Доста изминахме, малко остана априлско бебче да гушне мама - Тема 13

• 47 532
  • 758
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Alisa16 и LilyRose благодаря за отговорите  Simple Smile

Моя позната също ражда секцио по медицински причини преди 4 години,но беше 7 дни преди термин. И се изненадах като на мен ми каза 2 седмици по-рано.

# 151
Нашият в 35 седмица - 2667 гр. Също каза, че върви едричък. Когато го питах,  дали означава че трябва да направим операцията още по-рано, каза не.

# 152
Мис, звънни на АГ за твое успокоение, най-вероятно е нормално и са подготвителни, но да ти е мирна главата.
Лили, на мен пък ми обясняват, че момчетата излизали по-рано, а момичетата си седели до последно. Иди че разбери.
Секциото повечето лекари го планират от 38 г.с., така че това са си две седмици. Моята лекарка казва десетина дни, малко са тези които остават за последните седем дни. Било с оглед да не тръгне естествено раждане, а и матката да била спокойна.

# 153
Секциото се планира 10-14 дни по-рано. Сега термина ми е 3 април, секциото ще е между 20 и 24. Предния път беше 11 дни преди термин и се роди 3600гр. Слушайте си лекарите според мен.

# 154
мен ме устройва това, че девойките излизат по-рано  Joy

само че са митове и легенди Simple Smile така че- каквото-такова Simple Smile

за секциото и аз знам 10тина дни преди термин

# 155
Честита Баба Марта! Много мил ми е този празник, особено като не съм си е БГ, мама ми е пратила картичка с мартеници. Принтирах от Уикипедия на английски информация за празника и с няколко мартенички пратих малкия в училище да разкаже  Heart Eyes

Аз се връщам от преглед, вчера акушерката откри някакви разминавания при меренето с метър  Joy  и  ме пратиха на ехограф - всичко е наред, бебето е 3 кг в 36 г.с и 2 дена. Добре я отглеждам, въпреки че днес една жена не повярва, че съм в 9-ти месец. Едвам се дотътрих после, пффф, то ще ми се разпадне таза,
братче.

За секциото - синът ми беше планирано, седмица по-рано, тежеше 3500 гр. Сега съм с термин 2-ри април, изместен на 27-ми март, и секцио в 39-та г.с. /между 21-ви и 23-ти март, не по-рано/. На мен 14 дена по-рано, ми се струват много, ама каквото-такова.

Значи, живот и здраве, Алиса16, Манха и аз ще откриваме сезона /ако някое друго бебче не реши да избърза/   Heart Eyes

За дрехите - най-ми е удобно с чорапогащник /за бременни/ и ластична рокля по тялото /не за бременни, нормална/. Роклите за бременни ме карат да приличам на един балон. Имам и два чифта дънки, удобни са ми повече тези дето покриват корема. Повечето ми блузи/ризи просто са по-голям размер. Последния път отслабнах бързо, но тазът доста ми се бе разширил, та дълго време не си носех дънките.

Та това е общо взето  Mr. Green

# 156
Не остана 😀

# 157
  • Пловдив
И аз нося доста дрехи за небременни. Панталони/клинове ми е по-удобно да нося под корема, отколкото бременските панталони, които се предполага, че трябва да го покрият. При мен сякаш това допълнително парче плат не стои съвсем под бюста (където би ми било удобно), а мъъничко по-надолу.

# 158
Честита Баба Марта! Да сте здрави,щастливи и леко раждане!  bouquet
Аз днес бях за първи път на тонове и после ми дадоха и документите за раждане от жк, струва ми се рано защото утре влизам в 35 седмица , но няма да ги връщам  Laughing
В понеделник се видях с доктора,който ще ме изражда и ми назначи дата за секцио за 23.03 ,а термина ми е на 6.04. newsm78 Някоя друга мама има ли толкова ранна дата? На мен 2 седмици ми се виждат много.
Здравей,аз вчера се срещнах с лекарката,която съм избрала за секцио,думите й бяха,че практиката е секциото да се прави две седмици преди термин.Не си единствената,на мен термина е за 12.04. и другата седмица съм при тази лекарка за преглед,запис на тонове и уточняване дата за секцио от предложените от нея 29.03.,30.03.или 31.03.И прави са лекарите така да практикуват,знае се,че като влезем в деветия месец,може всеки ден да се очаква да тръгне естествено раждане...

# 159
  • София
Честита Баба Марта! Да сте живи и здрави, румени, замени и вие, и бебчетата!
Аз изобщо не съм коментирала още начин на раждане, нито съм си подготвила за такова... Направо като ви чета ми е нереално, но и аз още не съм си взела 45-дневния. Аз бих избрала най-късната възможна дата, ако става въпрос за секцио, искам малката да се развие максимално, както ме и плашат, че е дребна. Всеки ден е от значение.

# 160
По принцип е добре наистина да е възможно най-развито бебето, но ако е опасно да тръгне естествено раждане докторите не рискуват и по-добре.

# 161
И аз имам дата за секцио, около 10дена преди термина. Ноооо имаме уговорка, че трябва да се следим стриктно и ако се наложи ще се прави спешно секцио и ще се вади по-ранно. То хубаво е да стои при мама на топло до термин, но понякога бебето страда и за него е по-добре да се извади по-раничко.
Вчера бях при Чавеева, тя е на мнение че в следващите 2седмици за бебока ще е добре да стои при мен и изненади няма да има. След 2седмици пак съм на доплер и тогава пак ще се решава - кое е добре за бебето  Heart Eyes Днес съм на запис на тонове, почвам всяка седмица да ги следим.
Аз се доверявам на лекарите, при които ходя, но за всяко тяхно решение разпитвам за техния аргумент. Не ми харесва начина, по който някои лекар хващат календара и си определят датата според зависи техния график  Mr. Green

# 162
Ние пък с мъжа ми толкова да нямаме търпение да се появи бебка, че понякога се шегуваме, че след 37-ма седмица започваме всякакви чакри и поверия за предизвикване на раждане  Joy За родителите ми пък ще е първо внуче и всеки ден по телефона пращат поздрави на бебчо  Simple Smile

# 163
  • София
Благодаря за отговорите!  bouquet
Точно  дали ще е достатъчно развит ме притеснява, но предполагам,че ако не е лекаря ще ми смени датата (каза,че 90% от пациентките му ще раждаме през втората половина на март и сигурно няма да се прибира  Laughing ). В Токуда казаха,че има 4 стаи с по 4 легла и 2 вип стаи (на вечер са по 150лв - на мен ми се виждат много). Някоя от вас дали е раждала вече там - чудя се дали оставят бебетата през нощта при нас и какъв цирк ще е като ревнат 4 бебета в един глас  Laughing

# 164
  • Варна
Честито подписване martity  Heart Eyes и честит имен ден на патерици  Simple Smile
Започвам и аз да се шашкам, че не остана , въпреки че имам време уж ... моя бебо върви малко по голям май, по кг. и ако се наложи секцио, като нищо да ми определят дата около 17-ти април - 10 дни по рано, а как исках телеееец  Rolling Eyes
Да ви кажа, аз взех 1 сутиен за кърмещи от Джъмбо - амииии не ми хареса, не знам аз ли не улучих размера нещо ама има едни ръбове/шевове, които се падат на място където мноооого ми дразни на кожата. То не стига че сега гърдите ми са супер чувствителни, сърбят и болят, ами и допълнително дразнене ми идва в повече. Може по нататък да са ми ок, но за сега - не. В сравнение с тези от Лидл - от Лидл няма шев който да се пада на кофти място.
С дрехите, хубаво че ми напомнихте да си разгледам гардероба, за дрехи за изписването... че май нищо не ми става от нормалните дрехи и трябва да купя нови  Tired а никак не ми се занимава.....

Общи условия

Активация на акаунт