Доста изминахме, малко остана априлско бебче да гушне мама - Тема 13

• 47 543
  • 758
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Мече, аз имам същите терзания и си мисля да сменя Токуда с Надежда 😂. И при нас ММ много им се дразни. Така като те слушам май навсякъде е едно и също, уж частни болници и всичко плащаш и накрая те претупват, ей това е дразнещото.
Иначе имам жена, която чисти, но напоследък не съм много доволна от нея. И нея ще я впрегна, но аз подреждам и правя по детайлните неща, че тя малко отгоре-отгоре действа

# 196
Да, всички частни болници само по едно си приличат - парите, които плащаш с + - 100лв:)
Иначе всяка си има своите предимства и недостатъци. Та накрая теглим чертата - това ще го преглътна, това не и каквото остане, накланя везната за едната или другата болница.

# 197
Аз багаж не съм стягала, другия петък влизам в заветния девети месец, но за мое успокоение тези два дни накупих основните неща, които ще ми трябват за болницата, превръзки, едн.бельо, подплънки за кърмене, крем за зърна и една опаковка памперси N1 Simple Smile. Сега съм спокойна поне, че не трябва мъжът ми да се лута излишно. При нужда ще го събера бързо багажа надявам се. Дрехи не съм прала, макар че нямам търпение да подредя шкафчето на бебчо.

Моят мъж замина на поредния зимен преход в планината с приятелите му. Родителите ми са на гости да гледат децата. Всички заедно днес направихме много зареждаща разходка по центъра на София. Децата напоследък говорят все за Васил Левски и им четох една книжка за него и ходихме до паметника да оставим цветя. Обаче на прибиране много силно ме заболя корема, стягания, кръст, ниско долу. Доста се изплаших, пих един магнезий и две ношпата, спах почти два часа, понамаляха болките, но продължава една лекичка болка ниско долу. Доста се притесних да не вземе да излезе, както каза сина ми "баш на празника ли ще раждаш" Grinning. Едно че още е края на осми месец и друго , че таткото абсурд да успее да дойде ако тръгне, дори не знам дали ще мога да се свържа с него. Стискам кълки и чакам да дойде вторник да ме прегледат подробно на ехограф.

# 198
Честит празник и от мен!
Направихме си днес една разходка до Църногорския манастир (до Перник) и уж нищо не е, но си се изморих. Тежи си тумбака и това си е.
Веси, Мече, имате още време да решите, но аз мисля, че при положение, че сте избрали частни болници, за които ще платите достатъчна сума пари, имате право да имате очаквания. За мен най-водещото е лекарят и доверието ми в него. При мен случая е, че моята лекарка прави само секцио, ако съм секцио ще бъде в болницата на Мазнейкова, в която аз хич не искам, макар и да чувам доста добри отзиви, но пък ще се чувствам най-спокойна ако съм си с моята лекарка, която ме познава от години. Ако съм нормално ще съм в Майчин дом пак по нейна препоръка. В началото и аз мислех за Надежда, но при положение, че там не се следя, прецених, че няма смисъл да раждам там.

# 199
  • Пловдив
Днес пуснах пералня с бебешки дрешки. Простирането им беше голямо шоу - особено на мини чорапчетата хаха Утре сигурно ще гладя.
ММ пък е направо за пример - изми терасата и всички прозорци у дома. Привиква ме да го (цитирам) "инспектирам". Нямам забележки  Mr. Green
И аз не съм събирала багаж за болницата. Тези дни ще го направя.

# 200
  • София
Честит празник, сладурки  bg Да родим всички по едно хубаво българче другия месец пожелавам Hug

Ние се завърнахме благополучно. Беше превъзходно! Толкова добре си изкарахме, че чак се замислих дали не проявих свръх-предпазливост, като се отказах от коледната Виена. Починах си страхотно, планината си е планина Heart Eyes Не ми се тръгваше чак, а като си помисля, че се притеснявах да не би да ми доскучае и бях помъкнала един куфар с книги! Прочетох само две Mr. Green

А най-хубавото е, че не родих в Смолян hahaha

Вие как сте? Гледам, бебета нямаме още, това е добре, да седят на топличко и да трупат бебешки пухкавини!

# 201
  • Пловдив
Белиндаа  Hug Липсваше ни тук! Радвам се, че сте изкарали така добре.

# 202
Здравейте,честит празник!
И аз се бях насочила за раждане е Надежда,но след една консултация с началника на родилно отделение д-р Ослеков,се отказах.Не се следя при тях, предполагам за това отношението ми беше-ти какво искаш и за какво си дошла?Та реших да послушам моята АГ и да отида в МД.Уговорих се вече с лекар и другата седмица съм на преглед,като се уточнихме да хода вече при нея,ами коренно различни отношение от това на Ослеков.А и аз съм на фраксипарин,ел тироксин,след раждането ще е необходимо по-обстойно изследване на бебка,та направо съм си за МД.
Днес си дадох сметка,че съм вече в 35 седмица,не остана..ММ вчера заведе детето при моите родители за почивните дни,аз не посмях да пътувам извън София.
Да си споделя едно неразположение,през нощта ме хвана страхотно разстройство и днес още не мога да се оправя,макар да съм само на варен ориз и ментов чай,нооо..Вчера за втори път,откакто съм бременна ми се провежда нещо и реших да си угодя-добре,обаче ми се ядат фъстъци.Защо пък да не изям всичките купени 200 гр. Наведнъж?Оплаквам се днес на майка ми,пък тя ми отговаря "Г.. глава погубва"... Joy

# 203
Белинда, наистина ни липсваше! Колко хубаво, че сте си изкарали така добре.
 А иначе те всички бебета имат наложено вето да си чакат датите Simple Smile
Момичета, вие с това чистене и подреждане май влизате в режим на как му казваха "гнездене" Simple Smile
И нашата детска е на склад, къде ще ги сложа всички неща от там, май някоя друга стая ще се превърне в склад.
Gingerina, какъв крем за зърна си взе и ще го ползваш ли преди това или чак след раждането?

# 204
Чeстит Празник Мами  bg
Серенити Добре дошла и от мен, и да наистина трябваше да се включиш по рано да ни беше видяла какви паники бяхме в началото  Blush сега сме къде къде спокойни   Hug 
Нана направих ти пържолките с лека украса от карамелизиран лук и гъбки с маско към ориза (реших да не слагам картофи) поздрави за рецептата стават лесно и мамини ме похвалиха  newsm10. Мерси за рецептата Simple Smile
Кристална ще ти пиша на лично за рецептата за десерта, за да не вземе на някой да ми се преяде, да дразня Simple Smile
Поздрави и на Манха и белинда по планините, но аз днес се препичах на чудно слънце на кафенце беше топло чак се съблякох , и се размечтах как по тениска ще си бутам количката  newsm71. Май вече ме тресна  Blush
Веси как имаш толкова много сили да чистиш и боядисваш в напреднала бременност героиня си Simple Smile Аз не мога, и даже се ядосвам че пердетата са ми за пране, но ще чакам мама да помогне като дойде вкъши.
Ох, отплеснах се ама да си кажа всичко. Аз най-накрая след събиране на семейния съвет (майка ми и с пригласяне мъжо) и още един преглед при очен, който ме оплаши от рисковете при високо налягане в очите, реших да кажа на АГ, че искам секцио (той добре че ми даде още една седмица да реша какво искам). Мисля че от риска отлепяне на ретината ме е страх повече, от колкото от секциото. Така поне риска е премерен, а иначе знам ли какво ще стане?
Та другата седмица ще видим какви дати ще ми сервира, да видим аз мартенка ли ще ставам или ще седя априлска мама?
И последен въпрос, пишете за крем за зърна, той трябва ли да е в чантата за болницата? Че аз не съм купила. Милсех си че ще трябва за след изписването.

# 205
Аз вчера накарах ММ да измете терасата, а майка ми да измие прозорците  Mr. Green и само им се карах, че не вършат нещата как трябва и се въртях около тях  Joy много съм капризна  :mrgreen
Моята кума още не е родила, а всси мислеше, че ще е по-рано.. терминът и беше на 1-ви. Съчувствам и, на мен сега ми е тежко, не си представям как ще е ако пренося...
Иначе правя вечеря, ще ми идват гости от София Party
Прането и подреждането отложих за към 10-ти..  baby_neutral

# 206
PurpleS. взех Лансинох, него съм ползвала предните пъти, доволна съм. А и от отзивите за другите популярни - Гермастан и Дефламол, те трябва да се отмиват, което пък водело до изсушаване на кожата. Предварително нищо няма да правя.
Аз дори много се чудех да мина и без него. От моя опит помага най-много излагане на въздух на гърдите и мазане с кърма. Малко странно ме гледаха в Токуда предния път  Mr. Green, ама там поне има завеси и си малко по-усамотен.

Тази седмица ме караше повече на почивки и лежане, дано и мен по някое време ме хване "гнезденето"  Mr. Green.

# 207
Лансинох ползвах и аз. За мен е задължително да го взема за родилния дом, отначало се разраняват най-много гърдите. Бих ви препоръчала да си вземете и едни силиконови зърна за всеки случай. Особено ако имате по-плоски зърна.

# 208
Ще взема и аз такъв, а пък ще си походим и дибидюс, щом трябва въздух  Joy
Багажа за родилното мисля след 20-ти да го стегна, тогава влизам в деветия и ми се струва подходящо. И един малко глупав въпрос, но това еднократно бельо от аптека ли го взимате или от някакъв специализиран санитарен магазин?

# 209
  • София
И вие ми липсвахте Hug Надничах ви чат пат, като имам време през телефона, обаче никога не съм писала през него, хич и нямам идея как става, а и нямах твърде много време за ровичкане в нета. Абе много яко беше! Да знаете само как ме гледаха скиорите с грамадния тумбак на пистите Joy Даже едни англичани чух да ме коментират "лук, лук, прегнант лейди!", викам прегнант, я, вий к'во си мислите Mr. Green Направо им взех акъла Joy Не съм карала, разбира се, дума не може да става, аз едвам държа правата линия Mr. Green Но много разходки, чист въздух, чайче горе на върха...И после всеки следобед, докато момчетата още караха, спях като мечка! Падна ни се един слънчев апартамент, с едни борове отсреща, ммм, само си открехвах вратата на терасата да ми влиза свежо и айдееее sleepuu Казвам ви това, за да ми го припомните, като ревна след няколко месеца, че не помня от кога не съм спала. Та, да ми кажете тогава - аааа, Белиндо, га яде кебапчета напреко, не рева Mr. Green

Еднократно бельо има по аптеките, както и по магазините за бебешки стоки. От кремчетата най-добър е Лансиноха, да, понеже не се отмива. Не е лоша идея да се вземе още в родилното, ако ще кърмите за първи път. Аз мисля да го пропусна засега, не знам дали ще имам нужда.

Общи условия

Активация на акаунт