пълноценни тренировки, увеличавам килограми по уредите.

Чудя се дали някакъв фонов стрес не може да доведе до това - разделих се с половинката ми. Уж съм добре, рядко мисля за това и то, като се случи, не е с някакви емоции.  Rolling Eyes

# 662
Може и да е от стрес. Щом вечер се чувстваш добре...не зная, може пък да не е от хормоните. При мен умората, когато се случи е перманентна.  Thinking
Ако искаш пробвай първо да увеличиш храната, да вдигнеш мазнините, тези две кюфтета ми звучат много малко, за такъв голям отрязък от време.

# 663
Аз сега се замислям, че всъщност всяка година по това време се чувствам така. Но ще пусна едни изследвания.

Иначе сутрин ставам много рано, 5.30. Хапвам, пия кафе и отивам на работа. Работя на бюро, нищо натоварващо физиката ми. Обядът (12 ч) ми напоследък са две кюфтета със салата - зеленчукова или снежанка, катък, нещо такова. После, горе долу по това време, около 14 ч., става страшното - бавно дишане, тежка глава, затварящи се очи. Така може би половин час. Към 16.30 съм в залата и честно казано там нямам проблеми - нищо не е останало от умората, даже напротив. Правя си пълноценни тренировки, увеличавам килограми по уредите.

Чудя се дали някакъв фонов стрес не може да доведе до това - разделих се с половинката ми. Уж съм добре, рядко мисля за това и то, като се случи, не е с някакви емоции.  Rolling Eyes
Така описано за мен си е типичната пролетна умора. Години страдах по същия начин и надвечер се съвземах. От обяд нататък ставах парцал. Буквално едва ходех.
По него време "лекувах" пролетната умора с повече активност. Само това ми помагаше. Залавях се да върша нещо активно, което да ме държи на крак и в движение.  Подпра ли някъде главица, отпусна ли се, край... ставах буквално парцал и заспивах докато седна.

# 664

Така описано за мен си е типичната пролетна умора. Години страдах по същия начин и надвечер се съвземах. От обяд нататък ставах парцал. Буквално едва ходех.
По него време "лекувах" пролетната умора с повече активност. Само това ми помагаше. Залавях се да върша нещо активно, което да ме държи на крак и в движение.  Подпра ли някъде главица, отпусна ли се, край... ставах буквално парцал и заспивах докато седна.
Казваш, че сега е моментът за пролетното почистване и измиване на прозорците!  Mr. Green

# 665
Здравейте, вече 15 дни съм без сладко, тестяно, газирано и без въглехидрати изобщо.Хапвам месо и много зеленчуци под формата на салати, зарязах и любимата ми кола, храната я намалих драстично. Първата седмица -2кг, после се върнаха и от тогава нито грам минус.... малко се поотчаях, не мога да спортувам заради сърцето.Помагайтеееее , как да раздвижа метаболизма???Да допълня - имам да свалям 30кг  Embarassed

# 666
За 15 дена колко кг искаш да си свалила...много бързаш...

# 667
  • In transit
mamaMecka, спокойно ти още си в период на адаптация даже. Тези 2 кг най-вероятно са вода. Ако не си правила други диети скоро ще имаш резултати, но трябва време. Въоръжи се с търпение и резултатите скоро ще са налице.  Hug

# 668
  • сф
здрвейте,

имам нужда от малко отслабване и като цяло дългосрочно подобряване на хранителните навици и ще се пробвам с този режим. правила съм го преди години и ми се отрази много добре. спомням си, че в началото свалих бързо 1 кг, после дълго не свалих нищо и след това започна полека и бавно отслабването. тогава свалих повече от 10 кг. отне ми месеци. сега се надявам да постигна горе-долу същото. пък да видим Simple Smile
този път планирам и да увелича движението.

# 669
Момичета, какво мислите за нахута като източник на В., с който един спортуващ (аз  Laughing ) може да си набавя въглехидрати извън салатите (зелени, шопски). Взех си една консерва - пише уж 7 гр. на 100 гр., което ме съмнява малко или много... newsm78

# 670
  • In transit
блеки, аз съм фен на нахута, от време на време си правя хумус, много го обичаме. Ако нямаш проблеми с него си го хапвай. Може и на салата да си го направиш с домати, краставици и маслини.

# 671
До колкото зная, нахута съдържа повечко въглехидрати от тези 7 които са посочени на консервата, поразрових се малко:
В ббтийм го дават 27.42 на 100 г. варен нахут
https://www.bb-team.org/hrani/id/480550_nahut-gotven-varen-bez-sol

# 672
  • Mediterraneo
Здравейте, вече 15 дни съм без сладко, тестяно, газирано и без въглехидрати изобщо.Хапвам месо и много зеленчуци под формата на салати, зарязах и любимата ми кола, храната я намалих драстично. Първата седмица -2кг, после се върнаха и от тогава нито грам минус.... малко се поотчаях, не мога да спортувам заради сърцето.Помагайтеееее , как да раздвижа метаболизма???Да допълня - имам да свалям 30кг  Embarassed

Аз отскоро съм тук, но в началото ударно свалих и аз 2 кг. После- нищо. След 2 месеца на това хранене отчитам обаче твърди 5 кг свалени и не знам колко на обиколки( което за мен е по- важното). Влязох си в тесните доскоро панталони, което ме удовлетворява на този етап.
Междувременно продължавам с режима, като единствено взех да си позволявам по- често плодове. ами не мога да се въздържа! Особено ягодите в момента  Blush Сладко и тесто не ми се яде толкова, колкото пресни плодове.

# 673
  • София
Момичета, напоследък съм се отворила на гъби,  с какво мога да ги комбинирам? Знам, че са тежка храна, и може би не е добре да се наяждам само с гъби, а като съм гладна мога да погълна доста, правя ги само с масълце

# 674
До колкото зная, нахута съдържа повечко въглехидрати от тези 7 които са посочени на консервата
...

Нали, нали  Close Не знам вече на какво да вярвам. От витрините на Кауфланд продуктите също са с неадекватна хранителна информация- маслините били 15 ккал за 100 гр., пуешко филе - 89 ккал. за 100 гр  Outta Joint

Но нахутът наистина добре ми понася - не е като боба и това, което ми причинява на червата  Sick Явно ще си го вкарам трайно в менюто.

Общи условия

Активация на акаунт