Доста изминахме, малко остана априлско бебче да гушне мама - Тема 13

• 47 539
  • 758
  •   1
Отговори
# 180
И аз я изгледах, благодаря Линдичка!
Примера, на 13.03 в Майчин дом ще води лекция за кърменето. Аз ще ходя, ако на някой друг му се идва ще се радвам да се запознаем. Сега в понеделник там ще има за дишането по време на раждане, общо са 4 лекции, всеки понеделник, на сайта им има програма.
Някъде бях гледала, че Елена Василева има лекции и в Лабиринт, но аз там не съм ходила.
Бейби, теб изписаха ли те от болницата?
Мис, как си говори ли с аг за контракциите?

PurpleS, аз ще се опитам да отида и на тази за раждането на 6-ти, но преди това съм от 13:00 часа при Чавеева, а при нея понякога доста се чака и не знам дали ще успея. Иначе и за тази на 13-ти ще се пробвам и ако не изникне нещо може да се разберем да ходим заедно  Peace
Иначе и днес бях на тонове и се видях набързо с моя АГ. След 2 седмици ме иска с всякакви готови изследвания да мерим таз, да пускаме вагинален секрет и общо взето да уговаряме раждането - то наистина не остана! Поне съм спокойна, че вече всичко ми е готово - дрехи, чаршафчета, пелени са изпрани, багажът е стегнат, всичко е купено (с разни малки изключения) и само се надявам бебка да си постои на топло поне още 3-4 седмици и после е добре дошла  Hug

# 181
  • Бургас
Отложихме фотосесията за утре, че в понеделник фотографката ни беше сополива. Може би стана по-добре, защото и моето лице е една идея по-добре в сравнение с понеделник.
И аз мислих да си правим фотосесия, макар че двамата с мъжа ми сме пълна трагедия на снимки. Както им казвам на снимките "Мъката на фотографа". Пък сега съм станала като месечина в лицето, въпреки че на юг от двойната ми гуша, имам само корем и не съм напълняла.

# 182
Марти, значи ще се доразберем допълнително за тази или следващата лекция Simple Smile
И аз доста неща вече имам, трябва  да взема чаршафчета, козметика и май още някоя и друга дреболия. За козметика реших да пробвам за начало Тьопфер. За изписването също обаче трябва да измисля нещо за беба.
Растат си човечетата, като се замисля, че още тоя месец ще започнат първите радостни новини, направо ми е нереално. Най-важното е всички да седят на топло, докато трябва.
Вчера се шегувах, че тази година мартеничките ще си ги сваляме като щъркелът ни донесе подаръците Simple Smile 

# 183
  • Велико Търново
Ще се опитам тихичко да вляза официално в прекрасната термична и да се представя докато все още само говорите за раждането. Следя ви от известно време, но все отлагам да се включа заради няколко предишни несполуки и притеснението, което съпътства и тази бременност. Затова с трепет следя всички ваши истории и се надявам след време и аз спокойно да споделям.
Иначе очакваме беб към края на април, затова от суеверие ли, от тревоги ли, по-голямата част от пазаруването все още не се е случило. На 38 години съм и въпреки че околните го приемат за нормална възраст, това е основното ми притеснение относно положителния изход на събитията. Та така, треперя си по малко, но вашето ежедневие ме разведрява и ви благодаря за хубавите емоции и полезни съвети.

# 184
  • Бургас
Ще се опитам тихичко да вляза официално в прекрасната термична и да се представя докато все още само говорите за раждането. Следя ви от известно време, но все отлагам да се включа заради няколко предишни несполуки и притеснението, което съпътства и тази бременност. Затова с трепет следя всички ваши истории и се надявам след време и аз спокойно да споделям.
Иначе очакваме беб към края на април, затова от суеверие ли, от тревоги ли, по-голямата част от пазаруването все още не се е случило. На 38 години съм и въпреки че околните го приемат за нормална възраст, това е основното ми притеснение относно положителния изход на събитията. Та така, треперя си по малко, но вашето ежедневие ме разведрява и ви благодаря за хубавите емоции и полезни съвети.
Добре си дошла!
Трябваше по-рано да се включиш, за да ти се скараме защо си мислиш такива негативни неща  Grinning. Аз пък съм останала точно с обратното впечатление - сума ти мои познати на по 22-24 години изкараха доста тежки и проблемни бременности, а разни дърти първескини  Laughing не разбраха нищо от бременността и си родиха безпроблемно. Всичко е много индивидуално според мен.

# 185
Serenity, добре дошла! Всяка една от нас си има своите и лесни и трудни моменти и радости и притеснения, но като си споделяме някак нещата стават по-леки. А за възрастта не мисля, че   е повод да се притесняваш, има много други фактори, които влияят на бременността, плюс това си на 38. Радвай се на оставащите ти седмици Simple Smile
Нали и аз барабар петко с бременните, във вторник съм на фотосесия. Аз не обичам да се снимам, даже и селфита не си правя, някаква такава архаична съм.
Кати, значи много добре си отглеждаш бебока, направо като се роди ще си бъде отгледано бебе. Въпреки, че знаеш как някой път дават големи отклонения в мерките и теглилките.

# 186
радвам се, че ви е харесала лекцията (някой я беше пуснал в групата на Пловдивските мами във фб и реших да ви я копна да се надъхате и вие  Flutter), много надъхващо действа. а в Лабиринт й е училището доколкото разбрах.

ох, аз никаква чанта за болницата не съм подготвила, нищо не съм купила още. не съм прала, смятам да започна след като приключи сагата със сливиците. дано и времето да е на моя страна, да съхне бързо.

искам и до София да отскоча за 1 ден да видя майчето, ако мога преди да родя, че иначе поне още месец ще откара докато успея да се организирам и затътря...

пък коремът ми така подскача и се мята, че направо ме хваща страх дали ще си стои на място до началото на април... Praynig

дошли са ми нещата от Асда, утре отивам да си ги взема и ще се похваля Simple Smile

Последна редакция: чт, 02 мар 2017, 23:55 от lindichka

# 187
Добре дошла ново мамче  Hug
Мис, ако има АБ в глобулите, резултата от МБ няма да ти е реален.
Относно козметиката на тьопфер, оказа се за пореден път, че в Германия е в пъти по-евтина.

# 188
  • Бургас
Мис, ако има АБ в глобулите, резултата от МБ няма да ти е реален.
Не са антибиотични. Е, одеве си реших проблема, като изтървах едната капсула на земята и утре ще ми е последната за слагане Mr. Green

# 189
  • Пловдив
Аз я пуснах лекцията в пловдивската тема, ама не успях да дойда да я видя на живо   ooooh! Само мога да съжалявам. Още от видеото някак ми вдъхна много доверие тази жена. Днес пазя дивана цял ден. Доста ми зачестиха контракциите. Не са болезнени, но ме е страх да излизам сама. Другата седмица имам час за преглед. Много ми е любопитно колко ли е пораснала бузанката. И аз имам усещане, че е заякнала   Grinning
Лили, Нана, дайте ги тези рецепти за бързите сурови десерти  Mr. Green
Белиндаа, пиши някой ред тук... Дано да си изкарваш страхотна почивка  Hug
Serenity, добре си дошла! Не си закъсняла много - купонът тепърва започва.  Laughing

# 190
Честит празник, момичета!
Серенити, добре дошла:)
Ние тъкмо се стягаме да се качим с лифта на Витоша, да се порадва малкия на снега. Аз в понеделник съм на тонове и трябва да определим датата. Бррр, не остана. И аз се шашнах нещо и взех да купувам каквото липсва. Другата седмица ще нося и дрехите.

# 191
  • София
Здравейте,
Честит празник! От няколко дни ви чета и все не стигам да се разпиша.
Мен ме хванала треската за подреждане и чистене. Даже сега сме облепили хола с кухнята и коридора и боядисваме ( мЪжо как ми се върза не знам, извикахме един майстор и ни поиска 800лв само за труд и понеже нямаме време за друг да търсим и се спретнахме).
Преподредих почти всички шкафове и сега след боята ще измием прозорци и т.н. Надявам се почивните дни да свършим всичко и да не взема да родя докато цялата къща е с нагоре главата. 😜
Та между другото според приложението ми съм в 9 месец (започвам 36 г.с.), така че малко остана. За бебчо и за мен съм купила всичко (без повивалник). Не съм приготвяла багаж, все ще го събера за 15-20 мин😬Почти всичко приключих в работата, но още 2 седмици смятам да поработя, предимно от вкъщи. Контракции и болежки имам, но след тичане до спешните кабинети миналата седмица реших, че няма да им обръщам внимание и толкова. Надявам се бебчо да изчака до 20 март поне, но когато тогава 😜

# 192
Мен днес ме изписват.Чакам с нетърпение да минат двете седмици и да се видя с докито от Пловдив и дано да каже добри резултати,за да не се налага секцио.  Praynig Не остана....

# 193
Честит празник!
Веси, браво на теб за чистенето. Аз не се наемам да свърша тази работа, а не ми харесва ММ как чисти и само се ядосвам като гледам какво прави. Другата седмица ММ ще боядисва, аз ще му помагам. Но после за чистенето ще търся някоя жена или фирма.
Времето наближава, а аз почвам да се замислям дали да не сменя Надежда с Токуда. Някои неща в Надежда вече ме ядосват и не знам дали има смисъл да се примиря с положението. То часове няма за когато ти трябва и при който искаш. Пробутват те при някакви неизвести девойки, които се учат на теб и те гледат като експонат  Mr. GreenИмат много пациенти и са били всички претоварени, а аз не съм тяхна пациентка  - какво искам. Освен това на отворените врати не останах с добри впечетления. То вчера и Ташков ме ядоса, та сега много се чудя за Токуда. ММ след вчерашното висене в Надежда около 3ч и то без да свършим определена работа, не иска да чуе за Надежда.

# 194
  • Бургас
Изгледах лекцията. Беше много интересна, но се чудя като ме хванат големите болки, как ще успея да дишам както съветва жената. Обикновено като ме боли силно просто забравям да си поема дъх. Затова и искам да има някой до мен при раждането, за да ми напомня да дишам.
Днес и ние продължаваме да чистим и подреждаме. Детската в момента е склад и е пълен хаос и трябва да я приведем малко в ред, въпреки че няма да се ползва на първо време. Общо взето с всичко е нагърбен ММ, че аз гледам да не се натоварвам много. Играя го само технически ръководител  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт